FOTBAL  »  NATIONALA  »  TRICOLORI

Cei trei „tricolori” pe care Mircea Lucescu nu îi ia în calcul la echipa națională » Au fost la Euro 2024, însă acum au ușa închisă

Trei jucători sunt out de la echipa națională sub comanda lui Mircea Lucescu. Foto: Ionuț Iordache, GSP.ro
Trei jucători sunt out de la echipa națională sub comanda lui Mircea Lucescu. Foto: Ionuț Iordache, GSP.ro

Articol de - Publicat duminica, 01 septembrie 2024 09:59 / Actualizat duminica, 01 septembrie 2024 16:20

Mircea Lucescu (79 de ani) a surprins la prima convocare în noul mandat pe banca echipei naționale a României. Selecționerul este dispus să ofere mai multe șanse unor jucători pe care Edi Iordănescu, predecesorul său, nu a contat, chiar cu riscul de a renunța la o parte dintre cei care au fost în lot la Euro 2024.

„Tricolorii” vor disputa primele două meciuri sub comanda lui „Il Luce” în Liga Națiunilor, cu Kosovo, pe 6 septembrie, în deplasare, respectiv cu Lituania, trei zile mai târziu, pe stadionul Steaua din București.

La prima acțiune după turneul final, lotul de 25 de jucători va cuprinde mai multe nume-surpriză.

Trei „tricolori”, out de la echipa națională a României pentru Liga Națiunilor

Alexandru Mitriță, Iulian Cristea, Virgil Ghiță, Mihai Lixandru și Alexandru Chipciu vor face parte din lotul lui Mircea Lucescu în primele două meciuri din Liga Națiunilor.

Pentru a le face loc, noul selecționer a fost nevoit să renunțe la trei „tricolori”: Vasile Mogoș,Adrian Rusși Alex Cicâldău.

Pentru Edi Iordănescu, aceștia erau componenți importanți ai grupului, noțiune de bază în filozofia fostulului:

Vasile Mogoș - a fost titular la Euro 2024 doar în meciul cu Olanda, în banda stângă, fiind înlocuitorul lui Nicușor Bancu. În minutul 38 al partidei, după un duel cu Denzel Dumfries, nu a mai putut continua partida. Rivalul pe postul său de drept, cel de fundaș dreapta, este Cristi Manea, preferat de data aceasta de către Lucescu pentru a fi a doua opțiune, după Andrei Rațiu.

Adrian Rus - vine după un sezon slab la Pafos, motiv pentru care ciprioții nu au dorit să-l cumpere definitiv, astfel că s-a întors la Pisa. Îi lipsesc minutele, iar ultima dată când a fost integralist la echipa națională a fost în amicalul cu Moldova, disputat în noiembrie 2022, la Chișinău, scor final 0-5. Atunci, a marcat și primul său gol sub tricolor.

Alex Cicâldău - încă își caută echipă, întrucât Galatasaray nu se va baza pe serviciile sale nici în acest sezon. La turneul final, a prins 18 minute, tot cu Olanda, fiind introdus în locul lui Marius Marin, titularul de drept pe postul de mijlocaș defensiv, număr 6. Ar putea primi mai multe șanse dacă își va găsi o echipă pentru care să joace constant.

Eu vin aici să dau continuitate echipei, să îi fac pe jucători să creadă în ei. O participare la un Mondial e ceva extraordinar. Eu am avut această șansă de a avea continuitate în fotbal. Nu am de schimbat prea multe. Încerc să-i conving pe jucători să dea totul, să trăiască cu imaginea suporterilor care i-au încurajat în minte. Voi miza pe același nucleu de jucători, dar pe parcurs voi aduce schimbări.

- Mircea Lucescu, selecționer România

Cei trei „tricolori” pe care Mircea Lucescu nu îi ia în calcul la echipa națională » Au fost la Euro 2024, însă acum au ușa închisă
Mircea Lucescu a semnat un contract valabil până în 2026 cu echipa națională a României. Foto: Ionuț Iordache, GSP.ro

Nedelcearu, Șut și Racovițan sunt accidentați

Absenți sunt și Ionuț Nedelcearu, Adrian Șut și Bogdan Racovițan, însă toți cu probleme fizice.

Ionuț Nedelcearu s-a accidentat la echipa de club într-un meci cu Pisa. Fundașul central a suferit o fractură nazală ce a necesitat intervenție chirurgicală, astfel că ar putea reveni pe gazon, cu mască de protecție, în următoarele zile.

Bogdan Racovițan, stoperul lui Rakow, a primit verdictul de ruptură a ligamentelor încrucișate ale genunchiului după deplasarea de la Katowice, din etapa a patra a ligii poloneze.

Adrian Șut a ieșit accidentat de pe teren în FCSB - Lask, din manșa a doua a play-off-ului preliminar Europa League. Are genunchiul umflat în acest moment, dar nu a primit încă un diagnostic.

Lotul României pentru partidele cu Kosovo și Lituania

Portari: Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 25/0), Laurențiu POPESCU (Universitatea Craiova 0/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0);

Fundași: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 21/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 31/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 21/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Iulian CRISTEA (Universitatea Cluj, 4/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 39/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6);

Mijlocași: Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 28/7), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 74/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 59/5), Marius MARIN (Pisa | Italia, 22/0), Darius OLARU (FCSB, 20/0), Mihai LIXANDRU (FCSB, 0/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 39/5), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 24/4), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 17/1), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova | 18/3);

Atacanți: Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 15/3), George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 44/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 39/5).

  • Din lotul lărgit fac parte și Răzvan Sava, Constantin Grameni, Marius Corbu și Louis Munteanu, însă selecționerul Mircea Lucescu a decis ca aceștia să se alăture lotului U21 pentru meciurile importante pe care selecționata Under 21 le dispută luna aceasta, cu Muntenegru și Finlanda.
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Liga 3
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (17)
mirker
mirker  •  02 Septembrie 2024, 09:14

hai cu podoaba lui haji ca urla tacsu la tv si ne injura pe toti ca nu stim fotbal!

MaxiP
MaxiP  •  01 Septembrie 2024, 20:12
Postat de 10Klaudiu pe 01 Septembrie 2024, 14:20

Sunt mult mai multe adevaruri de partea afirmatiei mele .... decat de a d-voastra. Momentan ... doar o intrebare ..... in campionatele puternice, cati jucatori sunt titulari ??? Nici cat degetele de la o mana ... rezerve cacalau.

N-am inteles niciodata de ce toti o tin cu ideea ca sunt rezerve. Pe bune, daca ne uitam la primul 11 de la Euro, pe care toti ii catalogau drept rezerve la cluburi, rezerva era cam unul singur. Si acum, care sunt rezerve? A, ok, ca a fost trecut sezonul trecut Razvan Marin pe tusa 2 meciuri si-l faceau toti rezerva la Empoli... in rest a fost titular tot sezonul, e si acum. Man, Mihaila, titulari in Serie A, la fel ca Marin. Ratiu (singurul care chiar era rezerva din primul 11 al nationalei) pare ca incepe sa fie om de baza la Rayo. Dragusin oscileaza intre rezerva si titular, dar chiar nu poti ignora clubul la care joaca. Marius Marin, capitan de club, adevarat, divizie secunda, dar tot prin fotbalul important. Restul nu joaca in campionate atat de bine cotate, dar nu sunt nici ei rezerve la cluburi. Singura intrebare vine legat de Dragus, daca va fi sau nu om de baza la Trabzonspor. Dar in rest, care sunt rezervele?

MaxiP
MaxiP  •  01 Septembrie 2024, 20:07
Postat de pernobil pe 01 Septembrie 2024, 13:20

scrie in articol ce cauta veteranii: continuitate. nu poti schimba echipa radical in 2 luni si sa vrei sa incepi bine noua campanie. a incercat lenon la rapid si s-a vazut cum s-a terminat. omul o ia mai usor ca nu e graba.

Chipciu si Cristea? Ce continuitate, Chipciu e convocat dupa cativa ani, la 35 ani, jucand la U Cluj, netransformandu-se intre timp intr-un Johan Cruyff. Cristea nu stiu daca a mai jucat, cert e ca la 30 ani, neparand neaparat un fundas de talie internationala si nejucand nici el la vreun nivel superior, prinde una din primele convocari. Si chiar si Alibec, ce continuitate, a jucat cateva minute la Euro, n-a fost om de baza. Ce spui tu e valabil vorbind de Nita, Burca, Stanciu... personal, cel putin la primii 2 as renunta (nu pe criterii valorice, adevarat), dar convocarea lor o inteleg. Ma leg de cei care nu au nicio legatura cu nicio continuitate.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează