FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA

EXCLUSIV Dilema fostului „tricolor” din anii '90: „Să vedem dacă Lucescu se pliază pe ceea ce avem la națională” + Vede un câștig major la actuala generație

Mircea Lucescu +37   FOTO
Mircea Lucescu

Articol de - Publicat joi, 05 septembrie 2024 06:00 / Actualizat joi, 05 septembrie 2024 11:09

Jean Vlădoiu, 28 de apariții și două goluri sub tricolor, e curios dacă stilul lui Mircea Lucescu „se pliază pe ceea ce avem noi la echipa națională”. În săptămânâna în care fotbalul românesc stă cu ochii pe deplasarea din Kosovo și debutul lui „Il Luce”, Vlădoiu subliniază care ar fi, de fapt, marele câștig dobândit de „tricolori” în ultima perioadă.

Cu mai puțin de două zile înaintea deplasării naționalei din Priștina, sinonimă cu startul campaniei din Nations League, Jean Vlădoiu a vorbit despre compatibilitatea dintre Mircea Lucescu și actualul nucleu al echipei naționale.

Însă, dincolo de modul în care „veteranul” de 79 de ani va reuși să-și implementeze ideile, Vlădoiu e convins că reîntoarcerea suporterilor alături de „tricolori”, fenomen resimțit din plin la EURO, e adevăratul punct de sprijin al acestei generații.

Vlădoiu: „Să vedem dacă Lucescu se pliază pe ceea ce avem la națională”

„Așteptăm cu toții să vedem ce înseamnă această schimbare. E un antrenor cu experiență, acum să vedem dacă se pliază pe ceea ce avem noi la nivel de echipă națională.

Sperăm să câștigăm în Kosovo. Domnul Mircea Lucescu are atâta experiență, acum rămâne de văzut...

Vreau să văd echipa, vreau să văd primul «11», atmosfera, cum se exprimă în teren echipa, apoi pot să-mi dau cu părerea și să spun mai multe”, a mărturisit Vlădoiu, cel care a recunoscut apoi că și-ar fi dorit ca Edi Iordănescu să continue pe banca primei reprezentative.

„L-am susținut pe Edi Iordănescu, dar visul frumos s-a terminat”

„După cum bine știți, l-am susținut pe Edi Iordănescu. Din păcate, am avut dreptate, dar visul frumos s-a terminat...

Probabil și-a dat seama că e greu să mai continue și să mai aibă rezultatele pe care le-a avut... Calificarea de pe primul loc, apoi Campionatul European, unde am văzut români fericiți, lucru pe care ni-l doream de foarte mulți ani, acea conexiune dintre suporteri și echipă a fost una fantastică!”, și-a început Vlădoiu argumentația, în interviul acordat Gazetei.

România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Images
+32 FOTO

Apoi a continuat pe aceeași idee: „Noi tot timpul le spuneam... Și când mă mai vedeam cu unii dintre jucători la echipa națională, iar noi le povesteam... Cred că se uitau unii la noi și-și spuneau: «Ce ne tot povestesc ăștia de America lor și de cum se calificau ei pe acolo?».

Le-am spus tot timpul ce înseamnă un Campionat Mondial, European, nu se compară cu șapte campionate în România! Nu există mod de comparație, iar conexiunea pe care am văzut-o acum la EURO a fost fabuloasă.

Cam trei generații de suporteri, din timpul nostru și până acum, au început să vină la stadion și ar fi păcat să-i pierdem, fiindcă a trecut mult timp până să ne recâștigăm acest public minunat pe care l-am văzut la Campionatul European și pe care uneori îl vedem și în Liga 1”, a încheiat Vlădoiu, cel care în anii trecuți a fost membru în Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal.

Dilema fostului „tricolor” din anii '90: „Să vedem dacă Lucescu se pliază pe ceea ce avem la națională” + Vede un câștig major la actuala generație
Jean Vlădoiu a fost golgeterul primeli ligi în sezonul 1995-1996 / FOTO: Raed Krishan
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (2)
richter90210
richter90210  •  05 Septembrie 2024, 11:46

Sincer, nu e vina celui care vorbeste prostii, e vina celor care il baga in seama. Referitor la titlu, nu Lucescu e cel care trebuie "sa se plieze" ci jucatorii sa dea tot ce au, cum au aratat ca pot face. Daca joaca cu inima rezultatele vin, in timp, oricum.

stefg
stefg  •  05 Septembrie 2024, 11:19

Serios? Cel care are recordul de secunde la mondiale (pana la rosu) și care mai are si o “vastă” experiență de antrenor, isi da cu părerea despre ce face Lucescu ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează