Articol de GSP - Publicat marti, 05 iulie 2016 00:00
Conducerea FRF nu își cunoaște resursele nici după aproape 30 de luni de domnie. Recent, angajații federației au rămas mască după ce au primit pe mail chestionare cu întrebări de oracol corporatist, gen “Ce activitate desfășurați în cadrul instituției?”, “Ce tipuri de raportări faceți?”, “Ce proceduri utilizați?” sau “Ce performanțe vi se cer?”.
"Dragi colegi, în vederea îmbunătăţirii activităţii noastre vă rog să nu uitaţi să depuneţi până la data de 1 iulie 2016 chestionarul pe care vi l-am distribuit ieri şi pe care îl găsiţi ataşat acestui email. Răspunsurile vor fi completate cu scris caligrafic (nu electronic). Vă reamintesc că datele rezultate din completarea chestionarului sunt confidenţiale şi vor fi prelucrate și utilizate în vederea facilitării îndeplinirii atribuţiilor de serviciu şi a unei mai bune organizări instituţionale".
Acesta a fost pasajul dintr-un mail intern, trimis tuturor angajaţilor FRF, pe adresa [email protected], la doar câteva zile după ce întreaga delegaţie de la Casa Fotbalului a revenit în ţară de la Campionatul European.
Conţinutul mail-ului, de fapt chestionarul, era realizat din întrebări care sunt aproape copy-paste după cele dintr-o instituţie corporatistă. Întrebările sunt de aşa natură încât lasă să se înţeleagă chiar că angajaţii FRF nu se cunosc între ei. Au fost solicitate inclusiv date specifice unui CV, depus atunci când îţi cauţi un job, gen "Ce competenţe lingvistice aveţi?" sau "Care e ultima formă de învăţământ absolvită?".
ÎNTREBĂRILE DIN CHESTIONARUL INTERN AL FRF
- Relaţii de serviciu pe orizontală şi verticală
- Educație și formare:
a. Ultima formă de învățământ absolvită (precizați denumirea și anul):
b. Denumirea și data ultimului curs de formare profesională absolvit (inclusiv seminarii UEFA):
c. Competențe lingvistice – limbi străine cunoscute: - Vă rugăm să descrieți activitatea pe care o desfășurați în cadrul instituției.
- Cu ce departamente din cadrul instituției colaborați cel mai des în desfășurarea activității profesionale?
- Nominalizați colegii cu care interacționați cel mai des în vederea desfășurării activității profesionale. Descrieți situațiile în care aceste colaborări vă sunt necesare.
- Ce așteptări aveți în activitate de la colegii dumneavoastră și ce așteptări au aceștia de la dumneavoastră?
- Ce tipuri de raportări faceți și cui se adresează acestea? Ce tipuri de raportări cereți și de la cine?
- Care este managerul care coordonează activitatea dumneavoastră? Cum se desfășoară relația cu managerul de departament?
- Sunt suficient de clare instrucțiunile de serviciu pe care le primiți? Detaliați.
- Ce performanțe vi se cere să atingeți în activitatea dumneavoastră? Detaliați
- În ce măsură inițiativele dumneavoastră sunt asimilate în desfășurarea activității departamentului din care faceți parte?
- În desfășurarea activității dumneavoastră colaborați cu parteneri din străinătate? Care sunt aceștia? Detaliați cum se desfășoară această colaborare și precizați limba de comunicare.
- Activitatea dvs profesională presupune și utilizarea unui suport informatic (Charisma, TMS, e-mail)? În ce scop? Aceste programe vă facilitează desfășurarea activității?
- Este suficient timpul de lucru pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu? Dacă nu, care considerați că sunt cauzele? Dacă da, ce alte activități suplimentare credeți că vi s-ar potrivi?
- Ce proceduri utilizați în activitatea dumneavoastră curentă?
- În care dintre activitățile pe care le întreprindeți în cadrul instituției considerați că lipsesc proceduri care v-ar putea facilita îndeplinirea atribuțiilor?
16. Vă implicați în organizarea evenimentelor FRF (meciuri, turnee, activități de comunicare etc)? Ce activități desfășurați în acest sens? La aceste întrebări vă rugăm să răspundeți doar dacă organizarea evenimentelor nu face parte din atribuțiile dumneavoastră de serviciu.
- Dezvoltarea personală şi cultura organizațională
1. În ce măsură activitatea în cadrul FRF vă satisface pe plan personal/profesional?
2. Care considerați că sunt calitățile dumneavoastră principale în exercițiul profesiei și unde vedeți nevoia de îmbunătățire a competențelor?
3. Ce tipuri de formare profesională considerați că vi s-ar potrivi cel mai bine (cursuri organizate în afara FRF, seminare UEFA etc)?
4. Ce cunoașteți despre Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015 – 2020 și unde vă considerați implicat(ă)? z
2 ani și 4 luniau trecut de când Răzvan Burleanu şi echipa lui au preluat şefia Federaţiei Române de Fotbal
128 de angajațiavea FRF la 31 decembrie 2015, conform raportului contabil depus la Ministerul Finanţelor
Gazeta și-a imaginat câteva întrebări care-l chinuie pe șeful FRF :)
Întrebări despre cultura organizațională din capul lui Burleanu:
- Cine sunt eu?
- Ce caut eu în fotbal?
- Ce înseamnã ofsaid?
- Câte puncte am fãcut la Euro 2016?
- Când îmi pot da urmãtoarea primã?
- În ce an e Mondialul din 2018?
- Dacã mai pun mâna pe un mandat e henț?