FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA

CALCULE / UPDATE Cum prindem locul de baraj pentru CM 2022 » România e la mâna Islandei înainte de ultima etapă

Articol de GSP - Publicat joi, 11 noiembrie 2021 23:29 / Actualizat vineri, 12 noiembrie 2021 00:39

România a remizat cu Islanda, 0-0, în preliminariile CM 2022, și are nevoie de ajutor în cursa pentru un loc la barajul pentru CM 2022.

Macedonia de Nord s-a impus pe terenul Armeniei, 5-0, și a urcat momentan pe locul 2, cu un golaveraj excelent: 20-10. Astfel, România avea nevoie de victorie contra Islandei pentru a nu tremura în ultima rundă, când jucăm contra Liechtensteinului, dar situația nu este deloc ideală în acest moment.

Unde e barajul, Mirele?! Am comis-o cu Islanda și nu mai suntem la mâna noastră! Cum terminăm pe 2
ROMÂNIA - ISLANDA 0-0
Unde e barajul, Mirele?! Am comis-o cu Islanda și nu mai suntem la mâna noastră! Cum terminăm pe 2

Cum se califică România la barajul pentru CM 2022

În acest moment, România este la mâna Islandei, care trebuie să încurce Macedonia de Nord în ultima etapă. 

„Tricolorii” au 14 puncte, la punct în spatele Macedoniei de Nord (15), astfel că Islanda trebuie să nu piardă pe 14 noiembrie pentru ca România să aibă șanse la barajul pentru CM 2022:

  • Dacă Macedonia de Nord pierde cu Islanda, România trebuie să bată Liechtenstein. Clasament final: România: 17 puncte, Macedonia de Nord: 15 puncte
  • Dacă Macedonia de Nord face egal cu Islanda, România trebuie să bată Liechtenstein. Clasament final: România: 17 puncte, Macedonia de Nord: 16 puncte

Ce ne așteaptă la un potențial baraj pentru CM 2022

Dacă vom reuși să terminăm pe locul 2, atunci sigur vom disputa primul baraj pentru accesul la CM. Acolo vor fi 12 echipe: toate cele 10 formații de pe locurile 2 din preliminarii, plus cele mai bune două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor, care nu se vor regăsi pe primele două poziții în preliminarii, în acest moment, cele două echipe fiind Austria și Țara Galilor.

  • Cele 12 națiuni vor fi împărțite în două urne: cea a capilor de serie, 6 dintre ele, și restul outsidere. Capii de serie vor disputa meciul din primul baraj, manșă unică, pe teren propriu.
  • Cum se vor stabili cele 6 favorite? Exclusiv pe baza punctajului din actualele preliminarii, astfel că în grupa formată din 6 naționale, cum este și cazul nostru, se vor șterge rezultatele cu ultima clasată.
  • România are șanse mici să prindă urna capilor de serie. Ar putea acumula un nivel maxim de 11 puncte cu care ar intra în acest clasament și ar fi mai degrabă în afara primelor 6! 
  • Dacă nu am prinde statut de favorită, atunci am juca în deplasare cu una dintre: Serbia, Suedia, Elveția, Scoția, Croația, Polonia. 
  • În schimb, dacă am fi cap de serie, am juca acasă împotriva uneia dintre: Cehia, Norvegia, Ucraina, Polonia, Austria, Țara Galilor. Lupta e încă strânsă în majoritatea grupelor pentru accesul la baraj și mai pot surveni modificări.
  • Cele 6 meciuri din primul baraj vor avea loc pe 24-25 martie - Cele 3 meciuri din al doilea baraj se vor disputa pe 28-29 martie. Aici nu vor mai exista capi de serie, iar gazdele vor fi stabilite prin tragere la sorți

Cum prindem locul de baraj pentru CM 2022 » România e la mâna Islandei înainte de ultima etapă
Cifrele meciului, via sofascore.ro

Citește și: 

România - Islanda, comentat live de Ovidiu Ioanițoaia, Cristian Geambașu și Dan Udrea

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (19)
penultimul
penultimul  •  13 Noiembrie 2021, 15:11
Postat de ionescugeorge77 pe 13 Noiembrie 2021, 15:00

...n avem nicio sansa...

Acum 4 ani reacția mea ar fi fost Hai Macedonia. Hai Lichtenstein Acum nici măcar nu îmi mai pasă de echipa națională. Cale bătută inainte spre multe umilințe

penultimul
penultimul  •  13 Noiembrie 2021, 15:07
Postat de deva1 pe 13 Noiembrie 2021, 09:41

România, FRF, LPF si orice suporter al naționalei trebuie sa îi acuze si sa îi de-a in judecata pe raed arafat( presupusul medic fără licenta) și pe medicul valeriu gheorghiță. Motivul îl știți pentru ca acesti jalnic" comandanti" nu au permis accesul în tribune a spectatorilor. Din cauza lor se ratează calificarea la baraj și la Mondial . Demiterea lor de urgenta! Spectatorii ar fii fost un al 12 Lea jucător care ajutau națională sa se impună clar in meciul contra Islandei. AVEM stadion nou Steaua. Dar MAPN nu a lăsat spectatorii pentru ca medicul valeriu gheorghiță ( cadru MAPN) ai raed arafat ( cadru MAI) au pus lacat porților stadionului. Analizați și la aceasta concluzie se ajunge orice ai discuta. Bineînțeles ca Radoi nu trebuia sa insiste cu udarea gazonului abundent înainte de meci și nici sa declare dupa meciul câștigat de România cu Armenia ca el pleacă de la națională fix înainte de acest meci capital cu vikingii. Are și Stoichiță vina ca a pus un antrenor fără mare experienta la națională de seniori asta după campania ratata de calificare la EURO cu Radoi pe banca! Iar acum face aceeași greșeală cu Mutu ca posibil antrenor , tot fără experienta la seniori, la națională. Jos aafat și valeriu gheorghiță. Ma întreb cum de asa mulți sportivi tineri vaccinati au murit în lume...?

Aici era vorba de calcule sau cum sa pierzi vremea visând la calificare. Calificare pentru cine ? O echipa de zerouri barate cu niste suporteri imaturi și un antrenor mare doar in ranchiuna. Vinovații nu sunt nici Gheorghiță și Arafat, nici ignoranții care umplu pina la refuz spitalele și horcăie pe patul de moarte că nu se vaccinează deoarece vaccinul e făcut prea repede. Vinovați sunt federația, antrenorul și echipa.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  13 Noiembrie 2021, 15:00

...n avem nicio sansa...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează