FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV „Știu ce vorbesc, știu ce se întâmplă" » Dorinel Munteanu are un sfat pentru „tricolori”, după eliminarea de la Euro

Dorinel Munteanu știe care trebuie să fie drumul naționalei în continuare
Dorinel Munteanu știe care trebuie să fie drumul naționalei în continuare

Articol de - Publicat marti, 02 iulie 2024 23:46 / Actualizat marti, 02 iulie 2024 23:46

Aflat tot în cantonamentul din Austria, unde Oțelul va disputa mâine ultimul joc amical, Dorinel Munteanu era ușor dezamăgit, dar nu atât de prestația României, cât de scorul drastic la care a pierdut cu Olanda, în "optimile" de la Euro.

Dorinel Munteanu, despre România - Olanda 0-3: „Sunt mâhnit, dar și mândru"

„S-a terminat un vis frumos. Din păcate, cu un rezultat prea drastic. Pentru că, spre surprinderea mea, Olanda, care nu jucase nimic în grupe, a făcut un meci foarte bun cu noi. Dar dincolo de scor, eu văd lucrurile bune, saltul pe care naționala nostră l-a făcut. Să nu uităm cum era acum o lună, după remizele alea fără gol cu Bulgaria și Liechtenstein!", a spus fostul internațional.

Ianis Hagi a ajuns la spitalul din Munchen
ROMÂNIA - OLANDA 0-3
Ianis Hagi a ajuns la spitalul din Munchen

Tehnicianul a continuat pe același ton: „Sunt mâhnit de rezultat mai ales, recunosc. Dar și mândru fiindcă naționala a făcut un progres enorm, a arătat că poate fi o echipă care se poate bate la acest nivel. Cine se aștepta înainte de Euro să câștigăm grupa cu Belgia și Ucraina?!

Dar uite că se poate, au făcut o bună propagandă fotbalului românesc, au readus suporterii alături. Iar oamenii au răspuns fantastic. Naționala este pentru oameni. Generația noastră a înțeles asta, văd că o fac și cei de acum. Merită felicitări, împreună cu Edi, cu tot stafful tehnic!".

„În situația fotbalului românesc, liderul nu poate să fie decât echipa"

Dorinel a mai spus că „la 3-0 pentru Olanda, nu sunt prea multe de comentat despre joc. E clar, chiar dacă ei nu mai au mari jucători, valoarea și-a spus cuvântul. La acest nivel, nu ajung doar determinarea și ambiția. Ei au realizat exact ce am făcut noi în 2000. Eu i-am tot comparat cu noi și cred în această echipă.

E adevărat, generația noastră a avut un lider și mai mulți jucători cu personalitate, care s-au strâns în jurul lui. Dar în situația actuală în care se află acum fotbalul românesc, liderul nu poate să fie decât echipa. Știu ce vorbesc, doar antrenez în campionatul nostru, știu ce se întâmplă".

A încheiat cu un sfat pentru actualii și viitorii „tricolori": „Suporterii, oamenii, au reacționat așa fiindcă echipa i-a determinat, prin joc, atitudine și mai ales prin rezultate. Și această generație, chiar dacă, probabil, unii se vor retrage, poate deveni una de excepție dacă va continua pe aceeași linie.

Da, avem nevoie de determinare, de spirit, dar mai ales de rezultate! Dacă această echipă va lega calificările, dacă va ajunge și la următorul Mondial, se poate vorbi despre o nouă geneație de excepție. Iar suporterii le vor rămâne alături, la fel ca și acum. Acest Euro poate fi un început de drum, un semn că fotbalul românesc a reînviat".

Notele GSP, după România - Olanda 0-3, ieșirea din scenă a „tricolorilor” de la Euro: singurul român care a luat peste 5

Citește și:

„Florin Niță nu s-a înțeles cu Gaziantep” » Turcii anunță unde se transferă portarul, după prestațiile de la EURO 2024
Nationala
„Florin Niță nu s-a înțeles cu Gaziantep” » Turcii anunță unde se transferă portarul, după prestațiile de la EURO 2024
Spaniolii de la AS, despre viralul „optimilor”: „Cel mai curios gest de la Euro este cel al României”
Nationala
Spaniolii de la AS, despre viralul „optimilor”: „Cel mai curios gest de la Euro este cel al României”
Erdogan vine la Olanda - Turcia, special din cauza lui Merih Demiral și a salutului „lupilor gri” » UEFA a luat o măsură radicală
Euro 2024
Erdogan vine la Olanda - Turcia, special din cauza lui Merih Demiral și a salutului „lupilor gri” » UEFA a luat o măsură radicală

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (16)
Karkaleki
Karkaleki  •  03 Iulie 2024, 16:18
Postat de Heiheiargesul1987 pe 03 Iulie 2024, 00:52

Cred ca nici daca ajungeau in finala nu vedeai saltul. E f simplu. Din 2000 nu am mai jucat un meci in faza superioara a vreunui turneu final. Sunt 24 de ani de atunci! Nici acum nu vezi saltul?

Eu zic sa cauti interviul cu Mircea Lucescu. El spunea cam asa: da, cu Ucraina a fost o victorue mare. Dar daca victoriile nu sint urmate de alte victorii, ele sint doar o intimplare. Ei, asa e "performanta" asta. O intimplare. Selectionata FRF nu a dat NICI un gol din actiune in afara de alea 3 cu Ucraina. Daca scoti din ecuatie acea eroare statistica, meciul cu Ucraina, o sa vezi ca tot ce a fost la aces CE se pliaza perfect pe meciurile amarite ale natiinalei burlenesti. Ah, sa nu uit ... sper ca realizezi ca cele doua calificari (in turneul final si in optimi) au fost cu 2 tari in razboi, carora numa' de fotbal nu le arde. A fost o intimplare!!!! Nu e nici un salt

laur_gr
laur_gr  •  03 Iulie 2024, 12:28

"Suporterii au reacționat așa" pentru ca majoritatea lucreaza in afara Romaniei si apreciaza munca si efortul. In tara sau in Bucuresti ar fi fost huiduieli. Respect suporterilor care au aplaudat. Ceilalti abia asteapta versiunea Romaniei de acu 2-8 ani, ca sa aiba prilej se manifeste.

parpalache
parpalache  •  03 Iulie 2024, 11:39

Ne lipsește clar un jucator„fuori clase”-care sa faca diferența!L-am avut pe Hagi,apoi pe Mutu!N u mai avem nici macar un jucator care sa dea gol din lovituri libere,cum era Hagi,cum era Mutu sau cum era Claudiu Niculescu(la Dinamo)!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează