FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Edi Iordănescu părăsește naționala României. FRF, comunicat după informația oferită de GSP

Edi Iordănescu a părăsit naționala României, foto: Guliver/gettyimages
Edi Iordănescu a părăsit naționala României, foto: Guliver/gettyimages

Articol de , - Publicat luni, 22 iulie 2024 10:29 / Actualizat luni, 22 iulie 2024 12:33

E gata! Edi Iordănescu (46 de ani) pleacă de la naționala României, după doi ani și jumătate de mandat. Informația a fost oferită în premieră de GSP.

Contractul lui Edi Iordănescu cu FRF expiră pe 30 iulie, iar cele două părți nu au ajuns la un consens privind prelungirea înțelegerii.

UPDATE ora 12:00. FRF a anunțat plecarea lui Edi Iordănescu

La o oră și jumătate după ce GSP a anunțat în exclusivitate că Edi Iordănescu pleacă de la națională, a venit și anunțul oficial al FRF.

„Edward Iordănescu, al cărui contract expiră la finalul lunii iulie, nu va continua pe banca echipei naționale a României. Numit la începutul anului 2022, Edward Iordănescu a preluat conducerea echipei naționale într-un moment important, aducând o viziune nouă și o abordare modernă în pregătirea și managementul echipei.

Ca urmare a discuțiilor avute, Federația Română de Fotbal înțelege și respectă decizia lui Edward Iordănescu de a face o pauză.

În același timp, îi mulțumește acestuia pentru munca depusă, pentru dedicarea sa în această perioadă plină de provocări și pentru rezultatele obținute la Echipa Națională și îi urează mult succes în viitoarele sale proiecte, având convingerea că Edward Iordănescu va continua să aibă un impact pozitiv în fotbalul românesc și în viitor”, a transmis FRF pe site-ul oficial.

Știrea inițială: Edi Iordănescu pleacă de la naționala României

Marți va avea loc întrunirea Comitetului Executiv al FRF, urmând ca Răzvan Burleanu, președintele FRF, să aibă la ora 16:30 prima apariție publică după terminarea EURO 2024.

Potrivit surselor Gazetei Sporturilor, anunțul oficial va fi făcut în curând. Astfel, FRF va trebui să numească un nou selecționer, fiindcă meciurile oficiale ale României se apropie.

Echipa națională va juca în Liga Națiunilor în luna septembrie (pe 6 contra celor din Kosovo, iar pe 9 cu Lituania), astfel că Burleanu trebuie să găsească pe cineva care să preia atribuțiile lui Edi și să se concentreze pe competiție.

Edi Iordănescu a ieșit din grupele EURO 2024 cu naționala României

Edi Iordănescu a fost numit pe banca echipei naționale în ianuarie 2022, a calificat România la EURO 2024 și a ieșit din grupe la turneul final. Cu el pe bancă, România a câștigat neînvinsă grupa din preliminariile Campionatului European, peste Elveția, care s-a calificat la turneul final de pe locul doi.

28 de meciuria stat Edi Iordănescu pe banca României. A câștigat 10, a remizat de 10 ori și a pierdut 8 partide.

La EURO 2024, Iordănescu a condus naționala până în optimile de finală, după ce a câștigat grupa E, terminând peste Belgia, Slovacia și Ucraina.

România a obținut cea mai clară victorie din istorie la EURO, 3-0 cu Ucraina, în prima etapă a grupelor. A pierdut apoi cu Belgia, scor 0-2, și a remizat cu Slovacia, 1-1, Cu 4 puncte, a câștigat grupa și a înfruntat Olanda în optimi.

Edi Iordănescu părăsește naționala României. FRF, comunicat după informația oferită de GSP
Edi Iordănescu, la EURO 2024 // FOTO: Imago

Cu batavii, Edi Iordănescu a stat pentru ultima dată pe banca naționalei României în acest mandat. România a pierdut cu 0-3, părăsind astfel competiția.

Am convingerea că fotbalul românesc a recâștigat o echipă națională solidă. E o echipă formată, în mare proporție. Mai sunt lucruri de pus la punct, mai sunt ajustări de făcut. Echipa poate să crească. Sunt sigur că, indiferent ce se va întâmpla cu mine, această echipă are puterea și știe calea spre performanță. Și care poate fi următorul pas dacă nu calificarea la Mondial? Echipa are toate mijloacele și poate să se califice la următorul turneu. Și e foarte important să lege două calificări
- Edi Iordănescu, în conferința de presă de după eliminarea cu Olanda, în optimile Euro 2024

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Trei transferuri dintr-o lovitură! Clubul din Superliga trece pe filiera africană
Superliga
Trei transferuri dintr-o lovitură! Clubul din Superliga trece pe filiera africană
Ionel Ganea și-a agresat vecinul, apoi l-a lovit pe altul care filma! Momente INCREDIBILE: polițiștii au emis ordin de protecție
Diverse
Ionel Ganea și-a agresat vecinul, apoi l-a lovit pe altul care filma! Momente INCREDIBILE: polițiștii au emis ordin de protecție
Jurnalistă TVR, consilieră a lui Mihai Covaliu, suspendată de FIG după ce a insultat-o pe Ana Maria Bărbosu: „Jeg de om!”
Gimnastica
Jurnalistă TVR, consilieră a lui Mihai Covaliu, suspendată de FIG după ce a insultat-o pe Ana Maria Bărbosu: „Jeg de om!”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (40)
barghierimihai49
barghierimihai49  •  23 Iulie 2024, 11:34

Odata cu Iordanescu pleaca si Ianis Hagi?Asta-i intrebarea principala!

AdiOvi
AdiOvi  •  22 Iulie 2024, 18:26
Postat de dr.jivago pe 22 Iulie 2024, 15:59

E greu sa te crezi subtil… Poate nu intelegi dar sectiunea asta este strict ptr comentariile legate de decizia lui Edi . E greu sa fii destept in fiecare zi dar ptr tine , e imposibil si o data pe an. Previziunile tale tâmpe , dupa plecarea lui Edi , ar invineți-o de ciuda si pe Baba Vanga, desi cred ca ti-a fost mai greu la gradinita “ dăcât” la liceu…

Aşa este. Ai dreptate. Scuzele de rigoare.

klaudiumosoiu
klaudiumosoiu  •  22 Iulie 2024, 17:54

Dar duca-se unde a intarcat dracu iapa. Cine sa planga dupa un personaj cu limbaj de lemn. Auzi ...,,generatia lui suflu pierdut,, !!!. Dorm mai linistit ca am scapat de un neica nimeni.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează