FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ GSP DIN PRISTINA 3 informații vitale despre Kosovo - România: cum arată gazonul, de ce nu vor fi suporteri români + vestea care dă emoții, după experiența groaznică din 2023

Articol de , - Publicat miercuri, 04 septembrie 2024 13:05 / Actualizat miercuri, 04 septembrie 2024 13:05

Partida de vineri seara de pe arena „Fadil Vokkri”, KosovoRomânia, ora 21:45, va însemna prima reprezentație a României după Euro 2024. Gazeta îți prezintă repere importante din jurul meciului care marchează revenirea lui Mircea Lucescu pe banca ”tricolorilor”

Meciul Kosovo – România din deschiderea traseului din Liga Națiunilor va fi unul cu o atmosferă electrizantă.

Partida are deja eticheta sold-out, iar interesul în jurul întâlnirii a atins cote încă neîntâlnite în cel mai tânăr stat european, intrat în 2016 în familia UEFA/FIFA. Lulzim Berisha, liderul suporterilor kosovari, a explicat pentru gsp.ro că ”aceia care au deja tichet la întâlnire e ca și cum ar fi câștigat la Bingo”.

Să vedem însă și alte trei detalii vitale despre Kosovo – România!

1. Altă mâncare de pește: de la un gazon-dezastru la o suprafață hibrid decentă

Anul trecut, România întâlnea Kosovo la Pristina pe un teren absolut jalnic, stricat și de ploaie: bucăți de pământ, noroi, bălți. S-a terminat atunci 0-0 în campania pentru Euro 2024, cu un gol al gazdelor anulat de VAR din rațiuni de ofsaid.

Lucrurile s-au schimbat însă acum. La începutul lui 2024, gazonul a intrat într-o procedură de schimbare totală și de modernizare în sensul în care a fost adusă o suprafață hibrid. De asemenea, a fost înlocuit sistemul de drenaj și irigație și s-a montat un modul de încălzire pentru menținerea ierbii la standarde omologabile.

+7 FOTO

Operațiunile s-au întins din martie până la începutul lui iulie, când au început să se dispute jocuri pe noul gazon de la Pristina. A fost o operațiune cumva forțată, dat fiind faptul că ”Fadil Vokkri” e sigurul stadion din Kosovo care se încadrează în manualul UEFA de licențiere. Planul federației kosovare e însă să construiască o arenă nouă, la marginea capitalei, un proiect aflat deja în faza de concepție.

2. Sancțiune de la UEFA după Euro: fără suporteri în Kosovo!

FRF s-a ales cu o penalitate serioasă după Euro 2024. Din cauza comportamentului rasist și discriminatoriu manifestat de fanii români la meciurile cu Ucraina (3-0), Belgia (0-2) și Olanda (0-3), UEFA a sancționat federația de la București cu o amendă de 40.000 euro, plus interdicția vânzării de bilete fanilor români la următoarea partidă din deplasare din calendarul forului continental.

Prin urmare, se întâmplă ca această hotărîre să funcționeze la partida de la Pristina, care era una cu grad ridicat de risc pentru FRF. La ambele jocuri din preliminariile Euro 2024 au ieșit scandaluri, iar întâlnirea de la București chiar a fost suspendată 40 de minute, după ce jucătorii kosovari au părăsit terenul în semn de protest pentru afișarea bannerului ”Kosovo e Serbia”.

3 informații vitale despre Kosovo - România: cum arată gazonul, de ce nu vor fi suporteri români +  vestea care dă emoții, după experiența groaznică din 2023
Derapajele unor fani români la Euro 2024 au produs consecințe la început de campanie în Liga Națiunilor

3. Din nou sub amenințarea ploii!

La Pristina e deocamdată o vreme caniculară, temperaturile ajung în timpul zilei și la 35 de grade. Seara scad însă spre 22-23 grade.

Pentru vineri, când se va juca meciul Kosovo – România, se anunță schimbări pe scala termometrelor. Indicatorul rămâne sub 30 de grade, iar prognoza indică faptul că în prima parte a zilei sunt șanse de 55% să plouă. Nu însă și la ora jocului, dar o serie de precipitații înaintea partidei ar da emoții în ambele tabere după experiența groaznică din 2023, când meciul s-a disputat în condiții jalnice.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Sandi” surâde în „orezărie” » Poli Iași a răpus-o pe Universitatea Craiova, la debutul lui Săndoi, pe un gazon imposibil
Superliga
„Sandi” surâde în „orezărie” » Poli Iași a răpus-o pe Universitatea Craiova, la debutul lui Săndoi, pe un gazon imposibil
Cum s-a descurcat Horațiu Moldovan la debutul pentru Sassuolo » Ce notă i-au dat italienii
Campionate
Cum s-a descurcat Horațiu Moldovan la debutul pentru Sassuolo » Ce notă i-au dat italienii
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”
Superliga
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează