FOTBAL  »  NATIONALA  »  CFR CLUJ

VIDEO „Ăsta e visul meu!” » Dan Petrescu, selecționerul echipei naționale? + mesaj pentru Edi Iordănescu

Articol de - Publicat vineri, 19 iulie 2024 17:51 / Actualizat vineri, 19 iulie 2024 18:25

Edward Iordănescu (46 de ani) nu mai este selecționerul echipei naționale după terminarea Campionatului European, iar viitorul acestuia e încă un mister pentru toată lumea. Aflat în vacanță în Spania, Iordănescu jr. nu a anunțat încă care sunt planurile sale de viitor. Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, speră ca Edi să rămână la cârma primei reprezentative.

Locul 1 în grupa preliminară peste Elveția, locul 1 în grupa de Euro 2024 peste Belgia. Sunt două dintre cele mai importante repere pentru Edward Iordănescu în ultima perioadă la echipa națională.

Dar după fluierul de final al optimilor cu Olanda, contractul selecționerului s-a încheiat automat, iar viitorul lui Iordănescu jr și al echipei naționale este necunoscut.

VIDEO. Dan Petrescu: „Edi e omul cel mai în măsură să continue”

Selecționerul este în vacanță în Spania și încă nu a semnat un nou contract cu Federația Română. Dar Dan Petrescu speră ca Iordănescu să rămână și să prelungească înțelegerea.

Edi a făcut lucruri fantastice. Mi se pare că toată țara este unită în jurul lui și mă bucură acest lucru. A făcut o echipă națională de care suntem toți mândri. A făcut un spirit, generația de suflet chiar se potrivește. Edi e omul cel mai în măsură să continue, dar și cum jucătorii își doresc să fie mai bine, el știe cel mai bine”, spune antrenorul CFR-ului.

Cine vine în locul lui Iordănescu?

Petrescu a continuat cu laudele: „a făcut o treabă excelentă și cred că ar putea să califice echipa și la Mondiale”. Apoi transmite un mesaj clar spunând: „Cine vine trebuie să o ia de la zero, iar presiunea va fi mai mare! E nevoie acum de un antrenor cu experiență, nu văd un antrenor tânăr la echipa națională”.

România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
+45 FOTO

Întrebat direct dacă-l tentează să preia echipa națională, Dan Petrescu a declarat: „Am fost ofertat de cel puțin trei ori, odată la CFR, odată la Dinamo Moscova și odată la Kuban. N-a fost să fie... Înainte să mă retrag ăsta e visul meu, să antrenez echipa națională. Dacă eram acum fără contract poate eram interesat! Sper totuși ca Edi să rămână și echipa națională are nevoie de el acum”.

Ultimele rezultate au fost foarte bune, chiar dacă cu echipele mari s-a văzut că e o diferență. Edi a scos maximum din echipa națională

- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Simona Halep, oprită în conferință de Ion Țiriac: „Nu spune! E ilegal, dragă!” » A urmat un moment comic: „Aoleu, da!”
Tenis
Simona Halep, oprită în conferință de Ion Țiriac: „Nu spune! E ilegal, dragă!” » A urmat un moment comic: „Aoleu, da!”
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (2)
mafa
mafa  •  19 Iulie 2024, 21:20

A facut un spirit, mai trebuie sa facă o echipă.

satyricon
satyricon  •  19 Iulie 2024, 19:07

Trebuie să se alinieze luna și stelele să vină Petrescu la Națională. E clar că se k pe el. Îi e teamă să vină după rezultatele de anul acesta ale naționalei, că nu va obține nici pe sfert din ce a reușit juniorul. Dacă era pe final de contract la echipa de club, eventual și câștigător de campionat, ca să negocieze de pe poziții de forță, atunci poate ar fi venit.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează