FOTBAL  »  LIGA 3  »  STADION

GALERIE FOTO „Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

Stadion ultramodern la Timișoara +25   FOTO
Stadion ultramodern la Timișoara

Articol de - Publicat sambata, 14 septembrie 2024 12:03 / Actualizat sambata, 14 septembrie 2024 16:01

Se construiește al doilea cel mai mare stadion din România, după Arena Națională. Acesta va avea 32.000 de locuri, iar Timișoara va beneficia de el.

Se construiește o bază ultramodernă la Timișoara, după ce stadionul „Dan Păltinișanu” va fi demolat. Anunțul a fost făcut de Alfred Simonis, președintele Consiliului Județean Timiș, prin intermediul rețelelor de socializare. În viziunea lui va fi cea mai modernă bază sportivă din țară.

FOTO. Stadion ultramodern la Timișoara: „Un obiectiv atât de important”

+20 FOTO

Licitația pentru demolarea stadionului Dan Păltinișanu a fost lansată astăzi, iar cu acest nou pas făcut suntem tot mai aproape de realizarea unui obiectiv atât de important. Termenul de depunere a documentației pentru societățile care pot duce la bun sfârșit această lucrare este 30 septembrie, iar după finalizarea tuturor procedurilor legale vom putea demola actuala arenă.
Îmi doresc să nu întâmpinăm dificultăți și să punem la pământ stadionul în cel mai scurt timp, iar apoi să construim cea mai modernă bază sportivă din România. Le solicit consilierilor județeni și aparatului de specialitate din CJ Timiș să identifice cât mai repede sursele de finanțare pentru a putea finanța demolarea stadionului Dan Păltinișanu. 

- Alfred Simonis, președinte Consiliu Județean Timiș

Așadar, Consiliul Județean Timiș a lansat în sistemul de achiziții publice procedura de licitație în legătură cu firma care va demola stadionul „Dan Păltinișanu”.

Potrivit celor de la sursadevest.ro, se vor putea juca meciuri din Liga 1, Liga Campionilor, Euro și Campionat Mondial. Va fi al doilea cel mai mare stadion al țării, după Arena Națională, care are o capacitate de aproximativ 55.000 de locuri.

Tribunele vor fi aproape de suprafața de joc, cu respectarea cerințelor minime de distanță stabilite de regulamentele competițiilor de fotbal și rugby. Se vor putea disputa meciuri din Super Liga Națională de Rugby, Champions Cup, Campionatele Europene și Mondiale.

La fotbal, Politehnica Timișoara se află în acest moment în Liga 3, Seria 9. Se află pe locul 9 după 3 meciuri, cu 2 puncte acumulate.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răzvan Oaidă a semnat în Superliga și se bate la titlu! Contract pe doi ani pentru fostul mijlocaș de la FCSB și Rapid
Superliga
Răzvan Oaidă a semnat în Superliga și se bate la titlu! Contract pe doi ani pentru fostul mijlocaș de la FCSB și Rapid
Fotbal mistuit de flăcări » Incendiul devastator a cuprins și stadionul: „Aerul continuă să fie irespirabil. Este un haos total”
Campionate
Fotbal mistuit de flăcări » Incendiul devastator a cuprins și stadionul: „Aerul continuă să fie irespirabil. Este un haos total”
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Superliga
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”

Real Madrid - Stuttgart 3-1 » Chin blanco la start! Courtois și pedigriul european o scapă pe Real Madrid de rușine

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (7)
viola_sempre
viola_sempre  •  14 Septembrie 2024, 19:23
Postat de Catalynn_25 pe 14 Septembrie 2024, 16:10

E practic cat Steaua, câteva sute de locuri în plus sau minus nu contează … Originalul însă îmi amintesc ca era mult mai mare, avea peste 50 de mii de locuri, dar probabil s-a considerat ca fotbalul la TM nu mai prezintă suficient interes pt publicul local. Păcat! :-(((

30.000 avea si originalul, dar pe vremuri au intrat si 50.000, la fel cum pe ”23 august” au intrat 100.000 desi stadionul avea 60.000 de locuri. Pe vremea respectiva se statea pe banci, oamenii se inghesuiau pentru ca nu existau niciun fel de reguli. Recordul pe Dan Paltinisanu a fost teoretic de 50.000 la un meci cu Celtic dar e greu de spus cati oameni au fost pentru ca pe vremea aia nu se tineau evidente atat de stricte in ce priveste biletele vandute, ci erau doar estimarile gazetarilor. La fel, la meciurile cu Steaua si Dinamo veneau 40.000 de oameni care se inghesuiau dar la fel se intampla si la Cluj sau la Brasov pe vechile stadioane.

IonSaliu
IonSaliu  •  14 Septembrie 2024, 18:38

Romania ar trebui sa fie prima tara din lume care sa promulge o lege speciala. SA FIE INTERZISA NUMIREA UNOR LOCURI SPECIALE PRIN NUME DE PERSOANE. Stiu ce controverse numele memoriale creaza in USA. Ex.: trofeul de campion al fotbalului American se numeste ‘Vince Lombardi Trophy’. Este dupa numele unui fost mare antrenor care castigase cele mai multe trofee de campion. Dar el a fost depasit de un alt antrenor: Bill Belichick, campion de 6 ori cu New England Patriots! Deci, ar trebui schimbat titlul… din nou! Titlul a ceva trebuie sa aiba un nume care nu este legat de vreo persoana. De ce trebuie locuri sa-si schimbe numele datorita unor fiinte omenesti?! Mai bine le zici: Victoria, Libertatea, Natiunea, Eliberarea, … Cel mai bine ar fi nume de flori sau pasari. Babaca mea a scacrificat un petecut de gradina pentru flori. Multi foloseau asemenea teren pentru legume. Babaca zicea ca exista alt loc destul pentru legume. Asa ca io m-am bucurat mult ca ciutan de ghiocei, zambile, lalele, bujori, tamaioare… Curgea doar vreo doua saptamani in luna Martie un paraias care crestea flori de margaritar si gura leului. Nimic nu miroase mai minunat ca florile de margaritar ce cresteau pe langa acel paraias din gradina Babacii mele. Zic din nou, ca prin lege, niciun loc sa nu fie numit dupa oameni. Decat sa zici “Stadionul Ţârcădău”, mai bine zici “Stadionul Ghioceilor”, sau “Stadionul Cucul”… IL Caragiale isi ducea elevii in Parcul Cișmigiu ca sa aiba naroc sa asculte mierloiu’…

MariusAL
MariusAL  •  14 Septembrie 2024, 16:44

Remarc încă odată, că tinerilor gazetari de la gsp nu le-a plăcut cartea! Am scris aici, de zeci de ori, că nu poți fi al doilea cel mai bun! Dintr-un motiv simplu: cel mai bun este unul singur, primul! Al doilea, poate fi în cel mai fericit caz considerat „dintre cei mai buni”, în nici un caz „al doilea cel mai bun”! În acest context, o informație transmisă de un jurnalist agramat își pierde tot farmecul! Sper ca gsp.ro să instituie un control asupra libertății prostiei!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează