FOTBAL  »  LIGA 3  »  PROBLEME

S-a ales praful! Clubul și-a anunțat retragerea din campionat: „Este oficial”

FOTO: Facebook @CSM Deva
FOTO: Facebook @CSM Deva

Articol de - Publicat joi, 18 iulie 2024 17:26 / Actualizat joi, 18 iulie 2024 17:30

Sportul este pus pe butuci la Deva. Echipa de fotbal nu se va înscrie în noul sezon din Liga 3. Secțiile de handbal feminin, fotbal feminin și futsal își reduc și ele activitatea.

Bătăliile politice din Deva se răsfrâng și asupra sportului. Un control al Curții de Conturi ar fi zdruncinat serios lucrurile. În acest moment, Primăria Deva este condusă de pesedistul Lucian-Ioan Rus. Acesta l-a învins pe 9 iunie, la alegerile locale, pe fostul edil Florin Oancea (PNL).

Ultima lovită este secția de fotbal, cea care ar fi trebuit să evolueze în al treilea eșalon al României. Toate informațiile duc către abandon înainte de startul stagiunii. Pe conturile oficiale ale clubului n-au mai fost publicate noutăți, iar toți fotbaliștii au semnat rezilierea contractelor.

CSM Deva se retrage din campionat

„Ceea ce era știut de ceva vreme a fost confirmat luni după-masă, în mod oficial. Puținele handbaliste rămase sub contract cu CSM Deva au fost anunțate, în mod oficial, că echipa de senioare își încetează activitatea. (…) Secția de handbal de la CSM Deva va continua doar la nivel juvenil.

Dacă la handbal se continuă, fotbalul feminin, dar și futsalul și-au încetat activitatea, atât la nivel de seniori, cât și la juniori. La futsal, CSM Deva câștigase Cupa României, iar la fotbal feminin echipa a terminat pe poziția secundă în Liga 3, la primul și ultimul său sezon oficial.

Este oficial că, după futsal, fotbal și handbal feminin, nici echipa de Liga 3 CSM Deva nu se va înscrie în campionatul viitor al Ligii 3. După toate probabilitățile, echipa va fi înscrisă în Liga 4 și se va baza, în special, pe juniori”, a scris Amarildo Szekely, fostul ofițer de presă al celor de la CSM Deva, potrivit Servus Hunedoara.

CSM Deva, implicată într-un scandal de proporții

CSM Deva a fost implicată în mai 2023 într-un meci suspect de blat. Iamsport a scris că înaintea meciului de play-off cu CSO Filiași, antrenorul Ștefan Nanu le-ar fi cerut propriilor fotbaliști să piardă intenționat. „Băieți, e ordin de sus. Azi trebuie să pierdem!”, ar fi sunat anunțul din vestiar, potrivit sursei citate.

Hunedorenii au participat de două ori la barajul pentru promovarea în Liga 2. Au ratat de fiecare dată obiectivul. Stagiunea trecută au încheiat play-off-ul pe locul 3.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Șumudică și-a găsit atacant: cât trebuie să plătească Șucu » Informație confirmată, în ziua derby-ului cu Craiova
Superliga
Șumudică și-a găsit atacant: cât trebuie să plătească Șucu » Informație confirmată, în ziua derby-ului cu Craiova
Ultimele 5 minute de mercato au decis soarta lui Ionuț Radu!
Campionate
Ultimele 5 minute de mercato au decis soarta lui Ionuț Radu!
Prima victimă a lui Nelu Varga, după eliminarea rușinoasă! CFR Cluj l-a dat afară pe „pasatorul desăvârșit” adus în iunie
Superliga
Prima victimă a lui Nelu Varga, după eliminarea rușinoasă! CFR Cluj l-a dat afară pe „pasatorul desăvârșit” adus în iunie

Manchester United, PAOK Salonic sau Rangers » Cine sunt cele 8 adversare ale FCSB în Europa League

Mitriță, înapoi! Lotul OFICIAL al României la prima acțiune cu Mircea Lucescu » Noul selecționer șochează!


Comentarii (8)
Adrian2500
Adrian2500  •  19 Iulie 2024, 18:20

Pana nu se va da o lege clara a sportului ca in orice stat civilizat, problemele sportului românesc se vor adânci continuu. Cât despre finanțarea sportului din banul public, asta este cea mai mare escrocherie pe care statul o face pe spinarea contribuitorului roman. Banul public trebuie fi cheltuit cu mult mai mult folos in spitale sau invatamant. In plus toti primarii si nu numai ei, își fac campanie frauduloasă finanțatand diverse cluburi pe bani publici. Si apoi le duce la faliment când nu mai au interes sa le finanteze . Ex Voluntari, Pitești, Timișoara, Mioveni, Targoviste, etc. Sau CSM Bucuresti unde se cheltuiesc fără masura si fara nicio performanta notabilă milioane de euro anual. Si in plus exista si o concurență neloială cand in acelasi campionat concurează cluburi private alături de cluburi finanțate din bani publici.

adrian008
adrian008  •  19 Iulie 2024, 07:52

Nu ai cum sa platesti din bani publici jucatori cu 3-4000 de euro pe luna, jucatori de 30-31 de ani. Asa s-a intamplat. Ce perspectiva aveau? La handbal iar erau salarii de 3-4000. La futsal la fel . Un consilier local PNL era angajat la handbal -cercetator sportiv-. El fiind de meserie inginer minier. Sportul pe bani publici , este o bataie de joc la adresa cetatenilor. Sunt curios, ce se va alege de Corvinul? Sunt bani de la Primarie si CJ. Primaria Hunedoara este indatorata la maxim plus ca a ratat niste proiecte pe bani europeni .Trebuie dati banii inapoi. In judet nu sunt firme foarte mari sa sustina o echipa de divizia A.Previziunea mea-maxim 4 ani rezista Corvinul, apoi iar in ligile inferioare

alibec_becali
alibec_becali  •  19 Iulie 2024, 01:15
Postat de 22cea pe 18 Iulie 2024, 20:26

Deva polul sportului romanesc .

ce vorbesti?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează