FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV // VIDEO FRF, primele explicații pentru gazonul deplorabil din Ghencea » De ce nu s-a putut muta partida cu Lituania: „E ceva ce trebuie să știm”

Articol de , - Publicat marti, 10 septembrie 2024 00:26 / Actualizat marti, 10 septembrie 2024 02:45

Vlad Munteanu, 43 de ani, dublu campion al României cu Dinamo, acum manager operațional la FRF, a comentat la GSP Live victoria reușită de România în fața Lituaniei, scor 3-1, în cel de-al doilea meci al „tricolorilor” din Nations League. Oficialul Federației a vorbit și despre starea îngrozitoare a gazonului din Ghencea, o adevărată „orezărie” la meciul de luni seara.

Terenul deplorabil de la România - Lituania i-a incomodat vizibil pe „tricolori” pe durata partidei contra balticilor. Gazonul din Ghencea s-a prezentat în condiții deloc satisfăcătoare și a adus aminte de alte meciuri celebre stricate de suprafața de joc de pe stadionul „Steaua”. Naționala sau Steaua însăși au avut de suferit la începutul anilor 2000.

Suprafața de joc de pe stadionul „militarilor” n-a putut fi reparată în timp util, fiind într-o stare teribilă la ora meciului cu Lituania. Pe momentele noastre de constucție, „tricolorii” au fost serios incomodați de teren: brazdele au sărit incontrolabil, au „virusat” jocul de posesie al naționalei, pe un gazon în care multe locuri nici nu mai erau acoperite de iarbă, ci de pământ!

Vlad Munteanu, după România - Lituania 3-1: „Nimeni nu se gândea acum două zile în ce stare va arăta gazonul”

Vlad Munteanu a explicat de ce Federația nu putea muta partida contra lituanienilor pe alt stadion:

„Ceea ce trebuie să știm este că UEFA ne obligă cu 60 de zile înainte de startul partidei să anunțăm stadionul pe care jucăm. Din motive evidente, Arena Națională nu putea fi nominalizată și atunci alegi stadionul cel mai apropiat, cu cea mai mare capacitate. Vii după EURO, vrei să oferi posibilitatea cât mai multor suporteri să vină și să se bucure de meci...

În același timp, acum două zile nimeni nu putea să se gândească în ce stare va arăta acest gazon. Ba mai mult, cred că e o problemă generală, văd și «Arcul de Triumf» cu probleme la gazon, văd o problemă și la Cluj Arena după UNTOLD. Cred că fotbalul merită mai mult!”, a spus Vlad Munteanu la ediția specială a GSP Live.

România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
Mircea Lucescu. România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
+38 FOTO

„Orice solicitare de a muta meciul poate fi făcută doar cu acordul adversarului”

Acesta și-a continuat ideea:

„Și pentru aceste firme de evenimente care produc bani pentru stadioane… Cred că ar trebui un management mult mai bun din perspectiva gazonului, din perspectiva de a avea grijă de el, de a-l monta la timp și alte lucruri care se pot face în acest sens.

Fiindcă ați văzut astăzi... Cred că dacă era un gazon mult mai bun, aveam și un joc mult mai spectaculos.

Există un regulament clar pentru organizarea meciurilor. Orice solicitare de a muta meciul poate fi făcută doar cu acordul adversarului. E foarte greu să muți meciurile... Sunt toate televiziunile care produc meciurile, știți foarte bine ce e în spate, nu poți face asta de pe o zi pe alta, implică mult mai mulți participanți în organizarea meciului”, a punctat Vlad Munteanu, la GSP Live.

Mă bucur mult să văd din ce în ce mai mult galben în tribune, lumea este dornică să vadă echipa națională! Suporterii trebuie să se obișnuiască cu mai multe rezultate de acest tip, cu o serie prelungită de rezultate pozitive, pentru că ne dorim să avem permanent acasă acel «Zid Galben» și să ne bucurăm împreună de rezultatele echipei naționale.

- Vlad Munteanu, oficial FRF

„Schimbările au fost de bun augur”

Fostul mijlocaș al lui Dinamo, de mult timp în structurile lui Răzvan Burleanu de la Federație, a vorbit și despre prestația „tricolorilor” din meciul cu Lituania, decis abia spre final de jucătorii introduși de Mircea Lucescu în ultima jumătate de oră:

„A fost un meci intens. De la început, așteptările au fost sus din două perspective. Prima: a fost primul meci al României acasă după EURO, iar cea de-a doua perspectivă a fost reîntoarcerea lui Mircea Lucescu la echipa națională.

E clar că toată lumea își dorea să începem foarte bine, ceea ce am și făcut, doar că am redus motoarele la un moment dat, le-am lăsat loc să prindă curaj și cred că am venit și cu puțină presiune. Dar schimbările s-au dovedit a fi de bun augur.

Cred că băieții au reușit să se motiveze și să creadă în victorie, ceea ce e important. Legând cea de-a doua victorie consecutivă, lumea pleacă acasă fericită. Cumva, așteptările de dinainte de meci au fost îndeplinite”, a concluzionat Vlăduț Munteanu.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (36)
tomitan
tomitan  •  10 Septembrie 2024, 14:55

Tot ce este administrat de sinecuristii statului român nu poate fi reparat in timp util.Câte concerte si meciuri au fost pe Wembley? Toate organizate la modul excelent.La ei se poate dar la noi nu o sa se poata niciodata.Cine sa poata clubul administrat de Tălpan? Alt " ostaș in slujba tării" precum superiorul lui Mos Teaca Ciucă?Smecheria cu gazonul este ca si cu asfaltul pus de cei de la CNAIR ,totul de proasta calitate ca sa-l reparam de sute de ori ca sa ne tragem spagi si sa sifonam banul public.Apropo , mare microbist si stelist ,facut peste noapte Marcelino nu zice nimic? Să scoata la vanzate clubul Steaua , stadionul sa fie administrat de catre o firma privata aleasa prin licitatie publica, iar toti banii sa intre in contul armatei, ca sa o doteze cu armament modern.Talpan& Co concediati ( nu pensionati) ptr incompetentă .Rolul armatei nu este sa joace fotbal.Tu ai razboi la granita iar pe generalii tai ii preocupa fotbalul, FC Steaua.Numai capete țuguiate precum in Oblio in guvernul României. PS.5 milioane €/an bugetul FCSteaua , iar soldatii se vaita ca nu au armament modern.O rusine de generali, girati de catre o rusine de politicieni corupti!

corbea
corbea  •  10 Septembrie 2024, 14:52

Astia ( nu merita sa le spun in alt fel) ne iau de prosti si se cred buricul pamantului. De starea gazonului se stia de luni de zile, Oprita se plange de mult si tu vii si spui ca nu se stia? Pur si simplu nu v-a interesat, ati vrut sa castigati cati mai multi bani.....Rusine....

rav410wrc
rav410wrc  •  10 Septembrie 2024, 14:35
Postat de cj666 pe 10 Septembrie 2024, 09:46

Eu nu inteleg de ce te dai suporter UTA, ***..

Nici eu, de ce esti asa de-ncet la minte, da' ce sa-i faci !? :)))

Vezi toate comentariile (36)
Comentează