FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19

Românul care a dat probe în Olanda a făcut spectacol în amicalul naționalei U19 » Hat-trick la debut!

Alexandru Ionică (numărul 15) / Sursă foto: frf.ro
Alexandru Ionică (numărul 15) / Sursă foto: frf.ro

Articol de - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 19:35 / Actualizat miercuri, 07 februarie 2024 19:48

Naționala U19 a României, pregătită de Adrian Dulcea, și-a încheiat acțiunea de selecție desfășurată săptămâna aceasta cu un amical disputat împotriva Progresului Spartac. „Tricolorii” s-au impus cu 4-2 în meciul jucat la Buftea. 

La ultima reprezentație înaintea meciurilor de la Turul de Elită, programate în a doua parte a lui martie, România U19 s-a impus fără probleme în testul de verificare cu Progresul Spartac, ultimul loc din liga secundă

Timp de patru zile, Adrian Dulcea a organizat o acțiune de selecție în rândul fotbaliștilor născuți după 1 ianuarie 2005, a anunțat zilele trecute FRF. Totul a culminat cu amicalul împotiva Progresului Spartac,  jucat în condiții speciale: meciul a avut trei reprize, două de 45 de minute și ultima de o jumătate de oră.

Anunțul FRF despre situația lui Edi Iordănescu: „Mingea e la el în ogradă”
DECIZIE
Anunțul FRF despre situația lui Edi Iordănescu: „Mingea e la el în ogradă”

Românul care a dat probe în Olanda a făcut spectacol în amicalul naționalei U19

Decisiv pentru selecționata lui Dulcea a fost Alexandru Ionică, atacantul de 19 ani despre care Gazeta Sporturilor a scris la începutul acestui an. Fotbalistul care evoluează în Liga 3 din România, la Unirea Bascov, a înscris un hat-trick pentru naționala U19, celălalt gol fiind reușit de Alexandru Melniciuc de la CS Tunari.

Alexandru Ionică s-a pregătit iarna aceasta cu divizonara secundă batavă FC Emmen, formație pregătită de Fred Grim, fost portar cu peste 100 de meciuri la Ajax Amsterdam. 

Tânărul a povestit pentru GSP.ro că formația olandeză era hotărâtă să-i ofere un contract, însă acesta a preferat ca, pentru moment, să rămână în România pentru a-și finaliza studiile.

Am discutat despre un transfer, ei chiar au insistat să rămân acolo, dar am decis să revin acasă pentru jumătatea aceasta de an. Sunt cu Bacalaureatul, cu studiul și nu prea aveam posibilitatea acolo. Dar discuțiile au rămas valabile pentru la vară, mi-au zis că aș mai putea să vin și în aprilie să mă pregătesc cu ei. Feedback-ul lor a fost bun, am vorbit și cu antrenorul, normal.

- Alexandru Ionică

România U19 în prima repriză: 1. Kis – 8. Stancovici, 4. Ferroni, 6. Shehait, 2. Benga – 20. Bobea, 5. Costea, 10. Ghimfus – 9. Constantinescu, 14. Melniciuc, 11. Cărăușu

România U19 în repriza a doua: 23. Jercălău – 3. Stancu, 13. Iurasciuc, 22. Pătrășcoiu, 19. Călugăr – 16. Mihăilă, 17. Marin, 18. Ciobanu – 7. Păcuraru, 21. Moraru, 15. Ionică

Româna U19 în repriza a treia: 12. Chioveanu – 8. Stancovici (3. Stancu 105′), 4. Ferroni (13. Iurasciuc 105′), 6. Shehait (22. Pătrășcoiu 105′), 2. Benga (19. Călugăr 105′) – 16. Mihăilă (20. Bobea 105′), 5. Costea (17. Marin 105′), 18. Ciobanu (10. Ghimfus 105′) – 7. Păcuraru (9. Constantinescu 105′), 21. Moraru (14. Melniciuc 105′), 15. Ionică (11. Cărăușu 105′)

Este un mijloc de evaluare a jucătorilor pe care îi avem la dispoziție pentru această acțiune. Avem un mix de jucători care evoluează în străinătate, jucători care evoluează în Liga 2 și Liga 1 din România și câțiva jucători din Liga 3 care au avut un număr însemnat de minute, dar și jocuri la un nivel bun. Din păcate, este singura acțiune înaintea Turului de Elită, dar oricum nu aveam o fereastră care să ne permită să chemăm toți jucătorii pe care ne-am fi dorit să îi avem la dispoziție în acest moment.

- Adrian Dulcea, conform frf.ro

România își cunoaște adversarele de la Turul de Elită

Turul de Elită reprezintă ultima fază a calificărilor la Campionatul European U19 din 2024. România a fost repartizată în grupă cu Turcia, Germania și Croația. Doar câștigătoarea grupei se califică la turneul final.

În prima fază a calificărilor la EURO 2024, reprezentativa U19 a României a încheiat pe locul secund grupa 10, performanță în urma căreia a avansat în Turul de Elită, decisiv pentru calificarea la turneul final din Irlanda de Nord.

Cele 28 de echipe din Turul de Elită au fost repartizate în 7 grupe de câte 4 formații, câștigătoarele fiecărei grupe urmând să se califice la turneul final alături de țara gazdă, Irlanda de Nord.

Selecționata României, pregătită de Adrian Dulcea, a fost extrasă în grupa 6, alături de Turcia, Germania și Croația. Ce au reușit adversarele României în prima rundă a calificărilor?

  • Turcia a câștigat cu maximum de puncte o grupă cu Lituania, Grecia și Belarus.
  • Germania a câștigat cu 7 puncte o grupă cu Macedonia de Nord, Polonia și Kazahstan, egalul fiind înregistrat contra polonezilor, 3-3.
  • Croația a terminat pe 2 o grupă din care au mai făcut parte Israel, Insulele Feroe și Armenia, cu două victorii și un egal, 0-0 cu Israel.

Meciurile din Turul de Elită vor avea loc în perioada 18-26 martie. Campionatul European este programat între 15 și 28 iulie 2024.

VIDEO Răzvan Burleanu a dezvăluit planurile FRF pentru centrele de copii și juniori

Citește și alte știri de actualitate: 

De ce nu a mers Edi Iordănescu la tragerea la sorți pentru Liga Națiunilor » Detalii de ultimă oră despre selecționer

Anunțul FRF despre situația lui Edi Iordănescu: „Mingea e la el în ogradă”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Primul transfer al iernii pentru FCU Craiova! » Adrian Mititelu a adus fiul unui fost fotbalist
Liga 2
Primul transfer al iernii pentru FCU Craiova! » Adrian Mititelu a adus fiul unui fost fotbalist
Plecare de ultimă oră din Superliga! » Mijlocașul va juca în China
Superliga
Plecare de ultimă oră din Superliga! » Mijlocașul va juca în China
Antonio Sefer face vizita medicală și semnează cu noua echipă! Anunț oficial despre fostul rapidist
Superliga
Antonio Sefer face vizita medicală și semnează cu noua echipă! Anunț oficial despre fostul rapidist

Forban reloaded » Steaua trage tare la munte, pe rit vechi: „Calcă pe urmele «viteziștilor»”. George Ogăraru dezvăluie: „E ceva fascinant pentru ei, sunt multe beneficii!”

Imperiul sub asediu: chinezii vor fabricile din Germania la care renunță Volkswagen


Comentarii (1)
yoalexander
yoalexander  •  15 Februarie 2024, 17:20

Sunt atatia copii romani care joaca in strainatate, dar care in multe cazuri cei din FRF nici nu au auzit de ei. Doar la echipele de juniori ai lui Augsburg sunt 4 tineri. Dar mai sunt la Freiburg, Mainz, Bielefeld, Bayern. Asta doar in Germania. In Spania sunt la Sevilla, cel putin 2 la Real Madrid, Villareal, Huesca, Rayo Vallecano etc. Sunt si prin Austra, o groaza orin Italia, Eric Negraru la Wealdstone in Anglia, In Franta la Saint-Etienne sunt cel putin 2, in Portugalia mai sunt, Olanda etc. In tari cu un fotbal foarte dezvoltat si cu academii moderne si foarte bune. Greu de crezut ca o parte din acestia cel putin nu sunt mai buni ca cei care “invata” la academii fara conditii nici macar decente cum sunt majoritatea de la noi. De ce nu sunt ei la nationalele Under? De ce sunt promovati in majoritar fotbalistii crescuti local cand e clar ca cei de afara au mai multe sanse de dezvoltare si de performanta datorita conditiilor si a seriozitatii? La noi se mituiesc paznicii cu palinca ca sa iasa in club. Asa performanta…

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close