Articol de Eduard Apostol - Publicat marti, 24 mai 2016 00:00
Meniu de fotbalişti, ce se va menţine şi pe timpul turneului final, plus un pahar cu vin roșu înainte de culcare, să fie visul către Euro mai dulce.
Altfel se simte viaţa cu stomacul plin. Este un dicton la care ne raportăm cu toţii, fie că suntem sau nu gurmanzi. "Naţionala" nu iese din tiparele unei formaţii de fotbal obişnuite, astfel că "tricolorii" nu au probleme deloc în a se adapta la meniul lotului, unul oarecum asemănător cu cel de la echipa de club.
Jucătorii au un meniu variat la prima reprezentativă, însă nu unul SF, astfel că mulţi dintre cei care-l parcurg îl întâlnesc în dieta de zi cu zi, în funcţie de ce performanţe fizice sau de ce buget îşi fixează.
Made in Italia
Bonus: Pe lângă diverse feluri de pandişpan, "tricolorii" au voie câte un pahar cu vin roşu, unul singur!, la masa de seară, pentru o digestie mai bună. "Un pahar cu vin este în regulă, două pahare duce la altceva", a afirmat Mircea Lucescu într-un studiu recent.
"Pericolul numărul 1 nu este alcoolul în cantonament, ci prăjiturile! Astea cad greu la stomac şi dau dependenţă, întrucât sunt, oarecum, prezente în dieta zilnică, prin diverse forme", au mărturisit elevii lui nea Puiu.
Tocmai de aceea, tartele de fructele sunt simple, aluat şi fructe deasupra. Toată mâncarea preparată are ingrediente din zona Italiei, românii s-au bazat pe bucătăria locală, nu şi-au adus nimic de acasă.
Micul dejun
- Brânzeturi, 5 feluri
- Cereale
- Lapte
- Fructe
- Cafea
Prânz
- Supă de linte, de morcovi sau de legume
- Trei feluri de brânzeturi
- Trei feluri de paste
- Spanac la grătar
- Roşii la grătar
- Piept de pui / Muşchi de vită
- Somon / Ton la grătar
- Salate (o masă întreagă cu tot felul de legume şi fasole verde păstăi)
- Tartă de fructe
Cină
- Supă de legume
- Roşii şi alte legume la grătar
- Piept de pui / Muşchi de vită
- Salate asortate
- Peşte spadă / ton / somon
- Tartă de fructe