FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Anghel Iordănescu, prima reacție după plecarea lui Edi de la naționala României: „A fost cea mai tristă zi din viața mea”

Anghel Iordănescu, fostul selecționer al României
Anghel Iordănescu, fostul selecționer al României

Articol de - Publicat miercuri, 24 iulie 2024 20:10 / Actualizat miercuri, 24 iulie 2024 22:02

Anghel Iordănescu (74 de ani), fostul selecționer al României, a vorbit în premieră după plecarea lui Edi de pe banca naționalei României. Naționala a rămas fără selecționer după Euro 2024, iar prima opțiune luată în calcul pentru acest post este Gică Hagi (59 de ani).

Edi Iordănescu a părăsit naționala României și a explicat faptul că trebuie să petreacă mai mult timp cu familia. Anghel Iordănescu a vorbit despre plecarea fiului și a precizat faptul că următorul selecționer poate construi pe o bază extrem de solidă. „A fost cea mai tristă zi din viața mea”, a explicat fostul selecționer, la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

Anghel Iordănescu, despre plecarea lui Edi de pe banca României: „Lasă în urmă un cult al muncii și un cult al responsabilității”

„Nu am să comentez subiectul selecționerului Iordănescu pentru că orice aș spune se interpretează că aș fi subiectiv. Cu siguranță voi fi taxat, așa că evit acest subiect. Cred că în momentul de față, echipa noastră națională are o bază foarte solidă, pe care se poate în continuare construi.

Mă refer în mod special la faptul că are deja un grup masiv de jucători, care, de fapt, înseamnă forța grupului pe care s-a bazat performanța din Germania. Naționala are deja o maturitate a competiției și a căpătat o experiență extraordinară prin cele două calificări obținute. Aici mă refer la calificarea pentru European și la calificarea din grupe, în optimi.

Înainte de orice, a adus din nou spiritul românesc, unitatea, dragostea și bucuria care ne leagă pe toți de echipa noastră națională. Eu cred că, legat de ceea ce lasă fostul selecționer, (n.r. lasă) un cult al muncii, un cult al responsabilității, al dragostei de a răsplăti reîntoarcerea suporterilor alături de națională.

Sunt principalele elemente pe care viitorul selecționer le va moșteni. Trebuie să visăm în continuare, cel mai mare obiectiv al naționalei, indiferent cine e selecționer, este să continue acest proces care s-a început cu fostul selecționer. Am încredere în cei care vor decide acest proces de selecționare a noului selecționer”, a declarat Anghel Iordănescu, pentru iamsport.

Edi Iordănescu și-a încheiat oficial aventura la naționala României, după ultimul meci de la Euro 2024, cu Olanda. A calificat naționala pentru prima dată în „optimile” unui Campionat European după 24 de ani.

Chiar și în acest context, a părăsit banca echipei naționale, însă nu și-a găsit încă vreun angajament.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (8)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  25 Iulie 2024, 11:07

In sinea lor cred ca Iordanestii dispretuiesc Nationala.

pixelplus
pixelplus  •  25 Iulie 2024, 09:37

Domnule Iordanescu , nu este nicio noutate ca fiul dvs., pleaca de la echipa. A mai facut-o si cu alte ocazii la echipele de club. Atunci nu au fost zile triste pentru dvs.? Se pare ca nu este legat nici sufleteste si nici material de vreo echipa. Am spus sufleteste sa marchez faptul ca el este cel care a numit echipa Romaniei, "nationala de suflet". Doar ca nu el a luat-o de suflet ci suporterii au pus tot sufletul si au incurajat-o cum rar s-a mai intamlat. Tristetea este un sentiment trecator. Este alegerea lui si daca va pleca pe un salariu cu 6 cifre la vreo echipa araba este treaba lui. Si sigur va pleca si de acolo. Cum? decizie unica sau data afara. Atunci iar veti fi trist. Si tot asa.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  25 Iulie 2024, 09:35

Mai trista chiar si decat ziua in care Suedia ne-a invins la penaltyuri.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează