FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

Acum s-a aflat! Fostul vârf al naționalei, ajutor divin pentru elevii lui Edi Iordănescu: „Toarnă un camion de agheasmă peste ei”

Jucătorii echipei naționale, ajutor divin înaintea meciului cu Ucraina de la Euro 2024 +36   FOTO
Jucătorii echipei naționale, ajutor divin înaintea meciului cu Ucraina de la Euro 2024

Articol de - Publicat joi, 20 iunie 2024 11:47 / Actualizat joi, 20 iunie 2024 12:43

Înaintea succesului categoric cu Ucraina, jucătorii echipei naționale au făcut o vizită neașteptată. Ei au mers la Părintele Ghelasie Păcurar, preotul de la Parohia Ortodoxă din Wurzburg, iar acum s-a aflat cine a intermediat această întâlnire.

George Țucudean (33 de ani), fostul atacant al echipei naționale, retras din fotbal în 2020 din cauza problemelor de sănătate, a vorbit cu cele două părți, iar preotul a fost prezent în cantonamentul echipei naționale. Țucudean îl cunoaște pe Părintele Ghelasie Păcurar din Arad, iar în acest context i-a fost mult mai ușor să-l convingă să ofere un ajutor divin naționalei înaintea meciului cu Ucraina de la Euro 2024.

George Țucudean a trimis preotul la hotelul României: „A funcționat”

Ajutorul divin a dat roade. România a învins-o pe Ucraina fără drept de apel, scor 3-0, și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în optimi. Cu un singur punct, „tricolorii” se califică mai departe.

În Wurzburg, orășelul unde sunt cazați „tricolorii” pe durata Campionatului European, a fost înființată, în urmă cu 25 ani, Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Apostol Andrei”, unde sute de români din localitate și împrejurimi participă în fiecare săptămână la slujbă. De această dată, a venit rândul „tricolorilor” de a călca pragul bisericii românești din Wurzburg.

„Eu sunt prieten cu părintele de la biserica ortodoxă din Wurzburg. I-am şi spus înainte de EURO: Părinte, mergi în cantonament, să torni un camion de agheasmă peste jucători. Să le ajute Dumnezeu! A funcţionat. Preotul a mers la echipă înainte de meciul cu Ucraina. Acum, n-am mai vorbit cu el, dar cred că va face acelaşi lucru şi înainte de partida cu Belgia, să păstrăm tradiţia.

Mă duc la meciul cu Belgia, sper să mă întorc cu o calificare de acolo. Să nu mai avem emoţii cu Slovacia. Le trimit şi eu încurajări cum pot, ţin legătura cu Edi Iordănescu, am vorbit cu el prin mesaje după meciul cu Ucraina.”, a declarat Țucudean, pentru Sport pe Surse.

George Țucudean a evoluat de-a lungul carierei pentru UTA Arad, Dinamo, Standard Liege, Charlton, FCSB, ASA Târgu Mureș, Pandurii, Viitorul Constanța și CFR Cluj. E campion al României cu FCSB, Viitorul (n.r. - actuala Farul Constanța) și CFR Cluj. Pentru naționala României, Țucudean a marcat 3 goluri în 10 partide.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”
Europa League
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (2)
mishu_74
mishu_74  •  20 Iunie 2024, 16:43

vesti din romanistan. un stat ramas intepenit undeva pe la mijlocul secolului 19. agheasma, icoane, matanii, ajutor divin... asa a vrut dumnezeu, maica. :))))

TimberWolf
TimberWolf  •  20 Iunie 2024, 12:48

Presa de calitate in 2024 nenica ... "ajutorul divin a dat roade" tu cata agheasma ai turnat pe tine sa te angajezi la astia?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează