FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA

FOTO Tri Luce! România s-a distrat la Pristina și i-a oferit lui Lucescu un nou început de vis

Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP) +34   FOTO
Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)

Articol de , - Publicat vineri, 06 septembrie 2024 23:40 / Actualizat sambata, 07 septembrie 2024 00:11

România a câștigat cu Kosovo, scor 3-0, în primul meci din Liga Națiunilor. După 38 de ani, Mircea Lucescu a revenit pe banca naționalei cu o victorie la scor.

Kosovo - România 0-3. Cronică de la Pristina, de Justin Gafiuc: Tri Luce!

”Tricolorii” s-au impus inteligent cu 3-0 la Pristina, goluri Man, R. Marin (penalty) și Drăguș, în fața unei naționale kosovare care a presat enorm, dar a făcut-o haotic.

S-a dus așteptarea, s-a scurs nisipul din clepsidră! Dincolo de calcule, păreri, critici și previziuni, a sosit ora reîntoarcerii lui Mircea Lucescu pe banca reprezentativei, iar la Pristina nu e cel mai liniștit loc pentru a reporni caravana istoriei, întreruptă în urmă cu 38 ani. După un 4-0 cu Austria, echivalent cu demiterea, într-o poveste sulfuroasă cu generali, președinți și odrasle sus-puse!

Il Luce nu-și marchează teritoriul

Iar pe ”Fadil Vokrri” cea mai mare noutate e la debutul în Liga Națiunilor că nu e nicio noutate față de formula consacrată la Euro. Tot un 4-1-4-1, cu alegeri logice pe fiecare post și un déjà vu raportat la Germania.

Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România, Mircea Lucescu/ foto Cristi Preda (GSP)
+29 FOTO

Cumva firesc, Lucescu a decis să nu schimbe nimic, să meargă pe mâna aceluiași ”11” confirmat la turneul final, ca o dovadă de continuitate și de încredere în raport cu mandatul Edi Iordănescu. Și poate și un semn că n-a venit la lot ca să dea cu barda și să-și marcheze teritoriul, ci doar să-și încheie poate cariera pe bancă cu meciuri după care să nu fie arătat cu degetul.

Cu huiduieli și fluierături în ceafă

Doar că grupul acesta ”galben” a avut de dat acum un examen într-un mediu de o ostilitate extremă. În Kosovo, după istoricul fierbinte al „dublei” din campania pentru Euro și după scandalul de la Farul – Mitrovica din Champions League feminin, România vine la Pristina pe un covor exploziv. Iar asta s-a simțit, probabil, încă de la aterizarea în Kosovo, unde vameșii ar fi declanșat un cor de fluierături în aeroport dacă nu și-ar fi periclitat jobul.

Au făcut-o, în schimb, aproape 14.000 de oameni care au umplut până la refuz tribunele de pe ”Fadil Vokrri”. Momentele de recunoaștere a gazonului, încălzirea, imnul, fiecare respirație și fiecare pasă, toate au fost însoțite de huiduieli și de pumni aruncați nervos în aer.

Kosovo, o nebunie de 2-4-4

”Tricolorii” nu s-au pierdut însă cu firea în acest vacarm și au gestionat inteligent secundă cu secundă. Asta chiar dacă ”albaștrii” lui Foda au început năvalnic și cu un curaj nebun, aruncându-se efectiv peste oamenii lui Lucescu.

Pe faza ofensivă au funcționat cu un riscant 2-4-4, de parcă le scria pe frunte ”Totul sau nimic!”. Pe fund au rămas doar stoperii, fundașii laterali au avansat nonstop în linie cu mijlocașii la închidere, iar în față, lângă Muriqi și Asllani, s-au postat Zhegrova și Rashica.

A rezultat o perioadă de presiune extremă, pe care România a absorbit-o cu o siguranță de care păream nu demult incapabili. Drăgușin și Burcă au cules toate baloanele aeriene, Marinii au blocat finalizări din marginea careului, până și Mihăilă a coborât pentru a comprima și mai bine ochiurile plasei de siguranță.

Man – o capodoperă

Iar sub forța acestui piston de presiune, tot România și-a trecut în cont cele mai serioase ocazii, prin Man și Răzvan Marin, cu finalizări care au amuțit tribunele. Și au tăcut de-a dreptul în minutul 40, când Man a luat ”la mână” patru adversari, după care l-a executat magistral pe Muric.

O operă de autor, la fel ca și pasa genială din finalul reprizei, când, fără să se uite, s-a conectat dintr-o bandă în alta cu Mihăilă, care a pus mingea pe bară.

Am intrat la cabine cu 1-0 și cu senzația că România a devenit într-adevăr mai matură și mai pragmatică după un Euro remarcabil. Nu s-a pierdut în fața kosovarilor, i-a lăsat să se consume în propriul entuziasm și să-și epuizeze energiile, în timp ce replicile au venit pe contraatac, flash, cu cap și cu mintea la locul ei.

Seara imperială a lui Drăgușin

Așa a sunat și mitanul secund. Ca un copy-paste după prima parte și cu o națională a României care s-a dus la 2-0 repede. Același Man a scos un penalty obținut după consultarea VAR, iar Răzvan Marin a transformat impecabil de la 11 metri.

Mihăilă a bifat încă o transversală, în timp ce apărarea a avut în Drăgușin un jucător absolut imperial. IM-PE-RI-AL! Stoperul lui Tottenham a racolat tot ce-a trecut prin preajma lui, și-a exasperat adversarii și a dirijat defensiva ca un metronom.

Mai mult decât își închipuia și Luce!

Gazdele au continuat doar să toace în gol, să lase senzația că, și dacă ar continua cinci zile, tot n-ar reuși să o bage în ațe.

A făcut-o însă, în schimb, Drăguș pentru un 3-0 minunat, un redebut cum probabil nici Lucescu nu-și închipuia că poate fi posibil. De-acum am intrat pe orbita corectă, bifăm cu gândul încă trei puncte cu Lituania, luni, după care așteptăm cu capul sus următoarele ture. Cu visul care începe să se înfiripe discret către un Mondial pe care l-am îmbrățișa cu zeci de milioane de brațe!

România e pe primul loc în grupă cu 3 puncte și golaveraj 3-0. Și Cipru are 3 puncte, dar are un golaveraj de 1-0.

Clasamentul în grupa României din Liga Națiunilor

Tri Luce! România s-a distrat la Pristina și i-a oferit lui Lucescu un nou început de vis
Clasamentul în grupa României din Liga Națiunilor

Programul României în Liga Națiunilor 2024-2025

  • Kosovo – România 0-3
  • România – Lituania (9 septembrie 2024, ora 21:45);
  • Cipru – România (12 octombrie 2024, ora 21:45);
  • Lituania – România (15 octombrie 2024, ora 21:45);
  • România – Kosovo (15 noiembrie 2024, ora 21:45);
  • România – Cipru (18 noiembrie 2024, ora 21:45).

FINAL. Kosovo - România 0-3

FINAL DE MECI
Min. 86: Lucescu i-a trimis în teren și pe Mitriță și Olaru. Pușcaș și Ianis Hagi au intrat și ei. Pentru Mitriţă a fost primul meci sub tricolor după 2 ani şi 3 luni, precedenta selecţie fiind consemnată pe 4 iunie 2022, în Muntenegru-România 2-0.
Min. 81: GOOOL România. Gafă uriașă în apărarea kosovară. Fundașii i-au pasat lui Mihăilă, care șutat la colțul lung. Muric a respins în față și Drăguș a împins mingea în plasă.
Min. 78: Mircea Lucescu a făcut prima schimbare. A intrat Florinel Coman în locul lui Dennis Man
Min. 73: Ocazie mare pentru Kosovo, pe contraatac. Krasniqi a scăpat în stânga, a vrut să îl lase pe Rrahmani singur cu portarul, dar a greșit pasa. Balonul a ajuns tot la el, dar a fost blocat de Drăgușin, pe care l-a lovit cu crampoanele în coaste, din cădere.
Min. 70: Kosovo aleargă după egalare, dar gazdele nu sunt inspirate la ultima pasă
Min. 59: Bară pentru Mihăilă. Valentin a trimis un șut senzațional de la 20 de metri, din voleu, direct în transversală.
Min. 51: GOOOL România. Răzvan Marin a marcat din penalty-ul scos de Man. Mijlocașul a trimis tare în dreapta portarului, iar Muric nu a avut nicio șansă, deși ghicise colțul.
Min. 47: Dennis Man a încercat să ajungă la o pasă în fața porții, dar a fost luat pe sus de Berisha. Nu s-a dat nimic inițial, dar arbitrul din Azerbaidjan a fost chemat la monitorul VAR și a dat penalty pentru „tricolori”.
A început repriza a doua

Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România, Mircea Lucescu/ foto Cristi Preda (GSP)
+29 FOTO

Pauză la Priștina
Min. 44: Bară România. Dennis Man e cel mai periculos jucător al României. A controlat mingea în fața a doi adversari, apoi i-a pasat lui Mihăilă fără să se uite la el. Dar Valentin a ratat execuția, a trimis doar în bară dintr-o poziție ideală. Faza a fost lucrată de coechipierii de la Parma, care au relații de joc foarte sudate.
Min. 40: GOOOOL România. Dennis Man a reușit o fază individuală de excepție. Jucătorul Parmei a driblat 4 adversari, apoi a șutat la colțul lung. Muric a fost pe minge, dar a scăpat-o pe sub mână.
Min. 36: Denis Drăguș a fost găsit bine în careu de Man, dar a trimis modest cu capul pe poarta kosovară.
Min. 31: Ocazie pentru Kosovo. Rashica a trimis cu capul plasat, dar Niță a prins mingea de lângă bară.
Min. 25: Încă un șut pe poartă, dar din nou fără emoții pentru Muric. Stanciu a trimis din afara careului direct în brațele portarului kosovar.
Min. 23: România încearcă să construiască, dar jucătorii lui Lucescu nu găsesc pasa care să străpungă apărarea adversă. Kosovo e periculoasă pe contraatac, dar „tricolorii” se repliază bine. Răazvan Marin a intervenit la o fază periculoasă creată de Muriqi.
Min. 20: Kosovarii au cerut penalty. Drăgușin a pierdut o minge în propriul careu, lângă tușă. Un jucător al gazdelor i-a furat balonul și a trecut pe lângă Marius Marin, care l-a împins ușor în lateral cu mâna stângă. Arbitrul nu a dat nimic, nici VAR-ul nu a intervenit.

Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România, Mircea Lucescu/ foto Cristi Preda (GSP)
+29 FOTO

Min. 13: Prima ocazie pentru România. Dennis Man a trimis pe poartă din afara careului, dar Muric a reținut balonul fără emoții.
Min. 11: Jucătorii României sunt huiduiți de public de fiecare dată când au mingea în posesie.
Min. 9: Se joacă pe contre în primele minute ale meciului. Muriqi a primit o centrare din drepta, dar a trimis mult peste poarta lui Florin Niță
Nicolae Stanciu, căpitanul României, e la meciul 75 pentru echipa națională. El l-a egalat pe Cristi Chivu
Min. 6: România pune presiune, centrarea lui Man, după un corner, a fost respinsă greșit de Muriqi, tot în corner.
Min. 5: Kosovo, mai periculoasă în startul meciului. Niță a respins o centrare tăioasă în careu
Răzvan Burleanu, președintele FRF, a aplaudat în timpul imnului național

Tri Luce! România s-a distrat la Pristina și i-a oferit lui Lucescu un nou început de vis

Min. 1: A început meciul de la Priștina. Înainte de startul partidei, imnul României a fost fluierat de tot stadionul

VIDEO. Imnul României, huiduit înainte de meciul cu Kosovo

60 de partidea bifat Răzvan Marin pentru naționala României, după ce a fost trimis titular cu Kosovo

40 de meciuriare Nicușor Bancu pentru România, după ce a fost titularizat de Lucescu

Echipele de start la Kosovo - România

Kosovo: Muric - Vojvoda, Amir Rrahmani, Aliti, Paqarada - Zhegrova, Berisha, Rexhbecaj, Rashica - Muriqi, Asslani
Rezerve: Bekaj, Adyli, Hadergjonaj, I. Krasniqi, Dellova, Muslija, Albion Rrahmani, Erman Krasniqi, Emerliahu, Sahiti, Rrudhani, Astrit Selmani
Selecționer: Franco Foda

