FOTBAL  »  LIGA 3  »  GSP LIVE

VIDEO / EXCLUSIV Marian Iancu vrea să investească din nou, și-a ales clubul și pune o condiție capitală: „Toți oamenii de business spun același lucru”

Marian Iancu, în studioul Gazetei Sporturilor
Marian Iancu, în studioul Gazetei Sporturilor

Articol de , - Publicat marti, 25 iunie 2024 15:19 / Actualizat miercuri, 26 iunie 2024 10:18

Costel Pantilimon, managerul celor de la Poli Timișoara, a fost invitat, azi, la GSP Live, și a vorbit despre problemele financiare și administrative pe care le are clubul care a ratat în această vară promovarea în Liga 2 ♦ Fostul portar cu 27 de selecții la echipa națională spune că investitorii - printre ei și Marian Iancu, fostul patron al clubului - se feresc momentan să se alăture lui Poli din cauza lipsei unui business-plan solid, care să includă un stadion modern și o bază de pregătire performantă.

Costel Pantilimon ocupă funcția de manager general al Politehnicii Timișoara din februarie 2023. A înregistrat o retrogradare în Liga 3, iar în sezonul recent încheiat a ratat revenirea în liga secundă, la baraj, după o „dublă” pierdută în fața celor de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii (1-2 la general).

VIDEO. Costel Pantilimon, despre o posibilă revenire a lui Marian Iancu la Poli Timișoara: „A ridicat aceeași problemă precum alți investitori”

În direct la GSP Live, Panti a precizat că Marian Iancu, fostul patron al echipei, dorește să revină la clubul din Banat, din postura de investitor, însă numai atunci când echipa va beneficia de stadion și bază sportivă moderne, alături de un business plan stabil.

„Domnul Marian Iancu, în ultima jumătate de an, și-a declarat intenția de a veni alături de club. Dar a ridicat aceeași problemă: partea de infrastructură, stadionul. Toți oamenii de business spun același lucru: care este viitorul, ce o să se întâmple? Când faci un business plan, trebuie să iei în considerare și partea de infrastructură.

Când am venit la Poli, mă așteptam ca echipa să atragă mai mulți investitori. Eu am rămas cu ideea și percepția clubului din 2012, când am plecat în străinătate. Un club care era pe buzele tuturor. Toată lumea vorbea despre Poli, toată lumea trăia pentru Poli. Credeam că va fi mult mai ușor.

Din păcate, am descoperit de la mulți oameni de afaceri cu care am discutat în ultimele luni că tot ce s-a întâmplat în ultimii ani a dus la îndepărtarea oamenilor de business. Multe lucruri nu au fost la locul lor, oamenii și-au pierdut încrederea. S-au întâmplat lucruri care nu aveau de-a face cu spiritul și cu identitatea clubului. Mie asta mi-a deschis ochii și mi-am dat seama de ce ne-a fost atât de greu să adunăm mai multă lume potentă lângă acest club”, a declarat Costel Pantilimon la GSP Live.

Cine e Marian Iancu

  • a condus clubul Poli Timișoara mai bine de 6 ani: a preluat societatea în iarna lui 2005
  • a investit sume colosale, însă nu a câștigat niciun trofeu: a fost de două ori vicecampioană și de două ori în finala Cupei României
  • a participat o dată cu Poli în grupele Europa League
  • în 2011, Poli n-a primit licența de Liga 1 și a fost retrogradată la masa verde
  • Iancu a fost ulterior condamnat la 12 ani de închisoare, în 2014, pentru comiterea mai multor infracțiuni
  • a fost eliberat în 2022

22 de milioane de euroa fost doar cuantumul sumelor de transfer pe care Iancu le-a achitat în perioada în care a activat la Timișoara

Pleacă Pantilimon de la Poli Timișoara?

Întrebat dacă va părăsi clubul în cazul în care situația de la Poli nu se va îmbunătăți, Panti a fost ferm:

Da, cu siguranță există șansa să plec, dacă lucrurile nu se așază. De la momentul venirii mele, clubul a început să fie profesionist. Jucătorii, clubul au avut liniște. Pe parte sportivă am arătat bine... Dar dacă lucrurile nu se duc în direcția potrivită, e clar că nu există viitor și atunci e posibil să mă opresc.

Nu îmi doresc acest lucru. Vreau să-mi duc proiectul la bun sfârșit. Îmi doresc ca oamenii responsabili de destinul acestui grup să găsească soluții și împreună cu mine să ducem clubul acolo unde ne-am propus”.

Marian Iancu vrea să investească din nou, și-a ales clubul și pune o condiție capitală: „Toți oamenii de business spun același lucru”
Costel Pantilimon a apărat poarta echipei naționale în 27 de partide

Acum, sunt întârzieri de două luni la salariile jucătorilor. Vom afla săptămâna viitoare mai multe, cine sunt jucătorii pe care ne vom baza și dacă vom continua cu antrenorul Paul Codrea

- Costel Pantilimon, manager Poli Timișoara, la GSP Live

Ce a spus Marian Iancu despre o posibilă revenire la Poli Timișoara

La sfârșitul anului trecut, Marian Iancu a precizat că va redeveni acționar la Poli, după ce construcția noului stadion va fi finalizată.

„Există două locuri unde aş putea fi implicat. Unul e închis (n.r. - Rapid) şi e foarte bine că e închis, că există un Şucu care investeşte şi sper să investească mai departe.

Iar al doilea loc unde aş putea investi ar fi Timişoara, care nu are infrastructură. Dorinţa mea e să merg acolo unde m-aș simţi bine, confortabil, cu calitatea şi posibilitatea să dezvolt fotbal. Am o vârstă, au trecut multe evenimente în ultimii 10 ani peste mine şi n-aş mai vrea să fiu captiv la nivel de decizie în fotbal. 

Dacă eşti element de decizie într-un club de fotbal de vârf în Liga 1, devii captiv şi n-aş mai putea fi, nu m-ar mai lăsa nervii, nu m-aş mai expune. Sigur, cu certitudine, mai devreme sau mai târziu vor fi lângă una dintre cele două echipe. Probabil la Timişoara, când se va construi infrastructura, în doi, trei ani

Voi fi acţionar fără drept de decizie, voi ajuta cu ce pot, financiar, cu cunoştinţele mele, dacă mă vor asculta. Voi fi un plus pentru Timișoara la un anumit moment”, a declarat Iancu.

Timișoara va avea un stadion nou

Foto: Captură Facebook
Foto: Captură Facebook
Foto: Captură Facebook
Foto: Captură Facebook
Foto: Captură Facebook
+4 FOTO

Noul stadion al Timișoarei va ocupa o suprafaţă de peste 9.000 mp şi va avea 10.101 locuri pentru spectatori. Lângă arenă va fi amenajat şi un parc cu loc de joacă, precum şi o parcare cu peste 450 locuri, care va putea fi folosită şi de locuitorii din zonă.

Lucrările la arena care va avea peste 10.000 de locuri costă 115 milioane de lei, bani din bugetul local. Stadionul ar trebui să fie gata în circa doi ani.

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Citește și:

Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Euro 2024
Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Superliga
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută
Liga Campionilor
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (11)
wally77
wally77  •  27 Iunie 2024, 07:33

Sper ca timișorenii să-și aducă aminte ce a făcut pușcăriașul ăsta cu echipa... fulgerul bragadiru...poli aek

chepandy777
chepandy777  •  26 Iunie 2024, 18:31
Postat de golf_club pe 26 Iunie 2024, 10:06

Asta pentru ca sunt 2 stadioane in plan. Ala de 10,000 e deja in constructie, de la primarie. Celalalt mai mare e doar in proiect (aprobat) acum, la Consiliul Judetean. E clar acum? Daca nu stii, mai bine nu vorbesti

bine ma, 2 stadioane pentru o echipa? daca doar revine Ripensia sau Chinezul

golf_club
golf_club  •  26 Iunie 2024, 10:06
Postat de chepandy777 pe 26 Iunie 2024, 00:50

10.000 ? Parca tot voi ne-ati scris ca se face de 40.000. miine ce veti mai scrie?

Asta pentru ca sunt 2 stadioane in plan. Ala de 10,000 e deja in constructie, de la primarie. Celalalt mai mare e doar in proiect (aprobat) acum, la Consiliul Judetean. E clar acum? Daca nu stii, mai bine nu vorbesti

Vezi toate comentariile (11)
Comentează