FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA

Denis Drăguș, discurs cu vocea sugrumată de emoții: „Rămâne acest lucru după Euro”

Denis Drăguș, descumpănit în meciul cu Olanda / Sursă foto: Imago Images +49   FOTO
Denis Drăguș, descumpănit în meciul cu Olanda / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 02 iulie 2024 21:18 / Actualizat marti, 02 iulie 2024 21:53

Denis Drăguș, 24 de ani, și-a găsit cu greu cuvintele la finalul meciului pierdut de România în fața Olandei, 0-3, în „optimile” de la EURO 2024. Fotbalistul cu o contribuție esențială în victoria cu Ucraina, 3-0, în care a și înscris, a fost cuprins de emoții puternice la interviul de după meciul cu batavii.

Aventura naționalei la Campionatul European a ajuns la final, la capătul unei partide în care Olanda a speculat toate vulnerabilitățile naționalei lui Iordănescu. Fluierul final a scos la iveală câteva imagini emoționante, cu „tricolorii” cuprinși de emoții pe gazon, în timp ce suporterii le ofereau un standing-ovation generos.

Denis Drăguș a venit la microfon vizibil tulburat, atacantul abținându-se cu greu să nu izbucnească în plâns.

Denis Drăguș și-a stăpânit cu greu emoțiile: „Ce rămâne după acest European e speranța pe care am dat-o românilor”

„Ne doare! Voiam să mergem cât mai departe, să jucăm cât mai mult. să ne bucurăm în continuare de aceste sentimente... Din păcate, ne-am oprit aici, dar am dat totul și ne bucurăm că am reușit să facem lumea fericită. Am dat totul pe teren și sperăm că am putut oferi un exemplu.

Detaliile fac diferența la acest nivel... Am început bine, de asta suntem puțin supărați. Am arătat că puteam să facem mai mult, să ne batem de la egal la egal, dar am primit gol și de acolo s-au schimbat lucrurile. Am început bine și repriza a doua... Din păcate, atât s-a putut în seara aceasta”, a mărturisit Drăguș, cel care și-a ales cu grijă cuvintele pentru a descrie aventura trăită alături de România la EURO 2024:

„Experiența a fost senzațională, sunt fără cuvinte pentru tot ce s-a întâmplat aici, pentru susținerea de care am avut parte în Germania.

Cred că ceea ce rămâne după acest European este speranța pe care am dat-o românilor, bucuria pe care am transmis-o copiilor. Oricât de mic ai fi - fiindcă am plecat cu ultima șansă la startul turneului - poți face lucruri mari dacă pui suflet”, a afirmat Denis Drăguș. la Pro TV.

Cum s-a descurcat Drăguș în fața Olandei? Gazeta i-a acordat nota 4

Fotbalistul cumpărat de Trabzonspor s-a zbătut, i-a hărțuit pe adversari cât a putut, dar realizările din dreptul lui sunt puține. În prelungirile primei părți a avut o șansă de gol, dar execuția lui a fost previzibilă. A dat dovadă de individualism la acea fază, având câteva soluții de pasă.

FOTO. Cod portocaliu la Munchen: România surprinsă de furtună în „optimi”, 0-3 cu Olanda

România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
+45 FOTO

Citește și:

„Florin Niță nu s-a înțeles cu Gaziantep” » Turcii anunță unde se transferă portarul, după prestațiile de la EURO 2024
Nationala
„Florin Niță nu s-a înțeles cu Gaziantep” » Turcii anunță unde se transferă portarul, după prestațiile de la EURO 2024
Spaniolii de la AS, despre viralul „optimilor”: „Cel mai curios gest de la Euro este cel al României”
Nationala
Spaniolii de la AS, despre viralul „optimilor”: „Cel mai curios gest de la Euro este cel al României”
Erdogan vine la Olanda - Turcia, special din cauza lui Merih Demiral și a salutului „lupilor gri” » UEFA a luat o măsură radicală
Euro 2024
Erdogan vine la Olanda - Turcia, special din cauza lui Merih Demiral și a salutului „lupilor gri” » UEFA a luat o măsură radicală

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (1)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  03 Iulie 2024, 01:17

Ai dreptate,Drăgus, dar mai ramane ceva...ramane faptul ca la acest meci cu Olanda ai fost un fotbalist extrem de egoist, ramane faptul ca ai irosit doua sanse mari astazi, mai ales atunci cand ai vrut tu neaparat sa dai gol, in loc sa pasezi coechipierului tău (Burcă) mult mai bine plasat. La fel in repriza a doua Dennis Man a vrut sa inscrie el, in loc sa ii paseze lui Ratiu. Poate meditati si asupra acestui lucru, Drăgus, fiindcă da, ne-ati dat sperantă, v-am urmarit cu bucurie, am crezut si credem in voi, dar azi unii din voi, in frunte cu tine, ați uitat că acest sport este unul de echipă. Este lăudabilă performanța Romaniei în contextul in care de 24 de ani nu am mai trăit o calificare din grupe, însă, dacă vreți să fiți cu adevărat generația de suflet, trebuie ca acesta să fie doar începutul, trebuie să vă maturizați, să lăsați orgoliile și individualismele. Tot ce ați câștigat ați câștigat ca o echipă,Drăguș! Astăzi, dacă în momentele la care am făcut referire mai sus, ați fi jucat cu gandul la echipă, la rezultat și la suporteri, poate am fi avut o sansa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează