FOTBAL  »  NATIONALA  »  SACRIFICIU

VIDEO Decizia luată de Mircea Lucescu: „Este un sacrificiu pe care l-a făcut în avantajul României”

Mircea Lucescu, foto: Imago Images
Mircea Lucescu, foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat luni, 30 septembrie 2024 22:38 / Actualizat luni, 30 septembrie 2024 22:38

Mircea Lucescu (79 de ani), selecționerul României, a luat o decizie în interesul echipei naționale. Acesta a decis să amâne o intervenție chirurgicală pentru a fi alături de naționala României la meciurile din Liga Națiunilor.

Selecționerul României suferă de coxartroză la șoldul drept. El ar fi trebuit să se opereze la finalul lunii august, însă a preferat să amâne această intervenție până în luna octombrie pentru a fi alături de „tricolori” la partidele din Liga Națiunilor. Anunțul a fost făcut de Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF), în cadrul ședinței Comitetului Executiv.

VIDEO. Răzvan Burleanu a dezvăluit sacrificiul făcut de Mircea Lucescu

Burleanu a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Mircea Lucescu după această decizie și a explicat faptul că Lucescu a pus naționala României pe primul loc.

„Este un sacrificiu pe care l-a făcut în avantajul echipei naționale. Operația era programată pentru finalul lunii august, însă domnul Lucescu a preferat să o amâne pentru a nu pune în dificultate acțiunile echipei din septembrie.

Cu Cipru și Lituania avem două meciuri dificile, mai ales că le jucăm în deplasare. Obiectivul nostru este să obținem locul în urna a doua și să câștigăm grupa, pregătind astfel campania de calificare pentru Cupa Mondială”, a declarat Răzvan Burleanu.

România va juca în deplasare cu Cipru pe 12 octombrie, de la 21:45. Ulterior, „tricolorii” se vor deplasa în Lituania 3 zile mai târziu. România este pe primul loc în grupa C2, cu 6 puncte după primele două etape.

România le-a învins pe Kosovo (3-0) și Lituania (3-1) în primele două meciuri din această competiție.

Pot să vă anunț cu bucurie că astăzi s-a adoptat o nouă regulă în fotbalul românesc la nivelul primelor două eșaloane. Regula 5+6 se aplică începând cu sezonul 2024/2025. Presupune ca pe durata unui joc să avem cel puțin 5 jucători formați la nivel național. Din stagiunea 2025/2026, numărul lor va crește la 6. Ce mai remarcăm în ceea ce privește Liga 1 este că numărul mare de minute jucate de fotbaliștii străini crește de la un an la celălalt.

- Răzvan Burleanu, președinte FRF

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Italienii, la picioarele lui Dennis Man și Răzvan Marin: „Necruțător” / „Capodoperă de gol” » Notele primite de cei 3 români
Stranieri
Italienii, la picioarele lui Dennis Man și Răzvan Marin: „Necruțător” / „Capodoperă de gol” » Notele primite de cei 3 români
Plecare-ȘOC de la Dinamo! S-a transferat la Al Nasr
Superliga
Plecare-ȘOC de la Dinamo! S-a transferat la Al Nasr
Mihai Stoica a anunțat în direct la TV următorul transfer pregătit de FCSB: „Zilele astea vom face o ofertă”
Superliga
Mihai Stoica a anunțat în direct la TV următorul transfer pregătit de FCSB: „Zilele astea vom face o ofertă”

„E un fel de Sorana Cîrstea” » Din părinți români, un talent german a ales să se antreneze în România: „Mi-am dat seama că are mare potențial”

Ioan Varga a răbufnit la adresa jucătorilor lui CFR Cluj într-o discuție cu GSP: „Le dai bani și își bat joc de tine?!” » Anunță o măsură extraordinară: „Vom cumpăra o tehnologie din care să aflăm dacă jucătorii pierd nopțile”


Comentarii (1)
_Van_Basten
_Van_Basten  •  30 Septembrie 2024, 23:21

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează