FOTBAL  »  LIGA 3  »  PROIECT

GALERIE FOTO 114 milioane de euro pentru cel mai nou stadion din România! A început licitația pentru arena de 30.000 de locuri

Articol de - Publicat miercuri, 17 iulie 2024 15:54 / Actualizat miercuri, 17 iulie 2024 17:12

După ani și ani de promisiuni, timișorenii își pot vedea visul cu ochii în câțiva ani. Compania Națională de Investiții a publicat în SEAP anunțul licitației pentru atribuirea lucrărilor de proiectare la noua arenă a orașului.

Un stadion de 30.000 de locuri cu o valoare de 114 milioane de euro, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri bugetare. Conform documentelor, durata de implementare a proiectului este prevăzută la 90 de luni, din care 8 luni pentru proiectare, 26 pentru execuție și o perioada de garanție de 60 de luni.

CNI a dat drumul licitației, termenul limită pentru primirea ofertelor fiind 30 august

+20 FOTO

Închis în februarie 2022 din cauza problemelor cu nocturna, stadionul „Dan Păltinișanu” urmează să fie demolat în totalitate pentru a se ridica o arenă modernă, de cinci stele. Asta chiar dacă Timișoara nu mai are echipă în primele două ligi ale României.

Și după mai multe puncte de bifat în ceea ce privește birocrația din România, lucrurile încep să se miște. CNI a dat drumul licitației, termenul limită pentru primirea ofertelor fiind 30 august.

Contractul va fi atribuit pe criteriul celui mai bun raport calitate-preț, componenta financiară având o pondere de 40% din punctaj. Apoi va exista cea tehnică de 60%.

3 ani pentru construcția noului stadion din Timișoara

Conform celor de la Agenda Construcțiilor, proiectarea lucrărilor de demolare este realizată de o companie din Petroșani, dar operațiunile efective vor putea începe după emiterea unei Hotărâri de Guvern.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, demolarea stadionului ar putea dura 6 luni, iar pentru construcţia noii arene ar mai fi necesari alţi aproximativ 3 ani.

Noul stadion de la Timişoara va fi cel mai mare din România, după Arena Naţională, şi va costa aproape 120 de milioane de euro, bani asiguraţi de CNI şi Consiliul Judeţean Timiş.

+20 FOTO

Este prevăzut cu 32.000 de locuri, nu va avea pistă de atletism, şi nu va fi complet acoperit, ca Arena Naţională de la Bucureşti.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Tragedie în Ucraina » Hotelul în care erau cazați jucătorii lui Șahtior, distrus de un atac rusesc
Campionate
Tragedie în Ucraina » Hotelul în care erau cazați jucătorii lui Șahtior, distrus de un atac rusesc
Rrahmani = Champions League! Fostul atacant de la Rapid a debutat cu gol pentru Sparta Praga
Liga Campionilor
Rrahmani = Champions League! Fostul atacant de la Rapid a debutat cu gol pentru Sparta Praga
Florin Prunea l-a luat la pumni pe Claudiu Răducanu: „Și acum mi se mișcă un dinte” » Detaliile unui scandal-monstru și mărturiile celor implicați: „Pumnul lui a trecut prin fața mea și s-a oprit în a lui”
Superliga
Florin Prunea l-a luat la pumni pe Claudiu Răducanu: „Și acum mi se mișcă un dinte” » Detaliile unui scandal-monstru și mărturiile celor implicați: „Pumnul lui a trecut prin fața mea și s-a oprit în a lui”

Cea mai nouă arenă din București a fost omologată » Pe 31 august va găzdui primul meci

FOTO Cum s-a urcat îmbrăcată în taxi cea mai sexy vedetă din România: „Am uitat să îmi iau ceva de schimb, dar șoferul a fost fericit”


Comentarii (11)
LukArad
LukArad  •  18 Iulie 2024, 10:32

NU VA FI GATA NICI IN 10 ANI!!!! SPER SA ARHIVATI ACESTE MESAJE....CU CÂT ESTE MAI MARE STADIONUL.....VA FI FOARTE GREU...APROBARI PESTE APROBARI...SE TERMINA BANIII.....APOI IAR ÎȚI DĂ ALTĂ TRANȘĂ..ȘI TOT AȘA...CHIAR DACA ACUM EI SPUN CA SUNT BANI

optimistulnefericit
optimistulnefericit  •  18 Iulie 2024, 09:21

E foarte bine ca se construiesc stadioane si in general infrastructura sportiva in Romania !Chiar dac aparent nu e o nici o urgenta ,aceste facilitati sunt foarte bine venite tinand cont de cati bani se sifoneaza cu pensii speciale ,salarii prin tot felul de consilii de administratie de la tot felul de societati si regii apartinand statului putem spune ca stadioanele sunt bani cheltuiti cu folos,bine ar fi ca sa se faca in toate marile orase nu numai in anumite regiuni ale tarii ..........adica si la Brasov ,Iasi ,Galati ,Tg Mures ,Bacau si lista mai poate continua

china
china  •  17 Iulie 2024, 22:51

Fara pista sper! Nu mai construiti stadioane cu pista ca innebunesc.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează