FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROIECT

FOTO Guvernul României a aprobat azi proiectul noului stadion » Capacitate de 16.291 locuri și costuri totale de 95 de milioane de euro

Așa va arăta noul stadion de la Oradea +15   FOTO
Așa va arăta noul stadion de la Oradea

Articol de - Publicat miercuri, 21 august 2024 14:42 / Actualizat miercuri, 21 august 2024 17:00

În ședința de azi, Guvernul României a aprobat construirea unui nou stadion la Oradea. Proiectul, anunțat de Primărie încă din martie, va costa 472 de milioane de lei, aproximativ 94,4 milioane de euro.

FC Bihor, echipă care evoluează în Liga 2, ca nou-promovată, va beneficia de un nou stadion. Acesta ar urma să fie gata în doi ani de la începerea lucrărilor, proiectul fiind aprobat azi de Guvern. Cel mai probabil, în 2028 va putea fi folosită arena.

FOTO. Oradea va avea un nou stadion

„S-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții <Construire Complex Sportiv – Obiectiv 1, municipiul Oradea, str. Făgărașului nr. 2, județul Bihor>. Complexul este alcătuit din 5 obiective de investiție, care se vor realiza etapizat. Primul obiectiv este stadionul de fotbal, care are o suprafață de 13.000 mp și o capacitate de 16.291 locuri.

Durata de execuție a obiectivului este de 24 luni, iar valoarea investiției este de 472.915.000 lei și va fi realizată prin Programul național de construcții de interes public sau social derulat de Compania Națională de Investiții S.A”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării.

Noul stadion va avea 16.000 de locuri. Va beneficia de un hotel cu restaurant, săli de conferințe și centru spa pentru recuperare sportivă. Valoarea totală a investiției se ridică la 972 de milioane de lei, aproximativ 94,4 milioane de euro.

Și primarul Florin Birta a anunțat azi decizia Guvernului.

După prima victorie obținută ieri de către FC Bihor la revenirea în Liga 2, azi marcăm un nou moment extrem de important, pentru realizarea noului stadion al orașului.

În ședința de azi, Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți noului stadion din Oradea. Stadionul va avea o capacitate de peste 16.000 de locuri. Mai mult, va beneficia de un hotel cu restaurant, săli de conferințe și centru spa pentru recuperare sportivă.

Stadionul va fi construit printr-un program guvernamental, derulat de Compania Națională de Investiții. Valoarea totală a investiției se ridică la 472 de milioane de lei, adică aproximativ 94,4 milioane de euro.

Ca urmare a Hotărârii de Guvern, în perioada următoare va fi demarată procedura de selecție a constructorului. Ne propunem ca anul viitor să înceapă lucrările la noul stadion al orașului, ce va fi realizat la standarde UEFA.

Pentru aprobarea acestui proiect deosebit de important pentru Oradea mulțumesc Guvernului României și tuturor ministerelor avizatoare, specialiștilor din Compania Națională de Investiții, proiectanților, Consiliului Județean Bihor, precum și colegilor Primăria Oradea.

Deoarece acest proiect nu s-ar fi putut adopta fără un sprijin politic continuu, țin să le mulțumesc tuturor celor implicați în susținerea acestui obiectiv.

– Florin Birta, primar Oradea

În prezent, Oradea are un stadion construit în 1924 și modernizat în 2004, numit după legendarul Iuliu Bodola. Are o capacitate de 12.376 de locuri.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (7)
Sportfans
Sportfans  •  21 August 2024, 22:06

Se va construi la fel ca la Constanța!

moise
moise  •  21 August 2024, 21:37

De un lucru puteți fi siguri: la Oradea nu se va fura ca la Ghencea și Arena Națională!

Catalynn_23
Catalynn_23  •  21 August 2024, 17:13
Postat de cirus11 pe 21 August 2024, 15:57

Trebuie spus si ca pretul materialelor a crescut enorm in ultimii 5 ani dar chiar si-asa, preturile sunt complet exagerate.

Exact! Au crescut, știm ca e inflație, dar vorbim de 100% aici iar prețurile exprimate în euro.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează