FOTBAL  »  LIGA 3  »  ANTRENOR

„Nu eram compatibili!” » După impunerea impresarului la conducere, Iosif Rotariu a PLECAT de la clubul care-l pusese antrenor acum 3 săptămâni

Iosif Rotariu, la prezentarea la Gloria Bistrița // foto: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud
Iosif Rotariu, la prezentarea la Gloria Bistrița // foto: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Articol de - Publicat joi, 18 iulie 2024 10:07 / Actualizat joi, 18 iulie 2024 10:11

În luna iunie, Iosif Rotariu (61 de ani) a fost prezentat drept antrenor principal al celor de la Gloria Bistrița ♦ La mai puțin de 4 săptămâni distanță, a venit anunțul despărțirii ♦ Fostul mare jucător a ales să plece după ce clubul a externalizat managementul echipei către firma lui Bogdan Apostu, care îndeplinește același rol la Corvinul Hunedoara.

Sezonul trecut, Gloria Bistrița a fost la un pas de îndeplinirea obiectivului, avansarea în eșalonul secund, dar a pierdut finala barajului de promovare, 3-4 la general cu Unirea Ungheni.

În iunie, pentru a ataca promovarea în noul sezon, bistrițenii l-au angajat pe Iosif Rotariu în funcția de antrenor principal. Pe 16 iulie, la puțin peste 3 săptămâni de la numirea acestuia, a venit anunțul despărțirii.

Iosif Rotariu explică de ce a plecat de la Gloria Bistrița: „A apărut o neînțelegere cu venirea domnului Apostu. Nu eram compatibili”

A fost alegerea lui Iosif Rotariu, după ce clubul i-a pus în vedere că ar trebui să colaboreze cu Bogdan Apostu, impresarul care a preluat managementul echipei prin intermediul firmei lui, Ama Global Football Sport. Fostul internațional a respins ideea, explicându-și poziția într-o reacție pentru GSP.ro:

„Am ajuns acolo datorită lui Gabi Balint, el m-a recomandat, urma să lucrăm împreună, începuserăm să aranjăm lucrurile, dar la un moment dat a apărut o neînțelegere cu venirea noului președinte, sau ce funcție ocupă, domnul Apostu, și am considerat că e mai bine să întrerup colaborarea. Nu eram compatibili.

Nu am avut tangențe, îl respect foarte mult, nu îl cunosc, dar era normal să aibă o discuție înainte cu Gabi Balint. Dacă Gabi Balint ar fi agreat colaborarea, atunci era clar că și eu aș fi agreat-o. El știe mult mai bine lucrurile de acolo, e un om de-ai casei. Eu mai mult pentru el am mers acolo”.

Bogdan Apostu: „Condiții mult peste nivelul Ligii 3. Lumea iubește fotbalul aici”

În aceeași zi în care a anunțat despărțirea de Iosif Rotariu, directorul clubului, Eugen Cosma, a susținut o conferință de presă alături de Bogdan Apostu.

„E foarte important ca managementul clubul să fie unul bun, în așa fel încât la sfârșitul sezonului să promovăm în Liga 2, obiectiv pe care vrem să-l realizăm. În acest sens, am legat o colaborare cu domnul Bogdan Apostu.

Am externalizat serviciile de management ale echipei de fotbal masculin din Liga 3. Bogdan Apostu, împreună cu echipa dumnealui, se vor ocupa de managementul echipei. Cred că asta va aduce un plus valoare. Are experiența necesară și ne bazăm că vom ajunge acolo unde ne dorim”, a precizat directorul clubului.

Bogdan Apostu a explicat ce l-a îndemnat să accepte propunerea de colaborare:

„Din capul locului vreau să spun că unicul motiv pentru care am ales această colaborare este faptul că îmi doresc să se facă performanță, faptul că știu că aici sunt condiții mult peste nivelul Ligii 3 și știu că lumea iubește fotbalul aici, își dorește și merită să aibă o echipă de nivel superior. Am fost contactat de către conducerea clubul și mi s-a propus acest proiect”.

„Nu eram compatibili!” » După impunerea impresarului la conducere, Iosif Rotariu a PLECAT de la clubul care-l pusese antrenor acum 3 săptămâni
Bogdan Apostu, în studioul Gazetei Sporturilor

Cristi Pustai îl succede pe Iosif Rotariu

Conducerea tehnică a echipei va fi preluată de Cristi Pustai (56 de ani), A1 la Ceahlăul sezonul trecut.

„Nu eram compatibili!” » După impunerea impresarului la conducere, Iosif Rotariu a PLECAT de la clubul care-l pusese antrenor acum 3 săptămâni
Cristi Pustai

„În proporție de 99,99%, Cristi Pustai va fi următorul antrenor principal al echipei. Consider că este potrivit din mai multe perspective. În primul rând, este un nume important în antrenoratul românesc.

Are expertiza, anvergura și experiența necesare pentru a gestiona o luptă de genul acesta, o echipă, pentru a forma împreună un lot competitiv. Nu va fi simplu, suntem în întârziere și va trebui să ne mișcăm foarte rapid”, a precizat Bogdan Apostu.

Llullaku și Andrei Blejdea, printre jucătorii aduși pentru promovare

Reunirea lotului va avea loc luni, 22 iulie. La reunire sunt așteptate mai multe nume noi, printre care atacantul albanez Azdren Llullaku și extrema Andrei Blejdea.

„Sunt deja antamate discuții cu câțiva jucători importanți, printre care Azdren Llullaku, fostul golgheter al României, și alți jucători pe care-i vom prezenta. Andrei Blejdea, de exemplu, alt jucător important pentru acest nivel, și alții pe care-i vom prezenta în perioada imediat următoarea”, a dezvăluit Apostu.

Vreau să-i mulțumesc domnului Iosif Rotariu, cu care am încercat să legăm o colaborare. Pe viitor vom fi deschiși, în măsura în care va fi necesar unei viitoare colaborări. Îi mulțumesc mult că a avut deschiderea și a încercat să vină aproape de noi.

- Eugen Cosma, director Gloria Bistrița

Dacă aș mai colabora cu Gloria? Orice este posibil în fotbal, nu știi niciodată. Mi-a plăcut ce am văzut, au condiții foarte bune, de Liga 2, poate și mai bune, au tot ce le trebuie să facă performanță.

- Iosif Rotariu, pentru GSP.ro

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali, după ce a văzut lotul selecționat de Mircea Lucescu la națională: „Are ochi, e mai bun decât amândoi Marinii!”
Nationala
Gigi Becali, după ce a văzut lotul selecționat de Mircea Lucescu la națională: „Are ochi, e mai bun decât amândoi Marinii!”
Gigi Becali anunță DOUĂ transferuri din Superliga pentru United, PAOK și Olympiacos: „Da, îl vreau!”
Superliga
Gigi Becali anunță DOUĂ transferuri din Superliga pentru United, PAOK și Olympiacos: „Da, îl vreau!”
Lotul OFICIAL al României la prima acțiune cu Mircea Lucescu: noul selecționer șochează!
Nationala
Lotul OFICIAL al României la prima acțiune cu Mircea Lucescu: noul selecționer șochează!

Manchester United, PAOK Salonic sau Rangers » Cine sunt cele 8 adversare ale FCSB în Europa League

Mitriță, înapoi! Lotul OFICIAL al României la prima acțiune cu Mircea Lucescu » Noul selecționer șochează!


Comentarii (4)
talpaiadului
talpaiadului  •  18 Iulie 2024, 17:05

Pana una alta, Apostu a facut o treaba buna la Corvinul, fiind greu de inteles motivele incompatibilitatii invocate de Rotariu, mai ales cand precizeaza ca nu-l cunoaste pe Apostu. Cum vine asta, nu te cunosc, nu te-am intalnit niciodata, dar sunt incompatibil cu tine?

cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  18 Iulie 2024, 16:25

Iar a aparut panglicarul asta de impresar in peisaj. Iar Rotariu daca era barbat o spunea cu subiect si predicat ... nu ne aburea cu aceste retusuri verbale ... A mai periat el niste bugete si pe la alte echipe se stie.

patrutreitrei
patrutreitrei  •  18 Iulie 2024, 10:38

Păi cum așa, "a externalizat managementul clubului", la o firmă, care mai exercită managementul altui club de fotbal?! Oare câte cluburi controlează firma impresarului? Nu cumva este un conflict de interese? OK, momentan cele două (de care am aflat) sunt în divizii diferite, dar dacă se întâlnesc în cupă?! Sau la anul se nimeresc în aceași divizie?! Iar firma de impresariat să fie și manager de club? O să facă contracte de transfer cu sine însuși? Va negocia la sânge comisioanele...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează