FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA

Comisia tehnică FRF se reunește miercuri și va stabili lista preliminară a posibililor selecționeri

Răzvan Butrleanu și Mihai Stoichiță o iau de la capăt, în cautarea unui nou selecționer
Răzvan Butrleanu și Mihai Stoichiță o iau de la capăt, în cautarea unui nou selecționer

Articol de - Publicat luni, 22 iulie 2024 15:45 / Actualizat marti, 23 iulie 2024 15:53

Ceea ce se preconiza după meciul cu Olanda de la Euro a devenit deja certitudine: Edward Iordănescu nu va mai continua la națională.

FRF trebuie să găsească repede un nou selecționer, în condițiile în care România începe campania din Liga Națiunilor pe 6 septembrie, în Kosovo.

Altă situație a naționalei, alte pretenții

Comisia Tehnică, condusă de Mihai Stoichiță, se va reuni miercuri pentru demararea procedurii de stabilire a unei liste mai largi a posibililor viitori antrenori ai „tricolorilor".

Surse din lumea fotbalului au dezvăluit cum se procedează în astfel de situații: „Prima dată vor fi stabilite 5-6 criterii pe care viitorul selecționer ar trebui să le îndeplinească. Deja lucrurile sunt mult schimbate față de momentul numirii lui Iordănescu.

Fiindcă naționala nu mai e la început de drum, când nu avea nimic și nu se înghesuia nimeni s-o preia. Până la urmă, Edi a acceptat această provocare într-un moment delicat și greu al echipei.

Acum e altceva, băieții s-au calificat la Euro primii în grupă, au ajuns în optimi la turneul final. Naționala are o altă valoare, iar noul antrenor ar trebui să aducă ceva în plus. De aceea trebuie întâi să se stabiliească ce se dorește de la viitorul tehnician.

Iar apoi, în baza acestor criterii, fiecare dintre componenții Comisiei Tehnice va face o propunere personală, de 3-5 nume. Și, în funcție de concluziile acestor alegeri, va fi stabilită o listă finală, urmând să se demareze tratativele cu respectivii. Nu e neapărat un clasament, fiindcă este posibil ca, de exemplu, primii trei de pe acea listă să refuze chiar de la primul telefon".

Experiența de selecționer, un criteriu important

Aceleași surse susțin că unul dintre cele mai importante criterii ar fi ca noul tehnician să fi avut experiență de selecționer, chiar dacă nu neapărat la nivel de seniori: „Ar fi un avantaj ca respectivii să mai fi lucrat în acest gen de post, care e complet diferit față de munca de la club. Dar nu va fi neapărat o condiție decisivă.

Important e să rezulte o listă de antrenori de la care să se pornească. Iar apoi președintele Răzvan Burleanu împreună cu directorul tehnic Mihai Stoichiță vor fi mandatați să demareze discuțiile cu respectivii. Cine va fi primul contactat ar urma ca ei să decidă", au concluzionat respectivele surse.

În campania de Liga Națiunilor, România va juca în Divizia C, într-o grupă cu Cipru, Lituania și Kosovo.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (4)
tarnaveanu
tarnaveanu  •  22 Iulie 2024, 20:24

Moderatorii sunt probabil la Mamaia cu o bere în față. Spuneți-ne mă băieți că se publică la amiversarea de un an a articolului, să știm dinainte, să nu împachetăm de pomană.

1ianuarie
1ianuarie  •  22 Iulie 2024, 20:20

Dacă Stoichiță e șeful comisiei ne-am lămurit. Arătarea asta nu are bunul-simț să dispară odată din fotbalul românesc. E o lipitoare L I B I D I N O A S A, un nufacnimic care a urcat de-anboulea în ierarhia FRF. E indecent să ai la vârful federației un asemenea noname!

Dikice
Dikice  •  22 Iulie 2024, 19:23

Federalii, ce tot o mai lalaiti? Iordanescu a pkecat k a fost nemulțumit si de voi, plimbaretii de merzane… Acum va tineti tari ca aveti pretentii, deh… Ar fi bine sa o lasati mai moale cu pretentiile k nu prea am facut mare lucru la Euroi…iar jocu’ din preliminarii a fost modest. Aduceti un sntrenor cu principii si cu cojones, nu Mutu sau Oli sau Radoi… Si principiile lu’ Iordanescu sunt de discutat: daca era antrenor in locu’ lu’ tacsu, cu principiile lui nu il convoca nici pe Hagi senior la nationala! Sper sa fiti inspirati dar parca sunteti luati prin surprindere si asta nu miroase a bine…

Vezi toate comentariile (4)
Comentează