FOTBAL  »  LIGA 3  »  PROIECT

EXCLUSIV » VIDEO + FOTO Stadion nou în România, obiective îndrăznețe: „Se lucrează nonstop, îl inaugurăm în această lună. Peste 3 ani vrem în Liga 1”

Așa arată acum noul stadion din Tunari +12   FOTO
Așa arată acum noul stadion din Tunari

Articol de - Publicat luni, 12 august 2024 14:37 / Actualizat luni, 12 august 2024 17:19

Dan Alexa, 44 de ani, antrenorul lui CS Tunari, a fost invitat, azi, la GSP Live și a vorbit despre proiectul ilfovenilor ♦ Tunari va avea o nouă arenă începând cu această lună și își propune să ajungă în Liga 1 peste 3 ani.

În vară, Tunari a revenit în Liga 3, după un singur sezon petrecut la nivelul eșalonului secund. Alexa a preluat în martie echipa, când Tunari era aproape retrogradată, și n-a reușit să-i mai salveze pe ilfoveni.

GALERIE FOTO. Stadion nou la Tunari. Stadiul lucrărilor din prezent:

+7 FOTO

Totuși, fostul mijlocaș a continuat la Tunari, fiind încântat de proiectul de la club și obiectivul de a promova în Liga 1 peste 3 ani.

VIDEO. Dan Alexa, antrenor CS Tunari: „Se lucrează nonstop la noul stadion. Vrem în Liga 1 peste 3 ani”

Construiesc o echipă de la zero. Obiectivul e ca în 3 ani să ajungem în prima ligă. S-a refăcut stadionul, se lucrează mult la infrastructură, s-a mărit capacitatea arenei, acum se pun stâlpii de nocturnă. Am făcut un gazon foarte bun, dintre cele mai bune din Ilfov, se va vedea. O să începem campionatul pe acest stadion. Se lucrează nonstop. Lucrurile se fac corect, iar asta mi-a dat multă încredere.

Primarul e foarte focusat pe acest obiectiv, va face una dintre cele mai tari baze sportive din România, se vor termina repede lucrările la bază, în decurs de un an.

E un proiect pe termen lung, am liniște, am oameni cu care lucrez foarte bine și sper să reușim să facem o echipă care să se bată în 2-3 ani în play-off-ul ligii secunde”, a declarat Alexa, la GSP Live.

Dan Alexa e recunoscut ca un antrenor specializat în promovări, după ce a reușit această performanță cu 3 formații diferite: Poli Timișoara, Rapid și Dunărea Călărași.

La sfârșitul lunii august, CS Tunari va avea un nou stadion. Arena va beneficia de nocturnă și de o capacitate de 3.000 de locuri. „A fost realizată la partea de infrastructură doar din sponsorizări”, susține clubul.

Dan Alexa, antrenor CS Tunari: „Am o echipă cu care pot promova”

CS Tunari a realizat 19 transferuri în această vară, printre care Cătălin Hlistei sau Victor Râmniceanu, iar Alexa are încredere că poate promova imediat în Liga 2:

„Găsești tot mai rar în fotbalul românesc asemenea proiecte. Se lucrează la infrastructură, se creează condiții bune de joc. Am libertatea să-mi fac un lot cu care pot promova în primul an. Dar nu e ușor. Am exemplul Reșița, cu care n-am pierdut niciun meci un sezon întreg, am făcut 6 remize, și n-am promovat la baraj.

Se poate întâmpla orice, dar sunt foarte motivat și îmi doresc mult să reușesc. Am adus 19 jucători noi în această vară. E un mixt, jucători cu experiență cu foarte mulți fotbaliști tineri. Am 12 jucători născuți 2005-2006. E un lot tânăr, antrenabil.

Am încercat să nu mai iau nume, vreau să lucrez mai mult cu jucători tineri, să le cresc nivelul, asta îți dă o satisfacție și îți poți crea o echipă. Acum, cred că am o echipă cu care pot promova”.

Gazonul de la Tunari era un dezastru

Nu mai departe de anul trecut, suprafața de joc de la Tunari era impracticabilă. În noiembrie, din cauza averselor, terenul a fost inundat:

FOTO: Captură @Digi Sport
FOTO: Captură @Digi Sport
FOTO: Captură @Digi Sport
FOTO: Captură @Digi Sport
FOTO: Captură @Digi Sport
+1 FOTO
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Să nu vă mire!” » A deconspirat planul lui Mircea Lucescu pentru următoarele meciuri
Nationala
„Să nu vă mire!” » A deconspirat planul lui Mircea Lucescu pentru următoarele meciuri
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Campionate
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”
Nationala
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (16)
Ripensia
Ripensia  •  14 August 2024, 18:37

Pentru liga a III-a si a II-a e ok stadionul. Dar pentru Superliga nu va fi omologat pt ca nu are dimensiunile regulamentare, 105 x 68.

chepandy777
chepandy777  •  13 August 2024, 16:26

care liga 1? deabea am scapat de voluntari. ilfovul nu are ce cauta in liga 1, mai stati locului

enigmaticul
enigmaticul  •  12 August 2024, 21:15

Mda......Doar ăștia mai lipseau din Liga1!! Stați liniștiți la locurile voastre, avem destule ”comune” fotbalistice în L1.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează