FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SLOVACIA

Am cucerit și Frankfurt! Fanii au făcut deja spectacol pe străzi, dar și slovacii au atras multe priviri: „Eroii noștri, vă iubim”

Articol de , , , - Publicat miercuri, 26 iunie 2024 13:17 / Actualizat miercuri, 26 iunie 2024 18:27

Cu ore bune înainte de partida decisivă pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European, suporterii români au luat deja cu asalt Frankfurtul, locul de disputare al ultimei partide din Grupa E. Orașul de pe Main este „colorat” în galben pentru ziua de 26 iunie, fundalul sonor fiind asigurat de ritmurile celebrei „Ciuleandra”.

România - Slovacia va avea loc de la ora 19:00, fiind în format liveTEXT pe GSP.ro și televizat de ProTV. În cazul unei remize, și România, și Slovacia au asigurată prezența în fazele eliminatorii ale turneului final din Germania.

GALERIE FOTO. Atmosferă ca „acasă” la Frankfurt. Suporterii „tricolorilor” au luat cu asalt orașul

+21 FOTO

Suporterii români fac spectacol în orașul din Germania

Bișnițarii s-au poziționat strategic în preajma arenei. “Bilete disponibile”, scrie pe pancarta afișată de unul dintre ei. El le dezvăluie curioșilor că vinde bilete la categoria 2 cu prețul de 200 de euro bucata.

Am cucerit și Frankfurt! Fanii au făcut deja spectacol pe străzi, dar și slovacii au atras multe priviri: „Eroii noștri, vă iubim”

La terasele acaparate de români răsună manele din boxe. Conform aplicațiilor de specialitate, se aude melodia “Păi naa”, interpretată de Babasha, artistul care a făcut de curând valuri cu apariția la concertul Coldplay.

În zona amenajată de FRF, zeci de români stau la rând pentru o fotografie alături de Lucian Sânmărtean sau Marius Niculae. “Magicianul”, scandează unii dintre conaționali

Pe ecranele gigant din Fan Zone este difuzat filmul “În inima Naționalei”. Sunt destui români care urmăresc cu atenție imaginile din pelicula FRF, dar și slovacii sunt atrași, având la dispoziție subtitrări în limba engleză

Am cucerit și Frankfurt! Fanii au făcut deja spectacol pe străzi, dar și slovacii au atras multe priviri: „Eroii noștri, vă iubim”

Amiciție la Frankfurt

Mai întâi, suporterii celor două reprezentative se „duelează” în scandări, apoi se pozează și beau împreună, neținând cont de miza de la firul ierbii de pe stadionul celor de la Eintracht.

Se amuză pe seama unui posibil aranjament tacit, pronosticul de 1-1 fiind cel mai popular în rândul celor prezenți în piață.

Se apropie meciul, atmosfera se animă! “Haideți pe ei, haideți pe ei, haideți pe ei, pe mama lor”, răsună în inima Frankfurtului.

FRF a amenajat în Fan Zone o zonă dedicată fanilor români, cei care nu au prins bilet la meci, unde aceștia se vor putea fotografia alături de tricourile favoriților. Regăsim aici mai multe activități interactive. Fanii se pot înfrunta în diferite jocuri, precum fussballul.

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, este și el prezent la Frankfurt, pronosticul acestuia fiind o victorie cu 2-0 pentru reprezentativa lui Edi Iordănescu, desemnându-l pe Florinel Coman a fi unul dintre cei care își vor trece numele pe tabela de marcaj.

VIDEO. Ce pronosticuri dau suporterii prezenți în centrul din Frankfurt

Doi mici fani ai „tricolorilor” au mesaje pentru tricolori: „Sunteți eroii noștri! Vă iubim!”. Toate pronosticurile suporterilor români sunt optimiste: 2-1, 3-1, 2-0, 3-0, victorie să fie!

Nici slovacii nu cred în teoria unui „blat perfect”, aceștia fiind siguri de o victorie a primei reprezentative. În dialog cu reporterii GSP, unul dintre aceștia a declarat că Slovacia va câștiga cu 2-0, terminând pe primul loc în grupă. Marcatorii desemnați sunt Haraslin și Vavro.

VIDEO. Încă de la primele ore ale dimineții, suporterii „tricolorilor” au invadat centrul din Frankfurt. Valeriu Argăseală a oferit un pronostic optimist

Valeriu Argăseală, președintele celor de la FCSB, campioana en-titre, a oferit un pronostic optimist: 2-1 pentru „tricolori”. Acesta este sigur de calificarea primei reprezentative în optimile de finală, condiționată de minim o remiză cu naționala lui Francesco Calzona.

Atmosfera din orașul de disputare al partidei cu Slovacia începe deja să devină similară cu ce s-a întâmplat la Munchen sau Koln, pentru disputele cu Ucraina și Belgia. Un saxofonist este responsabil cu atmosfera.

Centrul Frankfurtului a fost luat “cu asalt” încă de la orele dimineții. Întâlnești la tot pasul oameni îmbrăcați în galbenul naționalei, slovacii sunt complet depășiți din punct de vedere numeric! De altfel, în piața centrală răsună “România, România, ole, ole, ole!”, însă nici slovacii nu se lasă mai prejos, atrăgând multe priviri în centrul celui de-al cincilea cel mai mare oraș din Germania.

În piață întâlnim și comercianți români, cei interesați pot cumpăra eșarfe și pălării în culorile drapelului. Fiecare costă 5 euro. Bineînțeles, de achitat exclusiv cu cash.

Citește și:

Decizie neprevăzută la Rapid » Liderul galeriei și-a anunțat retragerea
Superliga
Decizie neprevăzută la Rapid » Liderul galeriei și-a anunțat retragerea
„Să mă ierte că spun asta!” » Ladislau Boloni, verdict despre prestația lui Ianis Hagi la EURO 2024: „Chiar dacă e băiatul lui Gică...”
Nationala
„Să mă ierte că spun asta!” » Ladislau Boloni, verdict despre prestația lui Ianis Hagi la EURO 2024: „Chiar dacă e băiatul lui Gică...”
Olanda schimbă strategia pentru meciul cu România » Decizia luată de Koeman
Nationala
Olanda schimbă strategia pentru meciul cu România » Decizia luată de Koeman

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (8)
prodanka
prodanka  •  26 Iunie 2024, 16:20

Sunt singurele lucruri pe care le cucerim. Tribune, străzi, orașe și pagini de ziare. Pentru câteva zile.

Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  26 Iunie 2024, 14:54
Postat de unurtr pe 26 Iunie 2024, 13:42

Cel mai important pentru astăzi e ca această echipă frumoasă să nu se transforme din ”Generația de Suflet” în ”Generația de Blat”! Nu mă interesează atât de mult să ne calificăm, cât să jucăm deschis și să câștigăm cu Slovacia! Dacă jucăm la egal ca la un blat, ne desființăm în fața tuturor, a Germaniei și a Ucrainei! Trebuie să jucăm deschis chiar cu riscul să pierdem meciul!

N-ai sa vezi asa ceva. Interesul poarta fesul si, daca in trecut am fost chiar noi victimele unor asemenea "blaturi" (parca un egal intre ceva tari nordice ne-a tinut acasa de la un European?), acum avem noi sansa. Pacat doar ca vom lua bataie de la Slovacia iar Ucraina si Belgia vor face egal.

Dobermannul
Dobermannul  •  26 Iunie 2024, 14:48

Oamenii astia din ce traiesc?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează