FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LITUANIA 3-1

VIDEO / EXCLUSIV Pe cine taxează Marica, după România - Lituania: „Lenți, previzibili”

Ciprian Marica
Ciprian Marica

Articol de - Publicat marti, 10 septembrie 2024 12:57 / Actualizat marti, 10 septembrie 2024 14:12

Ciprian Marica, 25 de goluri în 72 de selecții la naționala României, a analizat, la GSP Live, meciul România - Lituania 3-1 din Liga Națiunilor ♦ Fostul atacant al primei reprezentative e sigur că jocul „tricolorilor” nu a funcționat ideal din cauza terenului, crede că abordarea lui Mircea Lucescu e cea corectă și taxează evoluțiile de aseară ale lui Drăgușin, Burcă, Bancu.

  • După două etape, România se clasează pe primul loc în grupa de Liga Națiunilor, cu maximum de puncte obținute, 6.
  • În octombrie, urmează două deplasări pentru naționala lui Mircea Lucescu: Cipru și Lituania.

VIDEO. Ciprian Marica, după România - Lituania 3-1: „Terenul a fost execrabil” + „Asta e cheia succesului la naționala României”

- Ciprian, cum ai caracteriza victoria cu Lituania?
- Am tremurat din cauza noastră, n-am avut un teren pe care să jucăm fotbal, să fie potrivit pentru calitățile jucătorilor noștri. Avem fotbaliști tehnici, rapizi, care nu se iau la luptă. N-ai cum să joci pe un teren de luptă. Despre joc în sine...

- Te rog!
- Ăsta e jocul României. Nu întâmplător Mircea Lucescu e cel mai mare antrenor român. De când urmăresc eu fotbalul și uitându-mă și în istorie, contraatacurile și atacurile rapide au fost arma noastră. Când am încercat să ne luăm la bătaie cu ei, a fost frumos, plăcut ochiului, dar n-am produs rezultate. Asta e cheia succesului, asta trebuie să joace România. După generația mea, am găsit, în sfârșit, jucătorii ideali pentru acest stil de joc, mă refer la Mihăilă, Man, Drăguș, jucători excelenți de contraatac.

- Inspirat și Mircea Lucescu la schimbări.
- Da, excelent, s-a văzut că Mitriță a vrut să răsplătească șansa pe care i-a acordat-o nea Mircea. Realizăm că nu trebuie să avem ambiții și orgolii la națională, cum a fost cazul în trecut cu Mitriță. M-am bucurat și pentru Ianis Hagi că a obținut acel penalty foarte important. Am avut și șansă, de două ori VAR-ul a intervenit de partea noastră. Per total, 6 puncte din două meciuri, ce poți să-ți dorești mai mult?

Mitriță merită să fie la națională, a reușit o acțiune fantastică la gol, s-a văzut că are ambiție, dorință. De ce să nu fie la națională? Pe bună dreptate merită, eu zic că și înainte merita să fie convocat

- Ciprian Marica, acționar Farul

Ciprian Marica: „Ambii stoperi, lenți. Bancu, în nota obișnuită”

- Ce jucători nu ți-au plăcut aseară?
- Cum terenul a fost execrabil, așteptam mai mult de la jucătorii noștri mai puțin tehnici. Ambii stoperi au fost lenți, previzibili în construcție. Aș vrea să-l văd pe Drăgușin imperial, să coordoneze mai bine apărarea. Bancu, în nota lui obișnuită, știm că acolo avem probleme pe faza defensivă, destul de târziu acoperea zona sau se replia. Nu a fost inspirat nici pe faza ofensivă, n-a furnizat centrări reușite, dar pun asta și pe seama terenului prost.

- Factorul fizic a contat, având în vedere că am folosit aceeași echipă de start - cu excepția lui Târnovanu - atât în Kosovo, cât și cu Lituania?
- A fost mereu alibiul nostru: „Nu putem să jucăm la 3 zile, de-asta trebuie să schimbăm echipa”. Nu mi s-a părut că am stat rău, aseară, din punct de vedere fizic. A fost terenul greu și ai noștri au întâmpinat dificultăți pe final. Au obosit câțiva jucători și au fost înlocuiți. Echipa care câștigă nu se schimbă! Așa formezi o echipă, un nucleu. N-am crezut niciodată în aceste schimbări. Antrenorii din generația nouă, Contra, Rădoi, Edi, au spus că nu reușesc să-i recupereze. Uite că vine un antrenor cu experiență și ne întoarce la origini.

România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
Mircea Lucescu. România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
+38 FOTO

- Care sunt principalele diferențe pe care le-ai sesizat la echipa națională sub comanda lui Mircea Lucescu?
- La echipa națională, ține foarte mult de inspirația selecționerului, de cum aliniază primul „11”. Știa că Man și Mihăilă joacă împreună la Parma și i-a folosit împreună la națională, numai un antrenor cu experiență simte aceste lucruri. Mi-a plăcut că nu ne-am mai dus să facem presing, am stat cu liniile compacte, apropiate. Iar când am avut oportunitatea, am plecat pe contraatac. E o altă filosofie decât ce jucam noi înainte. În ultima perioadă, am încercat să ne luăm la luptă cu ei, dar nu mi s-a părut că asta e cheia. Cheia a fost mereu să stăm bine în apărare, de multe ori să apelăm la minge lungă, unul sare, celălalt pleacă în spatele lui... Sunt lucruri pe care echipa noastră națională le-a avut în identitate. Când am încercat să jucăm altceva, a fost mai spectaculos, mai modern, dar n-am avut rezultate excepționale.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Obsesiv! Cuvântul pe care Șumudică l-a rostit de 28 de ori în 6 minute, după prima înfrângere pe banca Rapidului
Superliga
Obsesiv! Cuvântul pe care Șumudică l-a rostit de 28 de ori în 6 minute, după prima înfrângere pe banca Rapidului
Șumudică îi cere de urgență la Rapid, Moldovan îi taie elanul: „Mai trebuie să așteptați”
Superliga
Șumudică îi cere de urgență la Rapid, Moldovan îi taie elanul: „Mai trebuie să așteptați”
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”

Real Madrid - Stuttgart, prima etapă din Liga Campionilor » Cum arată echipele probabile și cotele

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (6)
Dodeliniho
Dodeliniho  •  11 Septembrie 2024, 09:10

Ia-ți prosopul și taci băi. Cine *** ești tu sa comentezi? Eu nu știu de c e băgăm în seamă acești oameni nu li în fotbal. Eu cred ca echipa adversa a jucat agresiv și asta ne-a pus probleme. Cum gazonul nu era bun, tine de minge dacă poți. Risca sa dai mingea în poarta, când defapt voiai s-o degajezi. Acești jucători au fost mereu acolo și am câștigat. Dar adversari nu sunt buni, doar noi suntem slabi. Sa fim serioși, au avut momente foarte bune care ne-au surclasat. Dacă ne băteau eu unul nu ma supăram, dar calitatea s-a văzut la sfârșit. Atunci când ei au obosit din a fi agresiv, îl băgăm pe Hagi, Mitriță și ii facem praf. Dar nu spune ca cei 3 au fost previzibil, la Drăgușin am văzut mici greșeli, bai dar nu ii dăm în cap ca vine prosopel sa vorbească. Chiar nu ii este rușine, ca nici el la națională nu a făcut mare lucru. Toți ne facem eroi după ce nu mai este cazul. Bancu probabil încă nu are mintea acolo, Drăgușin vine din anglia unde se joaca ceva, iar la România altceva. Crede acest individ ca acești băieți trăiesc o dramă ca îi prinde soțul amantei în prosop? Sa vorbească alți care au făcut ceva, nu acest papagal. Sa arunce și batista ca în fotbal este nul

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elgabri
elgabri  •  10 Septembrie 2024, 18:39

Acest individ cu moralitate zero nu poate taxa absolut pe nimeni pentru ca e un nimeni !!

AlessandroNesta
AlessandroNesta  •  10 Septembrie 2024, 14:04

Nicio nationala nu se poate califica la Mondiale, jucand cum vrea Marica sa jucam. Daca nu invatam sa facem posesie si sa jucam modern, nu avem nicio sansa la calificare. Fotbalul s-a schimbat foarte mult. Nu exista echipa care sa stea in aparare sa mai aiba succes. Pentru ca va lua gol. Nici Italia nu mai joaca asa. Oare de ce?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close