Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 octombrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 29 octombrie 2014 20:19
UPDATE ora 20:05 / Adrian Mititelu a reacţionat în această seară în urma comunicatului DIICOT. El spune că acuzaţiile procurorilor nu sînt decît "răutăţi şi dorinţă de răzbunare". Redăm integral mai jos comunicatul patronului oltean:
“Este o ruşine de dosar, este o făcătură ordinară la comanda lui Sandu Mircea. Vor să inducă opiniei publice ideea că şi eu sunt un infractor ca şi ei.
Pentru aceste presupuse fapte am fost anchetat în trei dosare, de două ori de DIICOT şi odată de DNA – Structura Centrală. Soluţia DNA a fost confirmată şi de completul celor nouă judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Acest dosar a fost redeschis în februarie 2013 la numai câteva luni de când Piţurcă şi Sandu Mircea m-au ameninţat cu acest lucru.
Din cele 24 de milioane de RON, aşa zis prejudiciu, 23 de milioane reprezintă impozitul şi TVA-ul pentru o diferenţă imaginară de preţ cu privire la un teren agricol. În speţă, procurorii susţin în mod aberant că un teren extravilan agricol pe care l-am vândut cu două miliarde de lei vechi ar fi trebuit să-l vând cu zece milioane euro şi de acolo mi s-au calculat impozitul pe profitul imaginar şi TVA-ul.
La acea dată, scoaterea din circuitul agricol al unui teren era suprataxată de o taxă de scoatere din circuit de 250 la sută.
Prin urmare, dacă aş fi procedat în mod aberant cum susţin procurorii ar fi trebuit să plătesc pentru un metru pătrat din terenul vândut - 150 euro taxă la stat, însă procurorul a fost interesat în acest dosar în a aprecia în acest mod eronat prejudiciul pentru a putea să justifice competenţa pe care oricum nu o avea.
Opinia publică trebuie să ştie că procurorul GHEORGHE ŞAPIUC cel care a instrumentat dosarul, este omul de casă al fostul ministru al Justiţiei, Tudor CHIUARIU, care la rându-i este un foarte mare apropiat al cuplului Sandu Mircea , Victor Piţurcă.
De fapt, dosarul în cauză are foarte multe probleme de procedura încât sunt convins că nu va trece de camera preliminară.
Cum de altfel, refuz să cred că indiferent câtă presiune va pune mafia în acest dosar nu voi putea fi niciodata condamnat pentru asemenea aberaţii.
Stiu că în ziua de astăzi toţi cei care sunt acuzaţi de diferite fapte susţin că sunt nevinovaţi, însă în ceea ce mă priveşte, chiar nu am încălcat legea.
Nu spun că am fost vreun sfânt sau vreo uşă de biserică, dar acuzaţiile din acest rechizitoriu nu sunt decât răutăţi şi dorinţă de răzbunare.”
ŞTIREA INIŢIALĂ
Fostul patron al FC U Craiova, Adrian Mititelu, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvîrşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani şi folosire cu rea credinţă a bunurilor societăţii, informează Hotnews care citează Agerpres.
Împreună cu Mititelu au fost trimişi în judecată Ştefan Ionescu, Gheorghe Joavină, Gigi Cristian Oprea, Iancu Craciunoiu, Gigel Preoteasa, Nuti Claudia Negru (fosta Preoteasa), Daniel Rosianu si Fanel Trandafir.
Joavină este văr cu Mititelu şi a făcut parte din conducerea Ştiinţei, fiind preşedintele clubului la un moment dat.
Potrivit DIICOT, Mititelu a iniţiat şi constituit în 2003 un grup infracţional organizat care a activat pînă în 2006 şi la care au aderat şi ceilalţi inculpaţi, scopul fiind comiterea în formă continuată de infracţiuni prin intermediul societăţilor comerciale din grupurile de firme MAXITEC, respectiv Regional Media din judeţul Dolj.
În contabilitate au fost înregistrate atît cheltuieli care nu au avut la bază operatiuni reale, cît şi operaţiuni fictive. Prejudiciul cauzat statului este de 23.414.211 lei (echivalentul a 5,32 milioane euro).
De asemenea, în perioada 2004 - 2005, Mititelu si ceilalti inculpati au folosit cu rea-credinta bunurile SC MAXITEC SRL si SC Reconstructia Fotbalului Craiovean SRL, intr-un scop contrar intereselor acestora, diminuîndu-le astfel capitalul social.
In perioada 2004 - 2006, prin crearea unor circuite financiare complexe, inculpatii au disimulat adevarata natura a provenientei sumei de 555.384 lei, corespunzatoare relatiilor comerciale dintre SC Editie Speciala de Oltenia SA si Regional Media SA, si a sumei de 3.319.230 euro, corespunzatoare vanzarii suprafetei de 23,50 ha teren de pe raza judetului Dolj.
In cauza au fost instituite masuri asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatilor, precum si asupra conturilor bancare si a partilor sociale pe care acestia le detin la societatile comerciale implicate in cauza.
Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucuresti.
Triunghi amoros la FCSB: „Ngezana i-a furat iubita româncă. Ei îi plac ăștia mai puternici”