FOTBAL  »  NATIONALA  »  SLOVACIA - ROMÂNIA 1-1

CORESPONDENȚĂ DIN FRANKFURT „Avem talent, avem potențial!” » Edi Iordănescu, spectacol la conferință: „Nici Generația de Aur nu s-a bucurat de o asemenea susținere!”

Edi Iordănescu, selecționer România +35   FOTO
Edi Iordănescu, selecționer România

Articol de , - Publicat miercuri, 26 iunie 2024 21:21 / Actualizat miercuri, 26 iunie 2024 22:28

Edi Iordănescu (46 de ani), selecționerul României, a comentat remiza cu Slovacia, 1-1, rezultat în urma căruia „tricolorii” s-au calificat în optimile de finală ale Euro 2024.

Edi Iordănescu a calificat-o pe România la Campionatul European de pe primul loc în grupa din preliminarii, apoi a câștigat seria de la Euro, din care au mai făcut parte Belgia, Ucraina și Slovacia, toate cotate mai bine decât noi.

Pentru „tricolori” urmează optimile de finală, adversară urmând a le fi una dintre Slovenia și Olanda. Dar până la fazele eliminatorii, Edi Iordănescu a analizat meciul cu Slovacia și însemnătatea acestuia.

Edi Iordănescu, după Slovacia - România 1-1: „România are talent, are potențial!”

„Dacă de obicei încep prin a-mi felicita băieții, acum încep prin a face o reverență suporterilor, românilor de aici. Sunt momente pe care le trăiești o dată în viață, nu am garanția că le voi mai trăi, așa că mă bucur de ele din toate puterile.

Mulțumesc celor de aici, ne-au făcut să ne simțim ca acasă. Le mulțumim celor de acasă, care sărbătoresc și sunt mândri că sunt români și mândri de echipa lor națională. Le mulțumesc tuturor românilor, au fost fantastici.

Suntem extrem de datori să continuă să-i bucurăm, să-i răsplătim pentru ce au făcut pentru noi. Să fie aproape tot stadionul în galben, cu români atât de călduroși... au fost atât de aproape de noi, ne-au urmărit peste tot... e ceva fantastic ce am trăit. Îmi doresc din tot sufletul să se prelungească!

Sunt mândru de băieți, îi felicit din toată puterea mea. Am crezut în ei tot timpul, de când am venit. România are talent, are potențial. România trebuie să aibă personalitate, să muncească mult. România și-a regăsit spiritul pe care nu mai are voie să-l piardă niciodată!”, a spus selecționerul României în prima parte a conferinței.

Edi Iordănescu: „Simt că nici Generația de Aur nu s-a bucurat de o asemenea susținere!”

„Ne dorim să fim cât mai departe. Așteptăm să ne aflăm adversara, nu că ar conta foarte mult, pentru că sunt echipe foarte valoroase.

Nu știu dacă greșesc, e doar un sentiment personal și doresc să-l exprim: cred că niciodată în istoria naționalei, echipa nu s-a bucurat de o susținere precum acum. Probabil nici Generația de Aur, cum ne place s-o numim. Acești băieți merită în primul rând pentru ce reprezintă ca oameni. Apoi ca sportivi.

Am dat mereu tot ce am avut. Nu am cedat, au fost 4 jocuri în acest an în care am fost conduși și am revenit. Am refuzat să pierdem, am dat totul. Nici azi nu ne-a căzut bine să plecăm de la 0-1, dar s-a întâmplat și am revenit. Sunt mândru de ei și mergem mai departe.

Am câștigat cu inima, fără inimă nu merge. Cu inimă, inteligență, echilibru. Până în minutul 80, când am securizat rezultatul și era normal să o facem, mai ales că știam ce se întâmplă și dincolo, echipa se grăbea să repună, să joace mingea, să atace cu echilibru. Ne-am dorit victoria. Faptul că ne-am calificat cu un punct și am scris istorie, este mai mult decât binevenit”, a adăugat Iordănescu.

„Împart generația asta cu dumneavoastră, cu voi toți”

„Mereu ne-am dorit să ne depășim limitele. Este generația de suflet, da. Prima parte a fost generația de suflet a mea, acum e a tuturor românilor, o împart cu dumneavoastră, cu toți. Este o generație fantastică și sunt sigur că acești băieți vor inspira multe generații de acum înainte. Îmi doresc foarte mult să mergem înainte, pentru că așa putem crea o emoție și mai mare, o emulație”, a completat selecționerul.

GALERIE FOTO. Imagini senzaționale surprinse de Cristi Preda, fotoreporterul GSP, la România - Slovacia

Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
+45 FOTO

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”
Nationala
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (11)
fraieru
fraieru  •  26 Iunie 2024, 23:28

Sunt prea bătrân ca să comentez declarațiile de presă ale selecționerului, dar o fac cu riscul de încasa înjurături de la suporterii aflați în extaz că naționala noastră a câștigat grupa. Suntem atât de „talentați” încât ne permitem să credem că „generația de aur” a fost un accident în istoria fotbalului românesc... Nu pricep (nici să mă bați cu paru'!) de ce comparăm victoriile cu Argentina sau Columbia (obținute la un Campionat Modial) cu victoria catalogată „istorică” împotriva Ucrainei la un Campionat European. Generația „de suflet” are ocazia să demonstreze că e mai bună decât aia „de aur”. Cum? Calificându-se în sferturi... Hai România, cu tot cu Hagi și Iordănescu junior! Dacă nu avem alții mai buni (din cauză de nepotisme!) e bine și-așa...

Giorgi
Giorgi  •  26 Iunie 2024, 23:19

Felicitări băieților din echipa națională , Felicitări antrenorului E. Iordănescu ,este un foarte bun antrenor !

doru2024
doru2024  •  26 Iunie 2024, 23:10

Pe vremea aia romanii inca nu erau plecati din tara iar salariile erau cam de 100 de dolari. Asa ca normal ca nu au avut sustinere pe stadioane ca acum. Dar in tara sigur au avut sustinere mai mare.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează