FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONFERINȚĂ

„Asta e realitatea” » Edi Iordănescu a vorbit despre viitorul său după Euro: „Cine nu și-ar dori?”

Edi Iordănescu și Nicolae Stanciu la conferința de presă
Edi Iordănescu și Nicolae Stanciu la conferința de presă

Articol de , , - Publicat luni, 03 iunie 2024 11:43 / Actualizat luni, 03 iunie 2024 13:30

Selecționerul Edi Iordănescu și mijlocașul Nicolae Stanciu au susținut o conferință de presă pentru a prefața amical contra Bulgariei (4 iunie, 21:30).

Cei doi au discutat și despre șansele României la Campionatul European, care se apropie cu pași repezi, adversarele din grupa din Germania, dar și despre atmosfera din cadrul lotului. Referitor la situația contractuală a selecționerului, acesta a transmis că negocierile sunt în toi cu Federația.

VIDEO. Urmărește aici conferința lui Edi Iordănescu și Nicolae Stanciu

Edi Iordănescu, despre partida cu Bulgaria: „Un test important”

„Nu am avut nici un fel de ofertă, exclusivitate a avut echipa națională. Nu am avut negocieri cu nimeni, dau șansă totală continuității. Vrem să ne concentrăm pe turneul final”, a spus Iordănescu, despre o posibilă ofertă din străinătate.

Edi Iordănescu: „Bulgaria este o echipă cu rezultate, au schimbat antrenorul de curând. Vedeți egalul cu Ungaria. Este un test care ne va provoca, sperăm să răspundem cu eficiență totală”.

Cine rămâne „acasă” din lotul de 28?

  • „Vom renunța la un portar, nu putem merge cu 4 portari la turneul final. Există posibilitatea de a apela și la alți jucători, avem o listă de back-up pregătită”
  • „Nu mă gândesc la jucătorii eligibili pentru România, nu putem avea control asupra deciziilor acestora. Vrem jucători talentați, cu potențial și să accepte convocarea necondiționat. Atenția noastră este spre grupul actual. Mi-aș dori să avem un număr cât mai mare de suporteri, la fel cum îi aștept pe români și în Germania”

„Prima mea grijă este situația medicală, avem doi jucători cu probleme, se fac eforturi imense pentru a îi recupera. Mai sunt încă doi de care nu știți. Unul dintre jucători are o problemă superficială, la celălalt s-ar putea să fie mai serios. Vreau să tratăm cu seriozitate maximă partidele cu Bulgaria și Liechtenstein. În primul rând, trebuie să ieșim sănătoși de pe teren!”. a spus Iordănescu, privind disponibilitatea celor convocați în lot.

Situația contractuală a selecționerului: „Cine nu și-ar dori să facă pasul la un club european?”

  • „FRF trebuie să găsească varianta optimă. Am fost întrebat dacă mi-aș dori o provocare la o echipă de club europeană. Cine nu și-ar dori asta? Este un pas normal, însă prioritatea mea rămâne turneul final. Îmi doresc să continui la națională, alături de grupul frumos pe care îl avem”
  • „Nu stăpânesc ce se va întâmpla cu contractul meu. Banii au fost ultima problemă. Nu cred că ar fi nevoie de un efort superior. Altele sunt prioritățile mele. Trebuei să fiu sigur că am sprijinul celor de la Federație, indiferent de situație”

„Haideți să lămurim și acest aspect, știu că au existat multe speculații. Focusul meu este pe cele două partide amicale. Sunt două testări care au o importanță uriașă pentru ce urmează. Sunt ultimele repetiții și am așteptări mari. Concentrarea este acolo, vreau ca echipa să înțeleagă asta”

„Pentru mine, prioritatea nu este contractul meu, ci pregătirea turneului final. Vrem să gestionăm cât mai bine acest moment, să parcurgem aceste etape care au rămas și să reușim să propunem cea mai bună versiune a noastră la EURO. Referitor la situația mea contractuală, știu că este un subiect de interes, dar nu este o prioritate. Au existat mai multe discuții, e firesc. Știu ce așteaptă Federația de la mine, vorbim de multe responsabilități”, a transmis „arhitectul” calificării României la un nou turneu final.

Campionatul European bate la ușă! Declarațiile selecționerului „tricolorilor”, înainte de partida cu Bulgaria:

  • „Presiunea este una plăcută. De când am venit aici, știam la ce să mă aștept. Ori te lași copleșit de ea, ori încerci să o canalizezi într-un mod pozitiv. Asta am făcut în toată această perioadă. Din punct de vedere emoționa, atât eu, cât și echipa, suntem pregătiți. Pe lângă partea de pregătire tehnico-tactică, nu mai e timp să intervenim într-un mod profund. Pregătirea psihologică este un obiectiv impotant”
  • „Prin comparație cu adversarele noastre, suntem cei mai lipsiți de experiență, este o realitate, chiar dacă am încredere deplină în jucătorii convocați. Ucraina este la al patrulea Campionat European consecutiv, sunt o echipă incredibilă. Slovacia, la fel, la al treilea european consecutiv. De Belgia nu mai este nimic de zis. Trebuie să compensăm prin dăruire.”
  • „Am mers mult pe omogenitate, pe continuitate. Este un grup care a demonstrat multe, format din jucători care au contribuit la calificare. Știu că am fost criticat pentru mai multe decizii. Cu cât critica a fost mai mare, convingerea mea a fost și mai puternică. Nu m-am abătut niciodată de la valorile și principiile mele.”
  • „Erau și alți jucători care puteai fi alături de noi, îi regret pe mulți: cei cu probleme medicale sau dificultăți la echipele de club. De asemenea, jucători care nu au făcut parte din campania de calificare, dar care nu se află în angrenajul pentru Euro”
  • „Cei care sunt aici au încrederea noastră totală. Când vine vorba de echipa națională și de interesul ei, eu nu am nici un fel de orgoliu. Aceste lucruri sunt în plan secund”

Edi Iordănescu: „Rămâne un moment special”

„Țin foarte mult la jucătorii mei. Este foarte imporant procesul, mai mult decât ce se vede din exterior, mai mult decât rezultatele, chiar dacă acestea sunt importante. Am construit un climat de muncă, de unitate. Mizez mult pe caracter, pe suflet, pe disciplina jucătorilor pe care îi convoc”, a mai declarat selecționerul.

„Este un turneu așteptat de mult timp. Am muncit, am făcut eforturi și sacrificii, rămâne un moment special. Îl tratăm cu foarte multă seriozitate. Am arătat că suntem suficient de competitivi pentru a ne califica la un turneu final, chiar să câștigăm grupa neînvinși. Vrem să arătăm că putem produce un turneu final bun și eficient, care să scrie o nouă filă de istorie pentru selecționata României”, a spus Edward Iordănescu în debutul conferinței premergătoare partidei cu Bulgaria.

Ce a declarat Nicolae Stanciu, căpitanul „tricolorilor”:

La întrebarea „Îți pare bine dacă nu e Courtois la Euro?”, Stanciu a spus următoarele: „Belgia are o echipă bună oricum, și cu, și fără Courtois”.

  • „Ne interesează ce facem noi, cum ne pregătim, sperăm să fim la capacitate maximă înainte de primul meci”
  • „Suntem pregătiți pentru acest turneu. Dacă este cineva care încă nu se simte pregătit, va fi. Mai sunt peste două săptămâni până la debutul nostru în Germania”
  • „Nu cred că este un minus că avem în lot jucători care au evoluat mai puțin, îi știu de atâția ani și știu cât de mult se antrenează. Avem și aceste partide de pregătire, cu Bulgaria și Liechtenstein, mai este timp”

Nicolae Stanciu nu setează obiective mărețe pentru trupa lui Edi Iordănescu: „O vom lua pas cu pas la Euro. Mă gândesc doar la partida cu Ucraina, nu am în gând nici Slovacia, nici Belgia. Obiectivul nostru este de a ieși din grupe. Nu cred că se gândește nimeni mai departe. Suntem concentrați pe partida cu ucrainienii”

„Nu simțim nici un fel de presiune, din punctul meu de vedere. Nu mă gândesc la un anumit adversar. Trebuie să ne bucurăm de fotbal, de ceea ce avem în față și să fim încrezători, dar și conștienți că va fi un alt nivel acolo. Trebuie să arătăm mai bine decât am făcut-o în preliminarii, suntem conștienți de asta și muncim din greu”, a mai spus fostul fotbalist de la FCSB sau FC Vaslui.

„Trebuie să fim uniți, puternici, știm că suntem o echipă. Am demonstrat asta în preliminarii, deși multă lume nu se aștepta. Forța grupului continuă să crească, iar încrederea care există între noi este ceva deosebit. Nu vă pot promite nimic acum, nu am făcut-o nici înainte, dar cert este că vom juca la capacitate maximă, vom da totul la Campionatul European”, a declarat Nicolae Stanciu în cadrul conferinței de presă

În așteptarea Campionatului European din Germania, „tricolorii” vor avea parte în aceste zile de ultimele meciuri de pregătire înaintea turneului final. România le va înfrunta mai întâi pe Bulgaria, pe 4 iunie, apoi pe Liechtenstein, 3 zile mai târziu.

Ambele partide vor fi găzduite de stadionul Steaua din București și au generat interes în rândul suporterilor. Până la ora redactării articolului, pentru duelul contra bulgarilor au fost vândute peste 15.000 de bilete, în contextul în care capacitatea arenei din Ghencea este de 30.000 de locuri.

Pregătirea pentru EURO începe cu Bulgaria

Aceste două partide amicale sunt ultimele înaintea turneului final. România a câștigat grupa I de campanie, o serie din care au mai făcut parte naționale precum Elveția, Israel și Kosovo, și a obținut astfel biletele pentru primul ei turneu final după 8 ani.

În Germania, la Campionatul European, elevii lui Edi Iordănescu vor da piept cu Belgia, Ucraina și Slovacia. Ucrainenii s-au calificat la turneul final după ce au câștigat un play-off la care au mai participat Israel, Bosnia și Islanda.

Programul României la EURO 2024:

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

La EURO, avansează în faza optimilor primele două clasate din cele 6 grupe, plus cele mai bune 4 echipe de pe locul 3. Obiectivul declarat al „tricolorilor” este să treacă de grupă. Inclusiv Valentin Mihăilă și-a exprimat această intenție:

„În opinia mea, obiectivul este să trecem de grupă și să ajungem cât de departe posibil, pentru că suntem puternici și putem atinge acest obiectiv”.

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (6)
REMEMBER87
REMEMBER87  •  03 Iunie 2024, 14:33

Cea mai slaba echipa nationala a Romaniei ! Yanis , Dragusin , Moldovan - vedetele noastre dorm pe bancile de rezerve , iar Alibec si Stanciu sunt exilati in tarile arabe ! Venim de la CE cu 0 puncte si nimeni nu mai e interesat de antrenorul *** ! Poate doar Metaloglobus!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Salient
Salient  •  03 Iunie 2024, 13:56

Iordanescu Jr. e la fel de limitat ca si tatal sau, doar ca e ceva mai articulat. Norocul orb s'a cam consumat.

dreammster
dreammster  •  03 Iunie 2024, 13:48

A avut noroc cat pentru 30 de ani in campania asta, intamplator a fost Edi Iordanescu selectioner. Generatia asta nu are nimic deosebit sau in plus fata de cele anterioare care au ratat 7-8 calificari, din contra. Numai la Stanciu daca ne gandim, liderul echipei, cu o tehnica mai slaba decat avea Dorinel Munteanu, un salahor al lui Hagi.Din fericire pt el, Iordanescu isi pune pe CV calificarea asta, si nu o sa mai stie nimeni ca i-a cazut mingea pe cap nulitatii de Puscas, sau ca am egalat Elvetia ca aia au inceput sa doarma pe teren cum o facem noi cand jucam cu Feroe.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează