FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAȚII

Daum deplânge situația fotbalului românesc: "Ce se întâmplă acum e consecința unui sistem vechi de 10-15 ani"

FOTO: CRISTI PREDA
FOTO: CRISTI PREDA

Articol de GSP - Publicat luni, 28 noiembrie 2016 16:53

Selecționerul României, Christoph Daum, a vorbit despre situația fotbalului din prima ligă și despre planurile pe care le are pe banca primei reprezentative. 

"Ceea ce se petrece azi în fotbalul românesc nu e ceva ce ține de evenimente de acum 3-4 luni, ci e consecința unui sistem vechi de 10-15 ani. Nu am văzut o viziune realistă despre ceea ce trebuia să fi făcut mai bine acum 10 ani. Nu trebuie decât să te uiţi la situaţia echipelor româneşti în cupele europene, la rezultatele echipelor naţionale de juniori sau la situaţia centrelor de copii şi juniori. Nu e jobul meu să critic ce a fost rău în ultimii ani. Jobul meu e să găsesc soluţii şi asta încerc să fac.

"A fost o decizie spontană să semnez cu echipa României. Ceea ce mi-a spus preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, m-a convins din start. Am spus că vreau să vin să ajut fotbalul românesc ca să dezvolte structuri şi standarde de performanţă şi să influenţez cu experienţa mea echipa naţională. Dar schimbarea nu poate veni peste noapte sau în câteva săptămâni sau luni", a spus Daum. 

Sigur, când pierzi 0-3, e clar că cealaltă echipă a fost mai bună. Dar am vorbit cu mulţi fani, care continuă să rămână optimişti, care susţin echipa naţională. Mulţi oameni, poate chiar majoritatea, cred în succesul pe viitor al fotbalului românesc", a declarat Daum pentru site-ul lead.ro.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Steaua a rămas neînvinsă în Liga 2 și după meciul cu FC Bihor. Cum arată clasamentul din eșalonul secund
Liga 2
Steaua a rămas neînvinsă în Liga 2 și după meciul cu FC Bihor. Cum arată clasamentul din eșalonul secund
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (18)
yoz7777
yoz7777  •  29 Noiembrie 2016, 08:42

Pai Daum nu face decat sa spuna adevarul. Ca n-o fi el cel mai scula de antrenor, asta este alta discutie. Ce n-o sa priceapa Ioanitoaia si supusii lui sandu si al clanului de veri este ca multi romani il prefera pe Daum pentru ca s-a redus influenta impresarilor frati. In rest, nu cred ca mai exista o sansa ca marele poliglot specializat in polona si sef de ziar sa ne spuna unde era Polonia acum 15-20 de ani in fotbal si unde a ajuns acum dupa ce au urmarit un plan bine definit si au construit in toata perioada asta. El o sa ne arunce in ochi ca e vina lui burleanu ca sa-si sprijine prietenii de sprit si gratar ca doar l-au luat si pe el la atatea turnee si a profitat si el de protocolul federal. Acun isi intoarce prin echipa lui serviciile - o mana spala pe alta..., nu-i asa nea Ovi?

mr.ban
mr.ban  •  28 Noiembrie 2016, 20:37
Postat de marius.bxl pe 28 Noiembrie 2016, 19:36

Hai ca m-am saturat și de daum asta un profitor .a început sa fie agresiv ca nu are rezultate FANTASTICE

Nu ca o fi Daum cine stie ce mare piesa de antrenor, dar sunt sigur ca nici Mou, Pep sau cine mai sunt considerati maestrii in arta antrenoratului nu puteau scoate cine stie ce mai mult. Asta ne e nivelul. Astia sunt jucatorii. Poate pot face un pic mai mult dar doar atat.

mr.ban
mr.ban  •  28 Noiembrie 2016, 20:34
Postat de ang3ldev1l pe 28 Noiembrie 2016, 18:58

Daca era tot Piturca la nationala la meciul cu polonezii, scoteam un egal chinuit, iar apoi il injuram cu totii ca de ce nu am castigat.

Asa este. Noi nu ne dam seama ca asta este nivelul nostru adevarat si doar depunand niste eforturi supraomenesti si niste miracole putem spera la mai mult. Da de ce sa stam intotdeauna dupa miracole? Cand putem sa o luam de jos si sa ajungem la un moment dat sa zice: "jucam cu Muntenegru? jucam cu Polonia? un fleac, ii ciuruim!"

Vezi toate comentariile (18)
Comentează