FOTBAL  »  LIGA 2  »  METALUL BUZĂU

EXCLUSIV Scandal la o echipă din Liga a 2-a cu câteva zile înainte de startul campionatului » Antrenorul acuzat de un fotbalist: „Și-a bătut joc de oameni cu familii și copii! Sunt nevoit să o iau pe alte drumuri”

Metalul Buzău
Foto: facebook
Metalul Buzău Foto: facebook

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2024 18:00 / Actualizat joi, 01 august 2024 10:45

Cristian Balgiu (29 de ani), mijlocaș central, îi acuză pe cei de la Metalul Buzău, formație nou-promovată în Liga a 2-a, că nu i-au înregistrat contractul semnat în această vară intenționat și l-au înșelat, neplătindu-i nici salariul cât timp s-a antrenat sub comandat antrenorului Valentin Stan.

Fostul jucător al celor de la CSA Steaua sau U Cluj a semnat la începutul lui iulie din postură de jucător liber de contract pe un sezon cu cei de la Metalul Buzău.

Transferul verii în fotbalul românesc! Louis Munteanu a bătut palma cu CFR Cluj » Cifrele mutării sunt amețitoare: „E rezolvat”
CFR CLUJ
Transferul verii în fotbalul românesc! Louis Munteanu a bătut palma cu CFR Cluj » Cifrele mutării sunt amețitoare: „E rezolvat”

Acesta dezvăluie că i s-a cerut să semneze doar un singur exemplar de contract, care a rămas la club pentru a fi înregistrat în platforma Football Connect, nu două cum se procedează în mod normal. Unul rămânând la club, celălalt la jucător.

Balgiu îl acuză pe antrenorul echipei, Valentin Stan, de neprofesionalism după ce l-a anunțat cu o săptămână înaintea startului sezonului de Liga a 2-a că nu se bazează pe el și că nici nu-l plătește pentru perioada pe care acesta a petrecut-o la club. Motivând faptul că nu i-a înregistrat contractul deoarece erau greșite foile.

Cristian Balgiu: „Am rămas pe drumuri!”

„Pe 5 iulie am semnat contractul într-un singur exemplar, că așa e mai nou cu FootballConnect am înțeles. După care am mai făcut 1-2 antrenamente și am plecat în Bulgaria în cantonament. Acolo am avut un program foarte greu după un drum de 15 ore deoarece se lucrează pe podul de la graniță. Acolo am avut multe <bucăți> de alergat și multe meciuri amicale.

Iar la final, în urma amicalelor avute, el a concluzionat că eu nu pot să alerg, în condițiile în care noi alergam 12-13 km la un antrenament. Nu aveam cum să fiu proaspăt. La sfârșitul cantonamentului, când am ajuns în România, am jucat între noi joi, vineri am mai avut un amical, iar apoi mi-a zis că nu pot să-l mai ajut.

Că sunt foarte bun, dar nivelul meu fizic nu este unul bun și el nu crede că poate să mă mai aducă la un nivel fizic optim, că nu crede în mine. Asta cu o săptămână înaintea începerii campionatului.

Și mi-a zis că nu mi-a înregistrat contractul pentru că au fost 2-3 foi greșite din 4. Adică toate foile. Nu am avut clauze, nu am avut nimic. Efectiv am avut doar salariul, perioada și chestiile standard. După aceea i-am zis că în mod normal ar trebui să mă plătească pentru luna în care am fost acolo, fiindcă și eu am mai avut discuții în alte părți și le-am refuzat în ideea că am semnat și rămân la Metalul.

Și uite cum am rămas pe drumuri. Eu sunt singurul care îmi susțin familia. Am doi copii și sunt nevoit acum să o iau pe alte drumuri dacă nu-mi găsesc echipă. Asta doar din cauza neseriozității celor de la Metalul Buzău”, a declarat Cristi Balgiu pentru GSP.

15 zilelucrătoare are timp un club pentru a înregistra un contract în platforma FootballConnect, care îi dă apoi dreptul jucătorului să evolueze pentru respectiva echipă.

Balgiu: „Trebuie să mă las de fotbal și să mă apuc de altele din cauza neseriozității tale”

„Același lucru i-au făcut și antrenorului secund, i-au zis că trebuie să se ducă liniștit după ce semnase contract și fusese în cantonament. Nu mi se pare o chestie fair-play, s-a ajuns rău de tot. Să-ți bați joc așa de oameni cu familii, cu copii.

Eu ca să demonstrez că vreau am slăbit vreo 3 kg, am alergat și nu m-am oprit la nicio <bucată>. Poate pe unele nu le-am scos în timp, dar tot timpul am terminat ce aveam de făcut. Mi-am dat silința și apoi să vină să-mi zică că sunt foarte bun din punct de vedere tehnic și al experienței, dar că el crede că nu pot să-l ajut, în condițiile în care el m-a terminat.

La 7:30 dimineața aveam cântar, la 8:00 era masa, iar la 8:30 antrenament. Eram ca în armată. Iar când am cerut salariul m-a sunat revoltat, mi-a zis cum să-mi dea el salariu când a cheltuit bani cu mine să mă ducă în cantonament.

Păi eu nu am pierdut bani cu tine că nu m-am dus la altă echipă? Și nu mi-am pierdut poate și viitorul, că poate nu-mi mai găsesc altă echipă la care să merg să joc și să-mi întrețin familia. Să trebuiască să mă las de fotbal și să mă apuc de altele din cauza neseriozității tale”, a mai spus mijlocașul.

Balgiu: „Președintele este magazinerul! La echipă antrenorul face tot”

Fotbalistul a dezvăluit apoi cum antrenorul Valentin Stan este cel care se ocupă de toate, spunând că magazinerul este de fapt președintele în acte.

„Nu mi se pare normal ca lucrurile astea să rămână așa. Am fost singurul fotbalist căruia i s-a întâmplat asta. Ca să înțelegeți, președintele este magazinerul echipei. Antrenorul face tot. Președintele din acte este magazinerul echipei. Iar el doar dă cu semnătura la ce dictează domnul antrenor care gestionează tot.

El bagă salarii, el cumpără echipamente, el plătește stewarzi, arbitri. Nu am cum să-i dau în judecată pentru că nu am contractul. S-a semnat într-un singur exemplar. Nu am nicio copie de pe contract, că altfel i-aș fi dat în judecată. Pe vorbe nu am cum să-i dau”.

Antrenorul Valentin Stan se apără: „Balgiu e penibil! El merge pe teren”

Gazeta l-a contactat și pe antrenorul celor de la Metalul Buzău, Valentin Stan, care a ținut să-i dea replica lui Balgiu.

„Fotbaliștii în ziua de azi spun numai ce vor ei. Motivul e că nu poate să meargă. Modul cum arăta mă determinase să nu-l opresc încă din prima zi. La insistențele colegilor, care au zis că e un jucător care ne poate ajuta dacă îl punem pe picioare, am sperat cu toată convingerea că poate peste 2-3 săptămâni, dacă vedem o îmbunătățire din punct de vedere fizic, atunci ar fi de mare ajutor un jucător cu experiența lui.

După 2-3 săptămâni în care a avut toată susținerea mea și a clubului, aceea de a cheltui bani cu el pe cazare și mâncare, el arăta la fel. Nu putem susține un jucător care după 3 săptămâni de pregătire arată la fel, doar cu 2 kg în minus, numai pentru experiența sa. Nu joacă trecutul.

Aș fi vrut un alt randament din partea lui după ce clubul a cheltuit bani cu el în perioada aceasta. În momentul ăsta, Metalul nu are mijlocaș central pentru meciul cu Dumbrăvița, tocmai pentru că am sperat ca el să fie conștient de momentul în care se află și să revină la un nivel mai bun. Nu poți ține un jucător într-un loc în care el vrea să joace mergând. El mai mult merge. I-am spus asta în față”, a declarat Valentin Stan.

Valentin Stan: „Contractele sunt valabile atunci când sunt înregistrate, nu când vrea domnul Balgiu”

Stan a vorbit și de situația contractuală a lui Balgiu, făcând o afirmație greșită însă: „Contractele sunt valabile atunci când sunt înregistrate!”. De ce? Contractele dacă nu sunt înregistrate în 15 zile lucrătoare în Football Connect nu produc efecte din punctul de vedere al legitimării, dar produc efecte din punct de vedere financiar în favoarea jucătorului. Adică, clubul nu mai poate înregistra fotbalistul, dar trebuie să îl plătească.

„Dacă el consideră că poate să se plângă, când el arată penibil, nu face nimic altceva decât să se discrediteze ca fotbalist. Faptul că a venit la Metalul Buzău din toate cele 22 de echipe din Liga a 2-a ne poate spune că el a crezut că suntem ăia nou-promovați, proști, care nu putem să vedem că nu ne ajută cu nimic.

Nu poți să plătești un jucător care face figurație. Nu îi e rușine? Eu în locul lui nu îndrăzneam niciodată dacă eram realist să mă gândesc la niște bani. Contractul nu trebuie semnat în mai multe exemplare.

Trebuie dat la Football Connect și jucătorului dacă e. Nu e ca înainte, cu 4 exemplare. El nu cunoaște nimic. El trebuie să se uite la el. De ce nu mai găsește echipă dacă e valoros? Caută-ți echipă, nu căuta scandal! Nu din asta își hrănește familia. Nu te-a oprit o formație fiindcă nu poți să o ajuți. Contractele sunt valabile atunci când sunt înregistrate, nu când vrea domnul Balgiu”, a concluzionat Stan.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (1)
luptatorul
luptatorul  •  02 August 2024, 23:51

Nu mai e, in multe cazuri, omenia, empatia sau intelegerea care a fost odata ... ; Pe "d-nul" Stan o sa-l "plateasca" viata, conform contractului si "prestatiilor" sale. Este o situatie foarte grea, la ora actuala, pentru Balgiu si familia sa, pare o situatie de nerezolvat, fotbalistic vorbind. Sa dea Dumnezeu ca un antrenor sa te coopteze in lot, Balgiu, macar pana in iarna (parerea mea).

Vezi toate comentariile (1)
Comentează