FOTBAL  »  NATIONALA  »  RAPID

Rapid acuză Federația în cazul fotbalistului pedepsit de selecționerul Ion Marin: „Asta s-a întâmplat! L-au trimis în țară singur, fiind minor. Au ales și o cursă cu escală!”

Gabriel Gheorghe în meciul cu Petrolul/ Foto: Site oficial Rapid
Gabriel Gheorghe în meciul cu Petrolul/ Foto: Site oficial Rapid

Articol de - Publicat duminica, 08 septembrie 2024 14:16 / Actualizat duminica, 08 septembrie 2024 14:42

Rapid a reacționat după ce mijlocașul Gabriel Gheorghe (17 ani) a fost exclus din lotul României U19, acuzat de selecționerul Ion Marin că a refuzat să iasă la încălzire în timpul meciului cu Finlanda 0-0.

Gabriel Gheorghe și Luca Băsceanu au fost pedepsiți de Ion Marin din cauza comportamentului pe care l-ar fi avut în timpul partidei cu Finlanda U19. Rapid prezintă o altă față a poveștii.

Comunicatul transmis de Rapid

„Pentru clubul nostru, orice prezență la loturile naționale, indiferent de categoria de vârstă, reprezintă o onoare, iar obiectivul Rapidului este acela de a da cât mai mulți jucători echipelor reprezentative.

La fel s-a întâmplat și în cazul lui Gabriel Gheorghe, un tânăr de 17 ani, selecționat la formația U19 a României pentru „dubla” amicală contra Finlandei. Din păcate, Gabi nu a fost folosit în prima partidă de la Tammela, chiar dacă s-a încălzit pe margine o bună bucată din joc, cu dorința de a intra pe teren și a-și demonstra calitățile.

După ce au fost efectuate toate schimbările permise de protocol, Gabi a luat loc, dezamăgit, pe banca de rezerve. În acel moment, unul dintre membrii staffului naționalei U19 l-a trimis din nou la încălzire, în ciuda faptului că jocul era pe final, iar România nici nu mai putea efectua modificări.

Gestul jucătorului nostru, de a refuza ieșirea la încălzire, într-un moment în care oricum nu mai avea șanse de a evolua vreun minut în meciul respectiv, este unul oarecum de înțeles pentru un copil de 17 ani, chiar dacă nu suntem de acord cu nerespectarea indicațiilor.

Deoarece dorința lui de a juca sub tricolor a fost enormă, și dezamagirea nefolosirii a fost pe măsură. Dezamăgitor a fost și gestul reprezentanților echipei U19, care, deși erau „tutori” pentru jucătorul nostru pe toată durata deplasării în Finlanda, acesta fiind încă minor, l-au trimis pe Gabi înapoi în țară singur, cu avionul, alegând și o cursă cu escală.

Gabriel Gheorghe este un jucător extrem de serios și cuminte, nicidecum unul care ar putea crea probleme în cadrul unui lot. Este un tânăr foarte talentat și avem nevoie de el puternic și încrezător, nu demoralizat și demotivat, în urma unei astfel de experiențe neplăcute.

Înțelegem că jucătorii selecționați trebuie să se supună indicațiilor celor din stafful naționalei, dar în anumite cazuri este nevoie de mai mult tact în relația cu unii tineri, aflați la vârste la care dorința de a juca și de a demonstra este atât de mare.

Clubul FC Rapid va răspunde întotdeauna afirmativ, cu mare plăcere, așa cum a făcut-o și până acum, convocărilor primite de jucătorii giuleșteni”, a transmis Rapid, pe site-ul oficial.

În acest sezon, Gabriel Gheorghe a jucat 11 minute pentru Rapid, în meciul cu Petrolul, pierdut cu scorul de 0-1.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (37)
reddog2100
reddog2100  •  09 Septembrie 2024, 21:29

Vai,vai saracul minor la 17 ani era sa se rataceasca prin aeroport,nu mai stia drumul spre Rapid !

raspunzel
raspunzel  •  09 Septembrie 2024, 17:44
Postat de Unuldinceicativa43 pe 08 Septembrie 2024, 18:05

Zise unul care crede că o echipă înființată, abuziv, în Ianuarie 2003 este steaua. Ești întruchiparea fcfcsb-ismului. Rapid este Rapid. Are marca, numele, palmaresul și continuitatea sportivă. Echipa ta nu are nimic din toate astea, dar ți tot insiști, în fecsb-ismul tău că este steaua. ***

Si tu vorbeai de logica :))))))) Academia r a cumparat numele si marca ....daca tu cumperi maine numele Maradona ...nu inseamna ca joci fotbal ca el ...ca te crede cineva Maradona ....sau ca daca te duci in Argentina te recunoaste lumea pe strada :))) Iti dai seama ce simplu ar fi ...ar cumpara maine arabii numele si marca Bordeaux ...sau Real Madrid ...si gata ...toti suporterii ar migra la arabi :))) Numai suporterii unei echipe falimentare si disparute ar putea crede povestile astea ...si ar crede ca au "logica":))))))))))

raspunzel
raspunzel  •  09 Septembrie 2024, 17:26
Postat de FCKU2 pe 08 Septembrie 2024, 17:03

Ok. O ultima intrebare pentru tine. Imi imaginez ca esti microbist. E vreo diferenta intre a-i cere cuiva sa iasa la incalzire atunci cand inca se mai pot face schimbari si a trimite un jucator sa faca asta doar ca sa nu taci?

Un raspuns pentru tine .... esti tu in masura sa judeci motivul pentru care te trimite antrenorul la incalzire ? Sti tu ca se efectuasera toate schimbarile ? Fiind meci amical ,numarul schimbarilor este stabilit in protocolul de meci ...daca echipele sunt de acord , se pot face 7 sau 10 sau 11 schimbari ! Nu crezi ca era normal ,pentru un club carese considera mare , sa afle versiunea ambelor parti ...si abia apoi sa iasa cu un comunicat (lucru pe care Vio a spus aseara ca nu l-au facut) ?

Vezi toate comentariile (37)
Comentează