FOTBAL  »  LIGA 3  »  GSP LIVE

VIDEO / EXCLUSIV Mandat-record » Câte zile a rezistat Alexandru Bourceanu la ultima echipă: „A trebuit să plec”

Alexandru Bourceanu
Alexandru Bourceanu

Articol de - Publicat marti, 10 septembrie 2024 14:25 / Actualizat marti, 10 septembrie 2024 14:45

În vară, Alexandru Bourceanu, 39 de ani, semna cu LPS HD Clinceni, grupare din Liga 3, rebotezată între timp CS Inter Ilfov ♦ Fostul campion cu FCSB n-a rezistat în postura de antrenor secund decât 4 zile!

Posesor de licență B, Bourceanu a fost cooptat în staff-ul tehnic de Paul Pîrvulescu, acum antrenor la succesoarea Academicii Clinceni. Alex a demisionat rapid: „Erau perspective diferite”.

VIDEO. Alexandru Bourceanu n-a rezistat decât 4 zile în staff-ul lui Paul Pîrvulescu la CS Inter Ilfov

Colaborarea noastră s-a încheiat foarte repede, a durat foarte puțin. A fost o experiență în care am învățat foarte multe lucruri. Unul dintre lucrurile pe care le-am învățat e următorul: cunoașterea pe care am dezvoltat-o nu m-a ajutat să construiesc o situație de antrenament, m-a ajutat mai degrabă să evaluez acea situație de antrenament. E practic diferența între înțelegere și competență. Poți înțelege ceva, dar nu ești competent încă până n-ai aplicat.

Vom vedea în viitor cât de mult a crescut competența mea. Vorbind despre câteva zile, competența n-a crescut foarte mult la ultima echipă. Voi fi însă și mai atent la evaluare și voi accepta mai ușor că pot face greșeli.

Sunt în continuare convins că mi se potrivește postura de antrenor principal, nu de «secund», dar trebuie să încep de undeva, trebuie să practic. Eram și sunt în continuare extrem de doritor să fac asta. În afară de a juca fotbal, antrenoratul e al doilea lucru pe care simt că vreau să-l fac și că mi se potrivește. E un privilegiu și o șansă pentru mine că probabil voi avea ocazia să fac ceea ce îmi doresc cu adevărat să fac, nu mulți oameni au această șansă.

Oamenii din jurul meu încearcă să mă ajute cu sfaturi: «Hai, încearcă să fii antrenor secund». Am încercat, nu neapărat că nu-mi place, dar nu cred că mi se potrivește. Erau perspective diferite și a trebuit să plec. Acum urmează o perioadă de așteptare, vedem cât de lungă va fi”, a declarat Bourceanu, la GSP Live.

Bourceanu a mai cochetat cu antrenoratul o scurtă perioadă de timp, când a făcut parte din staff-ul tehnic al celor de la FCU Craiova (2021).

CV-ul lui Alexandru Bourceanu

  • Născut la Galați, Bourceanu a evoluat în Liga 1 la Oțelul, Poli Timișoara, FCSB și Dunărea Călărași.
  • În străinătate a jucat la Trabzonspor și Arsenal Tula.
  • Fotbalist la FCSB, unde a fost și căpitan, în 3 intervale diferite, 2011-2014, 2014-2015 și 2016-2017.
  • A câștigat 7 trofee în carieră, toate cu FCSB: 3 titluri, o Cupă a României, două Cupe ale Ligii și o Supercupă.
  • A bifat 27 de selecții în tricoul primei reprezentative.
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
ȘOCANT: Aici vrea UEFA să se joace la Euro 2028! Mesaj sumbru la porțile arenei: „Moartea nu este neagră, ci doar bleumarin mai închis”
Campionate
ȘOCANT: Aici vrea UEFA să se joace la Euro 2028! Mesaj sumbru la porțile arenei: „Moartea nu este neagră, ci doar bleumarin mai închis”
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Superliga
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Obsesiv! Cuvântul pe care Șumudică l-a rostit de 28 de ori în 6 minute, după prima înfrângere pe banca Rapidului
Superliga
Obsesiv! Cuvântul pe care Șumudică l-a rostit de 28 de ori în 6 minute, după prima înfrângere pe banca Rapidului

Real Madrid - Stuttgart, prima etapă din Liga Campionilor » Cum arată echipele probabile și cotele

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (5)
fibra
fibra  •  10 Septembrie 2024, 18:09

"A fost o experienta in care am invatat foarte multe lucruri". In patru zile? Inseamna ca nu stiai nimic.

Mitza_Biciclista
Mitza_Biciclista  •  10 Septembrie 2024, 16:45

Ce usor este sa dai din gura la televizor, sa critici pe toata lumea, de la magazioner, pana la jucatori si antrenori, si cat de greu este sa te plasezi in iarba, sa iei decizii si sa iti asumi lucruri, ca un barbat. M-am lamurit si cu marele analist. Auzi, 4 zile!!!!

Van_Basten
Van_Basten  •  10 Septembrie 2024, 15:38

Ar putea fi un analist la fel de bun si obiectiv ca Raul Rusescu.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează