FOTBAL  »  LIGA 2  »  STEAUA

Ogăraru, atac cu manta la Oprița: „Ca răspuns la mesajele primite de la mulți dintre voi...”

Articol de - Publicat vineri, 16 august 2024 18:02 / Actualizat vineri, 16 august 2024 18:02

George Ogăraru, 44 de ani, antrenor coordonator la Academia Stelei, a înțepat indirect staff-ul tehnic de la prima echipă a clubului, prezentând 14 nume de jucători promițători din Academie care n-au primit șanse la seniori.

Pentru Steaua, sezonul a început cum nu se putea mai rău. În continuare fără drept de promovare în prima ligă, roș-albaștrii sunt neînvinși în primele două etape de campionat, dar au fost eliminați din Cupa României încă din prima fază în care au intrat, turul 3, pierzând la loviturile de departajare cu Concordia Chiajna.

În contextul apelor tulburi din Ghencea a venit o postare incisivă din partea lui George Ogăraru, antrenor coordonator cu atribuții de director tehnic la Academia Stelei.

Acesta a prezentat 14 nume de tineri fotbaliști crescuți de Steaua, care fie nu au primit șanse, ori au jucat foarte puțin la echipa de seniori a „militarilor”, o aparentă săgeată în direcția staff-ului condus de Daniel Oprița.

George Ogăraru, atac cu manta la Daniel Oprița: „Ca răspuns la mesajele primite de la mulți dintre voi...”

„Ca răspuns la mesajele primite în ultima perioadă de la foarte mulți dintre voi, vreau să clarific puțin situația copiilor care au terminat de curând junioratul la Academia Steaua.

Țin totodată să menționez faptul că, într-un scenariu “ideal” sau mai bine spus Normal, prima șansă pentru juniorii unui club ar trebui să vină de la propria echipă de seniori, mai ales in contextul ultimilor ani...

Așadar:

Alexandru Brumă a semnat contract de profesionist in Liga a 2-a cu Câmpulung Muscelul, club la care și-a câștigat repede locul de titular. Alex, membru al naționalei U18 a României, nu a debutat la seniorii Stelei.

Gabriel Dumitru a semnat contract cu echipa de liga secundă Metaloglobus. Din cauza unei mici accidentări a ratat debutul in liga a 2-a deși era văzut ca titularul postului de fundaș central de către antrenorul Ianis Zicu. Gabi nu a debutat la echipa de seniori a Stelei.

Shehait Hussein a semnat contract de profesionist in liga a 2-a cu Afumați. Căpitanul generației 2006 a Stelei a jucat doar o repriză la echipa de seniori a clubului nostru. Pentru Hasuni, fundaș central de picior stâng, membru al naționalei U18, a insistat mult în această vară și Farul însă jucătorul a dorit să rămână in Bucuresti la un club unde va căpăta cu siguranță multe minute de joc. Totodată Hasuni a ales pentru acest an să termine liceul in Bucuresti și să se pregătească de BAC.

Razvan Florea a semnat contract de profesionist in liga a 2-a cu Metaloglobus, echipa pentru care a jucat deja 2 meciuri dintre care unul titular. Răzvan, golgeterul ligii elitelor U16/U17, membru al naționalei U 18, a debutat în două meciuri pentru seniorii Stelei.

Iannis Pletea și David Dumitrescu sunt titularii postului de portar la Alexandria și Progresul Spartac, cluburi cu care au semnat contracte de profesionist. Niciunul dintre cei doi nu a debutat la echipa de seniori a Stelei.

Marius Radu, un alt junior 2006 a semnat contract cu Alexandria. Mario nu a debutat la echipa de seniori a Stelei.

Ioniță, Popescu, Cristea, Tănăsescu sunt si ei printre cei care au spart plafonul la seniorat si au continuat activitatea fotbalistică la nivel superior.

Pentru David Matei și Alin Raicu a existat și încă există interes de la cluburi importante din Superligă.

Marin Matei, din păcate, a ratat vara aceasta un transfer important în străinătate din cauza unei accidentări grave care a necesitat operația ligamentelor încrucișate la genunchi.

“Țăranu”, titularul postului de fundaș central la naționala U18 a României, nu a debutat niciun minut la echipa de seniori a Stelei.

Academia Stelei, în doar 3 ani și jumătate, a lansat deja jucători în fotbalul profesionist și totodată a reușit să obțină rezultate notabile în competițiile de Elită organizate de FRF.

Eu sper din tot sufletul ca acești copii să se întoarcă acasă într-o bună zi, mai puternici și pregătiți să ducă Steaua în Superligă”, a scris Ogăraru.

Match Quiz Rapid - Dinamo

Ce așteptări ai de la derby-ul bucureștean? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă premiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (17)
viorelgh1
viorelgh1  •  17 August 2024, 08:29

Pentru a accede in cupa (la anul )Oprita are nevoie de profesionisti ,in liga 2 a este batalie mare pentru intrare in superliga ,este greu sa vii cu juniori fara experienta , este obligat sa cumpere doar are armata bani din bugetul de stat sa cheltuiasca 2/3 milioane euro /an ,salarii ptr manager ,antrenori ,oameni ce intretin stadionul , pacat ca nu mai are un Popovici sa-l vinda ptr o motoreta expirata (niste idioti au vindut un campion mondial pe nimic, sa cumpere o motoreta de 2 lei ,avariata )

Catalynn_23
Catalynn_23  •  16 August 2024, 23:11
Postat de RandyJJ pe 16 August 2024, 22:59

***

Plângi!? Suferi!? No “pont” … no reply! :-)))

RandyJJ
RandyJJ  •  16 August 2024, 22:59
Postat de Catalynn_23 pe 16 August 2024, 22:35

Oprița spune absolut peste tot, singur și nesilit de nimeni, ca “scountingul” îi aparține. Clubul nu i-a impus niciodată nimic, este probabil singurul antrenor din țară la nivelul de L1-L3 care are libertate deplina. Desigur cineva din juridic trebuie să semneze contractele însă singura cerință este ca acestea să nu depășească bugetul alocat. La noi trebuie ca un fotbalist să renunțe la contract pt a putea aduce altul în locul lui. De asta și face acum contracte pe 1 an, dacă jucătorul nu confirmă măcar scapi de el sezonul următor dacă nu vrea să plece de bună voie.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează