FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECES

Ionuț Badea, secundul lui Christoph Daum la națională, dezvăluie: „Asta am discutat ultima oară”

Ionuț Badea în stânga, alături de Rudi Verkempinck (centru) și Christoph Daum // foto: arhivă GSP
Ionuț Badea în stânga, alături de Rudi Verkempinck (centru) și Christoph Daum // foto: arhivă GSP

Articol de - Publicat duminica, 25 august 2024 10:51 / Actualizat duminica, 25 august 2024 16:09

Ionuț Badea, 48 de ani, secund al lui Christoph Daum la echipa națională a României, a reacționat la moartea neamțului, răpus de cancer la vârsta de 70 de ani.

În mandatul pe banca naționalei României, întins între iulie 2016 și septembrie 2017, Christoph Daum a avut doi antrenori secunzi, pe Ionuț Badea și pe belgianul Rudi Verkempinck.

Badea a rămas apropiat de Daum și a fost afectat de decesul acestuia.

Ionuț Badea, fostul secund al lui Christoph Daum: „Nu a mai reușit să treacă peste sau măcar să stagneze boala”

„Am aflat cu mâhnire aseară, am vorbit cu Rudi Verkempinck, colegul meu belgian în staff-ul lui Christoph. Deși era ceva așteptat, n-am fi vrut să se întâmple lucrul ăsta. În ultimii 2 ani s-a luptat cu reapariția unor forme canceroase și în alte zone ale organismului. Nu a mai reușit să treacă peste sau măcar să stagneze boala.

Am fost în permanență în contact cu el, pentru că relația mea cu Christoph nu a fost doar de colaboratori în staff, ci și de prieteni. Ce a însemnat de-a lungul timpului pentru oamenii cu care a intrat în contact... prin personalitatea lui a influențat mulți oameni, de la jucători la conducători sau colaboratori, oameni cu care a lucrat”, a afirmat Badea în cadrul emisiunii „DigiSport Matinal”.

Ionuț Badea: „Organele lui au început să cedeze, nu au mai suportat chimioterapia”

„Ultima dată am vorbit cu el când m-a rugat Edi Iordănescu să văd Ucraina în Germania. Am fost la meciul amical și am făcut o poză cu Rudi Völler și i-am trimis-o lui. El se pregătea de ceva emisiuni și mă rugase să îi fac un fel de rezumat, cam ce înseamnă acum echipa națională a României, astfel încât să poată exprima câteva idei în media germană.

La câteva zile după mi-a scris un alt mesaj, că trebuie să sufere o operație complicată. A trebuit să anuleze toate emisiunile.

După operație a mai apucat să meargă într-o minivacanță, iar când s-a întors, organele lui interne au început să cedeze, nu au mai suportat chimioterapia. Cam astea au fost ultimele lucruri pe care le-am discutat.

Cu Rudi am vorbit mai des, pentru că el a ținut mai des legătura cu soția lui Christoph și mai avea informații de acolo”, a adăugat Badea, în prezent analist sportiv.

Christoph a fost cam primul antrenor care a creat o structură la echipa națională, una mai complexă, primul care a bătut mai în detaliu și a vrut să creeze o complexitate mai mare, inclusiv în ce a însemnat ședințele sau team buildingul pe care a vrut să-l imprime la spiritul de grup al naționalei. Munca lui a fost asiduă, mare ca volum.

- Ionuț Badea

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu nu are stare » Decizia luată imediat după meciurile din Liga Națiunilor
Nationala
Mircea Lucescu nu are stare » Decizia luată imediat după meciurile din Liga Națiunilor
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
Superliga
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor
Handbal
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (1)
emilian_din_iasi
emilian_din_iasi  •  25 August 2024, 12:54

Dumnezeu sa-l ierte!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează