FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC VOLUNTARI

VIDEO / EXCLUSIV „Nu jucam pentru că trebuia să evolueze altcineva” » Acuză interesele de la Voluntari: „Erau nepoții lui Pandele, Dragomir. Veneau cu Porsche, Ferrari, Maybach”

Răzvan Dumitru, în tricoul Voluntariului, lângă Florinel Coman
Răzvan Dumitru, în tricoul Voluntariului, lângă Florinel Coman

Articol de - Publicat miercuri, 09 octombrie 2024, 18:40 / Actualizat miercuri, 09 octombrie 2024 18:40

Răzvan Dumitru, 19 ani, acum atacant la Agricola Borcea, în Liga 3, susține că FC Voluntari, clubul unde a făcut junioratul, favoriza „băieții de bani gata”.

Timp de 13 ani în curtea Voluntariului, Dumitru a plecat vara trecută de la ilfoveni și a semnat cu CS Afumați, care l-a împrumutat imediat la Agricola Borcea.

VIDEO. Povestea lui Răzvan Dumitru, 13 ani junior la FC Voluntari: „Erau numai nepoți și nepoți. Veneau cu Porsche, Ferrari, Maybach – te lua capul!”

Invitat în această dimineață la GSP Live pentru a creiona parcursul unui tânăr jucător, Dumitru a rememorat primii pași în fotbal.

„La grupa mea de 2005, am avut mulți copii talentați. Aveam condiții bune, ne antrenam pe un teren sintetic în spatele centralului. Când aveam 13-14 ani, era greu cu antrenamentele, pentru că erau foarte multe grupe și ne antrenam pe un sfert de teren sau pe jumătate de teren.

Prima dată l-am avut antrenor pe Octavian Chihaia. Apoi, dânsul a preluat o grupă mai mare. Ulterior, am avut mai mulți antrenori: Marius Constantinescu, Emil Ursu. Îmi amintesc că domnul Chihaia m-a influențat foarte mult, m-a făcut să îmi doresc cel mai mult să devin fotbalist. Antrenamentele lui erau foarte bune. Când am trecut pe teren mare, 11 la 11, avea un stil prin care te atrăgea, îți plăcea ceea ce făceai și te simțeai fotbalist, chiar la acel nivel mic.

L-am mai avut antrenor și pe Ionuț Stoian, care m-a făcut să îndrăgesc și mai mult fotbalul. De la el am înțeles că pregătirea fizică este foarte importantă”, a declarat Răzvan Dumitru.

Dumitru a jucat și la echipa secundă a Voluntariului, în Liga 3, cu Dinu Todoran antrenor. Și susține că a fost defavorizat în mai multe rânduri pentru ca alți juniori, cu „relații” și „beneficii”, să evolueze. Printre ei, nepoții lui Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, și Florentin Pandele, edilul din Voluntari.

„Cu Dinu Todoran am lucrat la Liga 3, la echipa a doua a lui Voluntari. Erau numai nepoți și nepoți. Am fost coleg cu nepotul lui Mitică Dragomir, Bogdan, și cu nepotul primarului. Nepotul domnului Dragomir nu era chiar așa cum îl umfla domnul președinte. Am avut mulți copii de bani gata; veneau cu Porsche, Ferrari, Maybach – te lua capul! Toți se plafonau la Liga 3 însă.

Acum, că s-a desființat echipa de la Liga 3, nici acolo nu mai ajung. Era greu să faci pasul la prima echipă. Am avut foarte mulți jucători buni, dar la Liga 3 simțeam de multe ori că nu jucam pentru că trebuia să evolueze altcineva. Știam uneori că meritam să joc și mă frustra acest lucru, dar mă și motiva mai mult să lupt, chiar dacă știam că altcineva avea relații sau anumite beneficii. Mă gândeam că trebuie să continui”, a declarat Răzvan Dumitru, la GSP Live.

„Ne antrenăm fix lângă pușcărie” » Ce o așteaptă pe FCSB în Cupa României: „Nici apă nu avem mereu. Primarul mai are apucături de Becali”
GSP LIVE
„Ne antrenăm fix lângă pușcărie” » Ce o așteaptă pe FCSB în Cupa României: „Nici apă nu avem mereu. Primarul mai are apucături de Becali”

„Sunt interese și la echipa mare a Voluntariului”

În vară, Dumitru s-a pregătit cu prima echipă și explică de ce nu a rămas în Liga 2, sub comanda lui Claudiu Niculescu:

„M-am pregătit cam o lună cu prima echipă a lui FC Voluntari, în vară, și, zic eu, mă pregăteam destul de bine. Cu o zi sau două înainte de începerea campionatului, au adus jucători de la Craiova și Farul. După un antrenament, Claudiu Niculescu a venit la mine și mi-a spus că nu sunt bine pregătit fizic și că ar fi mai bine să rămân la juniori, să nu plec, pentru că au nevoie de mine și că sunt de perspectivă. Sunt interese și la echipa mare a Voluntariului...

Am refuzat. Am jucat mereu la juniori. Am plecat de la ei cu chiu, cu vai. Am reușit să plec fără să achit grila de formare, deoarece mi se terminase contractul în acea perioadă. Am plecat liber de contract și m-am dus la Afumați. M-am pregătit o săptămână cu ei, iar cei de acolo mi-au spus că ar fi mai bine să mă duc în Liga 3, să joc meci de meci, iar din iarnă să stăm altfel de vorbă. E posibil să revin la Afumați sau să mă duc la o altă echipă din Liga 2, cred că aș putea face față”.

VIDEO INTEGRAL. Ediția integrală cu Răzvan Dumitru, atacantul de la Agricola Borcea

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali a aflat cât trebuie să plătească pe Louis Munteanu și a reacționat: „Am niște informații, poate aude și Fiorentina”
Superliga
Gigi Becali a aflat cât trebuie să plătească pe Louis Munteanu și a reacționat: „Am niște informații, poate aude și Fiorentina”
Detalii majore din contractul lui Marius Șumudică » Ce clauză de reziliere are și când poate fi demis de la Rapid: condiția pe care trebuie să o îndeplinească
Superliga
Detalii majore din contractul lui Marius Șumudică » Ce clauză de reziliere are și când poate fi demis de la Rapid: condiția pe care trebuie să o îndeplinească
Arbitră de 24 de ani, protagonista unui „sex tape” cu un observator UEFA de 61 de ani din Turcia! » Înregistrarea interzisă minorilor, distribuită pe rețelele de socializare
Campionate
Arbitră de 24 de ani, protagonista unui „sex tape” cu un observator UEFA de 61 de ani din Turcia! » Înregistrarea interzisă minorilor, distribuită pe rețelele de socializare

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (5)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  09 Octombrie 2024, 20:23

Nepoții lui Mitica Dragomir nu mai joaca la Rapid ?

proprietarypoet
proprietarypoet  •  09 Octombrie 2024, 19:42

In sport (in orice sport) pot exista favoritisme si nepotisme la nivel de copii, juniori, hai sa admitem asta. Dupa ce incepe treaba serioasa, doar un antrenor sinucigas ar baga vreo "pila". Asa ca baiatul asta sa-si vada de fotbal, ca DACA are vreo urma de talent, vine Joan Laporta la usa lui. Daca nu, nu. O sa se consoleze cu "e enterese mari, dom'le, e bogatani care nu mau vrut cas sarac si prost".

_Adrian_1
_Adrian_1  •  09 Octombrie 2024, 19:21

"M-am pregătit o săptămână cu ei, iar cei de acolo mi-au spus că ar fi mai bine să mă duc în Liga 3, să joc meci de meci, iar din iarnă să stăm altfel de vorbă. E posibil să revin la Afumați sau să mă duc la o altă echipă din Liga 2, cred că aș putea face față”. "SI CUM ANUME SE INTELEGE DIN ASTA CA A SEMNAT CU AFUMATI SI A FOST IMPRUMUTAT IMEDIAT LA BORCEA?" :)) Ca se intelege FIX OPUSUL, ca NU l-au vrut si NU l-au semnat.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează