FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECIZIE

EXCLUSIV Primul pas al lui Edi Iordănescu, după despărțirea de echipa națională

Articol de - Publicat miercuri, 24 iulie 2024 19:35 / Actualizat miercuri, 24 iulie 2024 20:20

Edward Iordănescu (46 de ani) s-a despărțit oficial de Federația Română de Fotbal. Decizia a fost luată după două întâlniri față-n față cu Răzvan Burleanu. După ce-a renunțat la postul de selecționer, Iordănescu jr. a semnat două contracte de reprezentare cu doi agenți internaționali.

După doi ani și jumătate de mandat la cârma echipei naționale, Edward Iordănescu a renunțat la prelungirea contractului său pe încă patru ani. „Nu mai sunt pregătit să lucrez în aceleași condiții” a fost primul mesaj pe care Iordănescu i l-a transmis șefului FRF.

Gazeta Sporturilor a scris pe larg despre toate motivele pentru care Iordănescu jr. a refuzat să mai rămână selecționer și i-a explicat detaliat toate problemele președintelui Răzvan Burleanu.

Iordănescu i-a transmis șefului Federației că nu mai este dispus să lucreze în aceste condiții de ostilitate totală împotriva lui. Spunându-i că doi ani și jumătate s-a cenzurat și nu a ripostat niciodată la atacuri pentru că nu era în avantajul jucătorilor și al echipei naționale

surse din interiorul FRF pentru Gazeta Sporturilor

A semnat contracte de impresariat cu doi agenți

După discuțiile față în față pe care le-a avut cu Burleanu, Iordănescu a luat două decizii. Prima a fost să plece cu întreaga familie într-o vacanță în Marbela, Spania. Iar a doua să semneze contracte de reprezentare cu doi agenți internaționali.

Conform surselor GSP.RO aceștia îl vor reprezenta pe fostul selecționer pe plan internațional și vor încerca să-i îndeplinească toate dorințele la negocierile viitoare, atunci când se va afla în situația de a semna un nou angajament.

240 de mii de euroa fost contractul pe care Edward Iordănescu l-a avut anual cu Federația Română de Fotbal. 20.000 de euro în fiecare lună

28 de meciuria stat Edward Iordănescu pe banca României. A câștigat 10 partide, a remizat de 10 ori și a pierdut 8 meciuri

Șase oferte refuzate, toate înainte de Euro 2024

În ultimele luni, Iordănescu jr. a avut șase oferte în ultimele două luni, dar le-a refuzat pe toate. Două au fost din Belgia, una din Grecia, una din liga secundă din Spania și două din Arabia Saudită.

„Toate au fost înainte de startul Campionatului European! Niciuna după terminarea Euro 2024! Nu a existat niciun fel de discuție, toate au fost refuzate din start. Nu a luat în calcul viitoarea destinație, focusul fiind pe echipă și pe evoluția naționalei la turneul final”, spun surse din jurul selecționerului.

Am primit multe oferte în toată această perioadă de timp, pe toată durata mandatului meu de selecționer al României, dar, așa cum v-am spus mereu, nu am negociat nici măcar o secundă cu cineva! Nu am venit la echipa națională pentru bani. Nu plec de la echipa națională pentru bani

Edward Iordănescu, fost selecționer al echipei naționale

A preluat echipa națională în ianuarie 2022

Edward Iordănescu a fost numit selecționer al reprezentativei României în 2022. Răzvan Burleanu a precizat că acesta are un obiectiv principal, calificarea la EURO 2024, și un obiectiv intermediar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor.

Naționala României s-a clasat pe ultimul loc, după Bosnia-Herțegovina, Muntenegru și Finlanda, și a retrogradat în Liga C a Ligii Națiunilor, penultimul eșalon valoric.

Susținut de Federația Română de Fotbal, Iordănescu a continuat pe banca naționalei. Iar acesta și-a îndeplinit misiunea și obiectivul și-a dus România la Euro după o pauză de 8 ani.

Până să preia echipa națională, Edward Iordănescu le-a mai pregătit pe FC Vaslui, ASA Tg. Mureș, Pandurii Tg. Jiu, ȚSKA Sofia, Astra, CFR Cluj, Gaz Metan și FCSB. Are în palmares o Supercupă a României și un titlu de campion, ambele cu CFR Cluj.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
OUT de la FCSB! Gigi Becali a făcut anunțul: „I-am dat hârtie să plece liber” » CFR Cluj ar fi intrat pe fir
Superliga
OUT de la FCSB! Gigi Becali a făcut anunțul: „I-am dat hârtie să plece liber” » CFR Cluj ar fi intrat pe fir
Ilie Dumitrescu e convins, după primul meci al lui Lucescu: „Nu e locul nostru”
Nationala
Ilie Dumitrescu e convins, după primul meci al lui Lucescu: „Nu e locul nostru”
Daniel Bîrligea, debut cu dreptul la FCSB, în amicalul de azi cu FC Voluntari!
Superliga
Daniel Bîrligea, debut cu dreptul la FCSB, în amicalul de azi cu FC Voluntari!

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (8)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  25 Iulie 2024, 10:25
Postat de Mondo pe 24 Iulie 2024, 19:59

Iordanescu a fugit din cauza clanului Becali si a lui Hagi. Astia sint distrugatorii fotbalului din Romania.

+ Clanul Sportivilor + Clanul Caran

VanBasten2000
VanBasten2000  •  25 Iulie 2024, 09:16

Ce poza meseriasa. Privind-o, ai zice ca Edi e un mare strateg in timpul meciurilor.

luter
luter  •  25 Iulie 2024, 08:20

popii au darul sa uneasca lumea in jurul lui la biserica ,EDY a facut acelasi lucru la nationala ,in rest cu tot respectul ,nu are calitati de antrenor cu staif .tatutu plange ca a plecat de la banca cu euro de la frf .calitatea de antrenor s-a vazut la cele doua meciuri cu belgia si olanda ,atat si nimic mai mult despre edutu .

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close