FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Euro i-a PROPULSAT pe „tricolori”! Unul a semnat deja, alți 7 schimbă echipa: ei sunt jucătorii cu magnet la transfer

Articol de - Publicat vineri, 28 iunie 2024 23:04 / Actualizat vineri, 28 iunie 2024 23:35

Florin Niță, Andrei Burcă, Florinel Coman sau George Pușcaș pot semna cu alte echipe la finalul Euro 2024 ♦ Denis Drăguș a fost deja prezentat oficial la Trabzonspor ♦ În timp ce Alexandru Cicâldău, Răzvan Marin și Ianis Hagi revin la echipele de care aparțin după expirarea împrumuturilor din ultimul sezon.

Echipa națională a României e una dintre candidatele la surpriza de până acum a Campionatului European din Germania. În optimi, grupul lui Edi Iordănescu urmează să înfrunte „balaurul” Olanda, însă jucătorii sunt încrezători că pot scrie o nouă pagină de istorie, după ce au devenit abia a doua generație tricoloră care depășește faza grupelor la Euro.

Datorită evoluțiilor curajoase, jucătorii primei reprezentative au atras deja atenția mai multor cluburi care se vor „lupta” pentru semnătura acestora după terminarea Europeanului din Germania. Iar oferte există, impresarii intrându-și serios în rol pentru perfectarea unor angajamente.

Florin Niță e bombardat cu oferte

Florin Niță este dorit insistent de Rapid, patronul Dan Șucu fiind dispus să bage mâna adânc în buzunar pentru aducerea unui portar cu experiență, după plecarea la începutul anului a lui Horațiu Moldovan în Spania.

Nici Gaziantep nu a renunțat la ideea unui nou contract pentru portarul naționalei, care este momit și cu oferte tentante din Arabia Saudită.

Euro i-a PROPULSAT pe „tricolori”! Unul a semnat deja, alți 7 schimbă echipa: ei sunt jucătorii cu magnet la transfer
Florin Niță în România - Slovacia

500.000 de euroîi oferă giuleștenii lui Niță, turcii plusează cu două sute de mii de euro, în timp ce contractul din zona arabă sare de un milion de euro

Salariu de 2 milioane de euro pentru Florinel Coman

Dacă Niță are pe masă trei oferte din care trebuie să aleagă, se știe deja că Florinel Coman pleacă din România. Golgheterul lasă FCSB pentru a merge în Qatar la Al-Gharafa.

„Îi dau două milioane de euro salariu” a fost anunțul făcut de Gigi Becali, patronul celor de la FCSB punând mâna pe 5 milioane de euro pentru transferul „perlei” sale.

Burcă schimbă doar echipa, dar rămâne în Golf

Un alt „tricolor” care e gata să schimbe echipa este fundașul Andrei Burcă. Jucătorul celor de la Al Akhdoud poate face acest pas după performanța realizată de România la turneul final din Germania.

Surse din apropierea jucătorului au dezvăluit că fotbalistul de 31 de ani este dorit de Bani Yas, locul 10 din Emiratele Arabe Unite.

Euro i-a PROPULSAT pe „tricolori”! Unul a semnat deja, alți 7 schimbă echipa: ei sunt jucătorii cu magnet la transfer
Andrei Burcă în România - Slovacia, foto: Guliver/gettyimages

Din Italia la campioana Ciprului

Deși nu este titular în echipa României la EURO, George Pușcaș poate pleca și el de la Bari. Chiar dacă atacantul de 28 de ani mai are 2 ani de contract cu Genoa, antrenorul Alberto Gilardino nu are niciun plan cu românul.

Așa că impresarul acestuia a început căutările. Iar APOEL Nicosia, campioana Ciprului, are șanse mari să obțină semnătura jucătorului român.

Euro i-a PROPULSAT pe „tricolori”! Unul a semnat deja, alți 7 schimbă echipa: ei sunt jucătorii cu magnet la transfer
George Pușcaș, în acțiune la SSC Bari / Foto: Imago

Trei jucători se întorc la cluburile lor

Pe lângă fotbaliștii cu oferte pe masă sunt și jucători care-și fac bagajele și revin la cluburile lor de bază.

Răzvan Marin mai are contract până în 2025 cu Cagliari, unde se va întoarce după două sezoane petrecute la Empoli. Evident că sunt șanse ca Empoli să activeze clauza și să-l transfere definitiv pe mijlocașul de 28 de ani.

Euro i-a PROPULSAT pe „tricolori”! Unul a semnat deja, alți 7 schimbă echipa: ei sunt jucătorii cu magnet la transfer
Ianis Hagi/ foto Imago Images

Deportivo Alaves i-a spus „La revedere!” lui Ianis Hagi, iar acesta se va întoarce la Rangers. Conform jurnaliştilor scoţieni, Ianis a fost trecut deja pe lista de transferuri a clubului, oficialii dorind să îl vândă pe român în vara acestui an.

Un alt jucător cu probleme este Alexandru Cicâldău. Acestuia i-a expirat împrumutul la Konyaspor, însă Galatasaray nu vrea să-l păstreze, urmând ca mijlocașul de 26 de ani să-și găsească o altă echipă după Euro.

Ce români s-au transferat după Euro 2016

După 8 ani de pauză, echipa națională a României a ajuns din nou la un turneu final. Ultima prezență tricoloră la un Campionat European a fost în 2016, în Franța, când am fost eliminați din faza grupelor.

Euro i-a PROPULSAT pe „tricolori”! Unul a semnat deja, alți 7 schimbă echipa: ei sunt jucătorii cu magnet la transfer
Nicolae Stanciu și Youri Tielemans, colegi la Anderlecht. Sursă foto: Imago

23 de jucători au fost atunci pe lista oficială UEFA, 4 dintre aceștia au prins alte la finalul competiției din România contracte în străinătate, doi au schimbat echipele peste hotare, doi pe plan intern și doar unul singur a revenit în România după o experiență peste hotare.

  • Nicolae Stanciu = de la FCSB la Anderlecht
  • Alexandru Chipciu = de la FCSB la Anderlecht
  • Adrian Popa = de la FCSB la Reading
  • Valerică Găman = de la Astra la Karabükspor
  • Florin Andone = de la Cordoba la La Coruna
  • Andrei Prepeliță = de la Ludogorets la Rostovau
  • Lucian Sânmărtean = de la Al Ittihad la Pandurii
  • Denis Alibec = de la Astra la FCSB
  • Cristian Săpunaru = de la Pandurii la Astra

9,7 milioane de euroa fost suma pe care Anderlecht a plătit-o celor de la FCSB pe Nicolae Stanciu (august 2016)

Tabloul lui Raul Rusescu la Euro 2024: „România ajunge până în semifinale. Portugalia va câștiga turneul”

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (20)
camcam
camcam  •  29 Iunie 2024, 15:02

PENIBILILOR ! ... stimate ziarist asta ai scris si dupa semifinala de tineret , ca marile puteri pregatesc oferte pt jucatorii romani . si unde au juns ? la rangers sa lustruiasca banca , sau imprumutati la echipe in lupta la retrogradare sau inapoi in liga descultilor burleanu . lasa i sa joace si vor vedea unde vor ajunge. deocamdata la valoarea lor au facut un rezultat iesit din comun si s io felicitam,echipe cu lot mult mai bun sunt acasa. FELICITARI

Rapid1923
Rapid1923  •  29 Iunie 2024, 11:29

NICUSOR STANCIU CREIERUL CARPATILOR . ARE PROSTUL OBOCEI SA NU S IA CREIERUL CU EL IN TEREN. MIC LA STAT ,MIC LA SFAT , MIC IN TEREN

danny_l
danny_l  •  29 Iunie 2024, 10:46

Se vorbesc numai prostii,cu cat avansam in aceste Europene,cu atat cota jucatorilor va creste,am vazut impresari gen Giovani ca spune ca nu se va schimba nimic,haideti sa va spun cum merge treaba,1:orice jucator care pleaca afara,chiar daca are talent,va fi trecut pe banca,va juca putin,nu va avea sanse sa fie titular,de ce?Din mai multe motive:tara de lumea a treia,rasism,pur si simplu in orice tara vei juca ,ca roman ,chiar daca esti bun nu vei intra in primul 11,3: fiecare vrea sa-ti slabeasca Nationala ta ,sa nu ai performanta,UEFA,e parte la aceste chestii,a dat drumul la naturalizari,la salarii colosale care nu se vad pe teren,putem vedea la acest Euro,noi trebuie sa ne creste jucatorii nostri si sa ne rupem de Vest,vedem in toate privintele am fost incalecati,nu mai bine facem competitii diferite,vestul separat de est,pentru ca sa creat o mare discrepanta intre cele 2 zone,si inca un lucru,tot ce e in sport e pur politic ,uitati de ce afiseaza UEFA,respect,fair-play,uitati de lucrurile astea ,presa cumparata ,etc,etc,as avea de sus multe dar ma opresc,ceea ce e de stiut este ca dupa cele 2 calificari la World Cup cu rezultate notabile,UEFA sa gandit sa ne taie elanul,aceste rezultate de la Euro sunt datorita unui Selectioner care vrea sa demonstreze ca spiritul romanilor nu va muri,jucatorii vor sa aratye ca pot juca de la egal la egal cu jucatori care au cota,restu e istorie,daca vreti sa mai adaugati ceva...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează