FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA

VIDEO / EXCLUSIV Fostul internațional cu 60 de selecții pentru România: „Mircea Lucescu tocmai a pus presiune pe Rangers”

Mircea Lucescu, la conferința premergătoare meciului Kosovo - România / foto: Cristi Preda (GSP)
Mircea Lucescu, la conferința premergătoare meciului Kosovo - România / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat vineri, 06 septembrie 2024 17:10 / Actualizat vineri, 06 septembrie 2024 17:10

Dorin Goian, 60 de selecții la națională, a prefațat Kosovo - România la GSP Live ♦ Fostul stoper crede că vom învinge cu 1-0 și spune că decizia lui Mircea Lucescu de a-l convoca pe Ianis Hagi pune presiune pe antrenorul lui Rangers, Philippe Clement.

VIDEO. Dorin Goian, înainte de Kosovo - România: „Nu suntem favoriți, orice punct e important”

- Dorin, ce așteptări ai de la meciul de diseară?
- Debutăm în Nations League cu un antrenor nou, cu toții ne dorim un rezultat bun, pentru nea Mircea, pentru națională, e foarte important să începem bine. Nations League îți oferă o posibilitate în plus de calificare la Campionatul Mondial, deci trebuie să abordăm fiecare joc cu maximă seriozitate, ar fi ceva senzațional să ne calificăm și la Mondial.

- Suntem favoriți sau ar fi bun și un egal?
- Meciuri ușoare nu mai există, cum amicalele au fost înlocuite de Nations League, o competiție oficială, e clar că cele mai multe naționale nu tratează aceste meciuri ca fiind amicale, motivația e mare pentru fiecare. Deci nu cred că plecăm ca favoriți. Va fi dificil, și Kosovo are jucători importanți, care evoluează la echipe importante din Europa. Dar și noi, ca echipă, suntem bine, acest turneu european a consolidat relațiile de joc și avem un plus din acest punct de vedere. Sper să arătăm bine și ar fi grozav să reușim să debutăm cu o victorie, dar orice punct e important.

- Anticipezi un joc mai spectaculos cu Mircea Lucescu selecționer?
- Important e să câștigăm punctele. Vom vedea, eu mi-aș dori să reușim să câștigăm decât să facem un meci spectaculos și să remizăm sau să pierdem.

- Apelez acum la opinia specialistului - ce spui despre cuplul Drăgușin-Burcă?
- Normal și logic, ar trebui să fie un cuplu tot mai bun, au deja o perioadă lungă de când joacă împreună, se cunosc foarte bine, experiența lui Burcă coroborată cu calitățile lui Drăgușin ar trebui să dea o mult mai mare încredere pe faza defensivă. Sunt sigur că vor intra diseară în teren cu gândul de a nu primi gol.

Fostul internațional cu 60 de selecții pentru România: „Mircea Lucescu tocmai a pus presiune pe Rangers”
Dorin Goian a făcut parte din lotul României la Euro 2008

Dorin Goian: „Mircea Lucescu a făcut bine că l-a convocat pe Ianis Hagi. Înseamnă și o presiune în plus pe Rangers”

- Te surprinde situația lui Ianis Hagi de la fostul tău club, Rangers? Și în ce cheie percepi convocarea lui?
- Ianis Hagi e un jucător valoros. Din păcate, nu traversează o perioadă grozavă la Rangers, prin prisma faptului că nu se află în cea mai bună relație cu antrenorul de acolo. Convocarea lui e și de moral, și cred că Mircea Lucescu a făcut bine că l-a convocat. Îi oferă un plus de încredere și e o presiune în plus pe cei de la Rangers, să încerce să-l folosească mai mult.

- Crezi că poate funcționa această presiune despre care vorbești?
- Rangers nu joacă grozav, tocmai a fost surclasată în Old Firm de Celtic (n.r. - 0-3), lucrurile nu sunt roz și sunt sigur că suporterii, inclusiv pe rețelele de socializare, cer revenirea lui Ianis Hagi în primul „11”. Au în curte un fotbalist talentat, care până să se accidenteze juca foarte bine la Rangers. Faptul că e convocat și la națională, ținând cont că a făcut parte și din lotul României la Euro, unde a jucat, ar putea pune o presiune în plus pe antrenorul lui Rangers, să-l folosească mai mult, pentru că atunci când lucrurile nu merg bine, ceva trebuie schimbat.

- Ești de părere că e nedrept ce se întâmplă cu Ianis la Rangers?
- Nu știu exact situația de acolo, însă cred că Ianis ar trebui să joace la Rangers, e un jucător tehnic, care îți poate scoate om din joc, îți poate da o ultimă pasă, iar în Scoția nu sunt foarte mulți jucători de profilul lui Ianis Hagi. Și cred că ar trebui să i se acorde mai multă încredere. Rangers preponderent atacă și are nevoie de jucători precum Ianis Hagi.

Fostul internațional cu 60 de selecții pentru România: „Mircea Lucescu tocmai a pus presiune pe Rangers”
Ianis Hagi a fost trecut pe linie moartă la Rangers

- Încerci un pronostic pentru diseară?
- Cred că vom câștiga cu 1-0.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dennis MAN-ia! O armată de scouteri vine să-l vadă din nou azi pe român! „Licitația începe de la 30 de milioane de euro” » Recordul pe care l-ar putea egala
Campionate
Dennis MAN-ia! O armată de scouteri vine să-l vadă din nou azi pe român! „Licitația începe de la 30 de milioane de euro” » Recordul pe care l-ar putea egala
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Antrenorul lui Trabzonspor și-a pierdut răbdarea cu Denis Drăguș » L-a umilit pe atacantul naționalei după „metoda” folosită des de Gigi Becali
Stranieri
Antrenorul lui Trabzonspor și-a pierdut răbdarea cu Denis Drăguș » L-a umilit pe atacantul naționalei după „metoda” folosită des de Gigi Becali

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (15)
eugenrc
eugenrc  •  07 Septembrie 2024, 12:38
Postat de o_bic pe 07 Septembrie 2024, 05:53

După secundele jucate aseara de Eanix,precis a pus presiune pe antrenorul lui Rangers.

Sigur isi da cu pumnii in cap de gresala pe care a facut-o cand l-a trimis pe Ianis la a doua echipa. Cred ca inca nu s-a oprit din plans pentru ce i-a facut Mircea Lucescu. Bleah! Titlul articolului suna mai degraba a banc sec.

polistul68
polistul68  •  07 Septembrie 2024, 09:25

Se discuta atata despre Ianis..iar apoi noi suntem hatwri ca, comentam....ianis niciidata, niciunde, nu a fost titular de.drept...nu a avut 5 meciuri cons3cutive sa fie titular. E clar ca stilul scotian nu i se.potriveste...dar nu i s.a.potrivit nici stilul belgiqn, nici stilul spaniol...are valoarea lui, e clar, dar nu pt o exhipa bunicica...apropiatii si presa pot sa.l laude cat vor, evolutiile lui sunt importante...sa mearga.la.o echipa unde sa joace, asta e cel mai important. Dar orgoliul este.prea mare, ca sa acxepte Turcia sau Grecia...prefera sa stea rezerva decat sa joace...se pare ca banii si orgoliile sunt mai presus decat fotbalul .

Vp344Jm
Vp344Jm  •  07 Septembrie 2024, 09:21

Vrea si el o invitatie pe litoral!!!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close