FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

EXCLUSIV Detalii EXPLOZIVE de la discuțiile „prăbușite” dintre Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu » Toate motivele plecării selecționerului: „A fost total ostil, NU se mai poate!”

Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu +50   FOTO
Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu

Articol de - Publicat luni, 22 iulie 2024 11:55 / Actualizat luni, 22 iulie 2024 13:53

Edward Iordănescu (46 de ani) s-a despărțit oficial de Federația Română de Fotbal, după doi ani și jumătate de mandat. Sursele Gazetei Sporturilor din vestiarul echipei naționale, din birourile de la Casa Fotbalului, dar și apropiați ai lui Iordănescu jr. fac tabloul pe larg al motivelor pentru care Edi nu a mai continuat pe banca primei reprezentative. „Aici nu se poate face fotbal profesionist” a fost diagnosticul dur al selecționerului!

După 910 zile pe bancă, Edward Iordănescu a decis că e momentul să plece de la echipa națională a României. Asta după ce a calificat România după o pauză de 8 ani la Campionatul European și a dus-o, nesperat, în „optimile” competiției.

Decizia finală a fost luată la München, după meciul cu Olanda

„Balaurul” Olanda ne-a oprit în optimile de finală ale Euro 2024, după o evoluție entuziasmantă în grupe.

Acesta a fost momentul în care Edi Iordănescu l-a anunțat pe Răzvan Burleanu că nu va mai continua la cârma echipei naționale și în următorii ani. Indiferent de propunerile pe care șeful fotbalului românesc i le face! A lăsat să se înțeleagă același lucru când a fost întrebat de jurnaliști, imediat după încheierea parcursului la Euro:

Familia mea are nevoie să îi fiu aproape, pentru că au fost doi ani şi jumătate foarte grei, cu multă muncă, sacrificii, momente grele, cu atacuri foarte multe, cu momente de lipsă de încredere. Nu a fost uşor. Nu pentru mine, dar în special pentru familia mea. După care vom vedea ce vom decide în continuare
- Edi Iordănescu, după meciul Olanda - România 3-0

Reproșul lui Edi Iordănescu: „Mediu total ostil când performanța era de necontestat”

În ciuda deciziei, Răzvan Burleanu a mai avut două întâlniri față-n față cu Edi Iordănescu, pentru a-l convinge pe antrenor să continue pe banca „tricolorilor”.

„Nu mai sunt pregătit să lucrez în aceleași condiții” a fost primul mesaj pe care Iordănescu i l-a transmis șefului FRF. „Nu mă mai pot gestiona și cenzura la toate atacurile împotriva mea și a familiei mele”, a continuat acesta.

Sursele GSP.RO dezvăluie discuțiile din interiorul biroului lui Burleanu: „Selecționerul i-a spus lui Burleanu că a lucrat într-un mediu total ostil când performanța era de necontestat”.

„Mediul actual nu aduce progres!”, i-a mai spus Iordănescu lui Burleanu.

„Iordănescu i-a transmis șefului Federației că nu mai este dispus să lucreze în aceste condiții de ostilitate totală împotriva lui. Spunându-i că doi ani și jumătate s-a cenzurat și nu a ripostat niciodată la atacuri pentru că nu era în avantajul jucătorilor și al echipei naționale”, mai susțin surse credibile din interiorul FRF.

Detalii EXPLOZIVE de la discuțiile „prăbușite” dintre Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu » Toate motivele plecării selecționerului: „A fost total ostil, NU se mai poate!”
Răzvan Burleanu și Edward Iordănescu, capăt de drum la echipa națională

„Umilințele și atacurile patronilor plus presiunea exagerată l-au făcut să renunțe”

Burleanu a încercat să se folosească și de secunzii lui Iordănescu, care au mers în birourile de la FRF în ultimele săptămâni. „Haideți să-l convingem împreună!”, le-a transmis Burleanu acestora.

Doar că Iordănescu jr. a fost imposibil de convins. Surse din cadrul Federației au dezvăluit pentru GSP: „Umilințele și atacurile patronilor plus presiunea exagerată l-au făcut să renunțe”.

Edi a susținut că a făcut performanță într-un mediu total ostil în care a fost contestat în fiecare zi de patroni care au făcut presiuni uriașe la cel mai nivel înalt, inclusiv de selecție. A mai fost dezamăgit de foștii jucători importanți, care, în loc să vină cu sfaturi, au lansat o rafală de atacuri și jigniri

oameni implicați în discuțiile menținerii lui Iordănescu

„Nu am cum să accept jignirile, denigrările și atacurile la familia mea!”

Oameni importanți din fotbalul românesc, care-l cunosc foarte bine pe Edward Iordănescu, au dezvăluit pentru GSP că „Edi nu a vrut să iasă în spațiul public și să reacționeze la atacurile murdare pentru a proteja jucătorii echipei naționale”.

În plus, a transmis clar că „e normal să fiu contestat, dar nu în halul acesta!”. Sursele GSP susțin că „Edi i-a transmis lui Burleanu că întotdeauna a acceptat opinii și analize clare și obiective” și că „am acceptat mereu și părerile altor persoane, dar nu am cum să accept jignirile, denigrările și atacurile la familia mea”.

Detalii EXPLOZIVE de la discuțiile „prăbușite” dintre Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu » Toate motivele plecării selecționerului: „A fost total ostil, NU se mai poate!”
O parte din familia lui Edward Iordănescu

Una dintre principalele dezamăgiri transmise șefului FRF fiind că „după ce ne-am calificat, lumea ne-a criticat încontinuu”.

„Iordănescu a fost extrem de afectat de criticile foștilor mari fotbaliști din România care au criticat echipa națională chiar și după ce-am terminat grupa pe primul loc, când nimeni, dar absolut nimeni în afară de noi, nu credea în calificare”, mai susțin sursele GSP.

240 de mii de europe an a fost salariul pe care Edward Iordănescu l-a încasat de la Federația Română de Fotbal

„A fost expusă unor atacuri pe care nicăieri în lume nu le găsim!”

După revenirea echipei naționale din Germania, Edward Iordănescu a avut o întâlnire și cu cei din familia sa. Și-au discutat pentru prima dată despre cei doi ani și jumătate pe care i-a petrecut în fruntea echipei naționale.

Oameni apropiați selecționerului au dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor că „Edi a fost afectat de toate atacurile nemeritate pe care le-a încasat el, dar și tatăl acestuia”.

Sursele continuă detaliile din culise: „Și-a reamintit clar că familia lui este mult mai importantă în aceste momente ținând cont de toată perioada tensionată prin care aceasta a trecut. A fost expusă unor atacuri pe care nicăieri în lume nu le găsim! Nicăieri familia unui selecționer nu a fost expusă și atacată așa cum a fost în România”.

Mesajul final pentru Burleanu: „Nu este mediul potrivit pentru fotbalul profesionist”

Anunțul oficial al plecării lui Edward Iordănescu de la echipa națională este așteptat să sosească în scurt timp, dar la ultima discuție pe care Edward Iordănescu a avut-o cu Răzvan Burleanu, acesta a transmis că „prefer să fac un pas în spate pentru că nu este mediul potrivit pentru fotbalul profesionist și dezvaltarea lui”.

Sursele GSP.RO descriu scena când „cei doi și-au strâns mâna, s-au luat în brațe bărbătește și și-au mulțumit pentru realizările din cei doi ani și jumătate”. Apoi, „Edward l-a rugat pe Burleanu să mulțumească tuturor oamenilor cu care a lucrat în această perioadă la o performanță frumoasă a echipei naționale”.

28 de meciuria stat Edward Iordănescu pe banca României. A câștigat 10 partide, a remizat de 10 ori și a pierdut 8 meciuri

A fost desemnat „Antrenorul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor

Edward Iordănescu ne-a promis că ne duce la Campionatul European din Germania și s-a ținut de cuvânt. Antrenorul primei reprezentative a primit trofeul din partea Gazetei Sporturilor la Mogoșoaia.

Detalii EXPLOZIVE de la discuțiile „prăbușite” dintre Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu » Toate motivele plecării selecționerului: „A fost total ostil, NU se mai poate!”
Edward Iordănescu, antrenorul anului 2023 în Ancheta Gazetei Sporturilor

„În aceeași măsură, sunt mândru că mă alătur în acest context unor nume de referință din antrenorat care au marcat ultimele decenii din fotbalul nostru. E doar pentru a doua oară când premiul revine unui selecționer al echipei naționale de fotbal a României, iar acest aspect aduce o responsabilitate și mai mare pentru mine”, spunea Edi.

„Cu toată recunoștința pentru acest premiu, vă împărtășesc faptul că nu sunt neapărat un antrenor al trofeelor individuale, ci cred că am început deja să mă consolidez ca un antrenor al obiectivelor îndeplinite. Iar acestea devin realitate doar prin echipă”, a mai spus acesta.

Povestea lui Iordănescu la națională a început pe 25 ianuarie 2022

Edward Iordănescu a fost numit selecționer al reprezentativei României în 2022. Răzvan Burleanu a precizat că acesta are un obiectiv principal, calificarea la EURO 2024, și un obiectiv intermediar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor.

România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
+45 FOTO

Naționala României s-a clasat pe ultimul loc, după Bosnia-Herțegovina, Muntenegru și Finlanda, și a retrogradat în Liga C a Ligii Națiunilor, penultimul eșalon valoric.

Susținut de Federația Română de Fotbal, Iordănescu a continuat pe banca naționalei. Iar acesta și-a îndeplinit misiunea și obiectivul și-a dus România la Euro după o pauză de 8 ani.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Trei transferuri dintr-o lovitură! Clubul din Superliga trece pe filiera africană
Superliga
Trei transferuri dintr-o lovitură! Clubul din Superliga trece pe filiera africană
Ionel Ganea și-a agresat vecinul, apoi l-a lovit pe altul care filma! Momente INCREDIBILE: polițiștii au emis ordin de protecție
Diverse
Ionel Ganea și-a agresat vecinul, apoi l-a lovit pe altul care filma! Momente INCREDIBILE: polițiștii au emis ordin de protecție
Jurnalistă TVR, consilieră a lui Mihai Covaliu, suspendată de FIG după ce a insultat-o pe Ana Maria Bărbosu: „Jeg de om!”
Gimnastica
Jurnalistă TVR, consilieră a lui Mihai Covaliu, suspendată de FIG după ce a insultat-o pe Ana Maria Bărbosu: „Jeg de om!”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (106)
dolat
dolat  •  23 Iulie 2024, 17:17

si ce o sa fac ? Nu cred ca vreun club care cunoaste fotbal ar dori sa aiba un asemenea antrenor slab ! Omul nu are cunostinte tactice ! Ne-a ainnebunit pe toti cu generatia de suflet ! Cred ca la fotbal iti mai trebuie si altceva pe langa suflet ! Vointa si ambitie ! sufletul dupa ce castigi ceva , nu inainte

Castle
Castle  •  23 Iulie 2024, 10:42
Postat de securinamo89 pe 22 Iulie 2024, 23:04

Stie si el ca la Euro a fost o conjunctura favorabila care nu se va repeta prea curand.

In cazul lui, niciodată! I-a fost frica de critici pentru ca nu e prost, știe ca criticile au fost absolut corecte! Si nu a avut si nu are soluții. Pana la urma, care e problema? S-a dat jos din tren! Burleanu sa aleagă alt acar. Punct.

1cesare
1cesare  •  23 Iulie 2024, 02:01

Se victimizează aiurea ... da are meritul că a calificat naţionala la euro ... da a terminat pe primul loc în grupă ( cu bulan )- o victorie 'norocoasă', o înfrângere clară cu belgia și un egal 'amical' cu slovacii- apoi l-a adus la realitate olanda ,pierzând la scor de neprezentare ... 'mare selecţioner' .......... ...edi nerespectatul :) 'frate' cu ră2 și contra.

Vezi toate comentariile (106)
Comentează