România: Niță - Rațiu, Burcă, Drăgușin, N. Bancu - M. Marin - D. Man, R. Marin, Stanciu, Mihăilă - Drăguș
Rezerve: L. Popescu, Târnovanu – Manea, Ghiță, Alibec, Artean, Pușcaș, Hagi, F. Coman, Olaru, Mitriță, Sorescu
Selecționer: Mircea Lucescu

Arbitru: Aliyar Aghayev, A1: Zeynal Zeynalov, A2: Akif Amirali (Azerbaidjan), VAR: Luca Pairetto, AVAR: Matteo Gariglio (Italia)

GSP are echipa de start a României cu Kosovo!

ECHIPA DE START A ROMÂNIEI, din informațiile GSP: Niță - Rațiu, Burcă, Drăgușin, N. Bancu - M. Marin - D. Man, R. Marin, Stanciu, Mihăilă - Drăguș

Formula anticipată de GSP în zilele premergătoare meciului este confirmată. Mircea Lucescu apelează la un sistem 4-1-4-1 în Kosovo.

UPDATE ora 21:10. Românii, fluierați de tot stadionul

Jucătorii români au parte de o primire ostilă la Priștina. Tot stadionul i-a fluierat când au ieșit la încălzire, iar atmosfera se anunță incendiară. Încă jumătate de oră și începe meciul.

UPDATE ora 20:40. Voie bună pe gazon

Cu o oră înainte de meci, atmosfera pe gazon e degajată. Rrahmani, Krasniqi, Cristi Manea și Iulian Cristea, foști coechipieri la Rapid și CFR Cluj, au stat de vorbă înainte de meci.

Kosovo - România, înainte de meci/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România, înainte de meci/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România, înainte de meci/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România, înainte de meci/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România, înainte de meci/ foto Cristi Preda (GSP)
+3 FOTO

UPDATE ora 20:20. „Tricolorii” au ieșit să inspecteze gazonul

Kosovo - România, înainte de meci/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România, înainte de meci/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România, înainte de meci/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România, înainte de meci/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România, înainte de meci/ foto Cristi Preda (GSP)
+3 FOTO

Cu o oră și jumătate înainte de fluierul de start al meciului, jucătorii români au ieșit să inspecteze gazonul arenei din Priștina.

UPDATE ora 20:15. Delegația României a ajuns la stadion

Autocarul naționalei a sosit la stadion, însoțit de escorta poliției din Priștina.

UPDATE ora 20:00. Steaguri și semințe în apropierea stadionului

Kosovarii încearcă să profite de afluența care va fi în preajma stadionului și au improvizat minitarabe unde vând semințe și steaguri cu Kosovo și Albania.

Tri Luce! România s-a distrat la Pristina și i-a oferit lui Lucescu un nou început de vis

UPDATE ora 19:50. Primele imagini din vestiarul României

UPDATE ora 17:55 | Dorin Goian, la GSP Live: „Nu cred că plecăm favoriți”

GSP Live, emisiunea zilnică de analiză a Gazetei, care va reveni cu ediții înainte, la pauza și la finalul partidei de la Priștina, a intrat în febra duelului din Kosovo. Fostul internațional Dorin Goian a prefațat meciul care marchează revenirea lui Mircea Lucescu pe banca naționalei:

„Meciuri ușoare nu mai există! Cum amicalele au fost înlocuite de Nations League, o competiție oficială, e clar că cele mai multe naționale nu tratează aceste meciuri ca fiind amicale, motivația e mare pentru fiecare.

Deci nu cred că plecăm ca favoriți. Va fi dificil, și Kosovo are jucători importanți, care evoluează la echipe importante din Europa. Dar și noi, ca echipă, suntem bine, acest turneu european a consolidat relațiile de joc și avem un plus din acest punct de vedere. Sper să arătăm bine și ar fi grozav să reușim să debutăm cu o victorie, dar orice punct e important.

Important e să câștigăm punctele. Vom vedea, eu mi-aș dori să reușim să câștigăm, mai degrabă decât să facem un meci spectaculos și să remizăm sau să pierdem”, a spus Goian, într-o intervenție telefonică.

UPDATE ora 17:45 | Celălalt debut » Povestea primului meci cu Mircea Lucescu la națională, jucat acum 15.640 zile

Lucescu a mai fost o dată în postura de a debuta ca selecționer. Pe 11 noiembrie 1981, „tricolorii” preluați de fotbalistul la apus Lucescu remizau la Berna în fața Elveției, scor 0-0. Au trecut de atunci 15.640 de zile! Gazeta Sporturilor a reconstituit acel meci.

UPDATE ora 17:25 | Albion Rrahmani, mesaj tare înainte de Kosovo - România: „Vor ieși flăcări!”

Albion Rrahmani, atacantul kosovar plecat de la Rapid la Sparta Praga în această vară, a prefațat meciul dintre Kosovo și România, din Liga Națiunilor.

„Va fi un meci bun. Pe stadionul acesta ies mereu flăcări, fanii sunt nebuni, dar ne susțin. Vrem revanșa, desigur. Îl știu pe Mircea Lucescu de când era la Dinamo Kiev, am auzit de el. Cred că este un antrenor bun, dar vom vedea la meci”, a declarat Albion Rrahmani, potrivit Antena Sport.

Tri Luce! România s-a distrat la Pristina și i-a oferit lui Lucescu un nou început de vis
Albion Rrahmani/ foto Imago Images

UPDATE ora 16:00 | Cât de mult contează Liga Națiunilor pentru calificarea la Mondialul din 2026? » Șansă uriașă!

Locul 1 în grupele Ligii Națiunilor e calea scurtă pentru barajul Cupei Mondiale. O clasare pe primul loc în grupele preliminare poate facilita drumul spre barajul turneului final, ceea ce ar reprezenta o șansă în plus, mai ales pentru reprezentativele slab cotate. Analiza detaliată a Gazetei, AICI.

UPDATE ora 15:45 | Reportaj GSP în Kosovo: I-am vizitat pe militarii români în baza NATO din Pristina

În forțele de menținere a păcii prezente în Kosovo se află și un contingent de circa 200 de militari români. Partida de la Pristina înseamnă și pentru ei un nou prilej să fie alături de „tricolori”.

Militarii români i-au vizitat pe tricolori în Kosovo
Militarii români i-au vizitat pe tricolori în Kosovo
Militarii români i-au vizitat pe tricolori în Kosovo
Militarii români i-au vizitat pe tricolori în Kosovo
Militarii români i-au vizitat pe tricolori în Kosovo
+16 FOTO

UPDATE ora 14:00 | România va juca în echipamentul galben

„Tricolorii” vor juca în această seară în echipamentul galben, același pe care l-au purtat la toate meciurile de la Euro 2024. Gazdele vor îmbrăca tricouri albastru închis.

Ultimele noutăți de la Priștina, înaintea meciului cu Kosovo: jucăm în galben 💛, sunt așteptați 13.000 de suporteri...

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Vineri, 6 septembrie 2024

UPDATE ora 11:50 | Lotul ales de Mircea Lucescu pentru meciul de astăzi

Mircea Lucescu a oprit 23 de jucători în lot pentru partida din această seară. Iulian Cristea și Alexandru Chipciu, ambii de la U Cluj, au rămas pe dinafară. Iată jucătorii din lot și numerele pe care le vor purta aceștia:

Tri Luce! România s-a distrat la Pristina și i-a oferit lui Lucescu un nou început de vis
sursă foto: Echipa națională

Kosovo - România, echipe probabile:

Kosovo (3-4-3): Muric - Rrahmani, Aliti, Paqarada - Hadergjonaj, Fisnik Asllani, Rexhbecaj, Vojvoda - Zhegrova, Muriqi, Rashica
Selecționer: Franco Foda (58 de ani)

România (4-1-4-1): Niță - Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu - Marius Marin - Man, Răzvan Marin, Stanciu, Mihăilă - Drăguș (CONFIRMATĂ)
Selecționer: Mircea Lucescu (79 de ani)

Stadion: „Fadil Vokrri”, Priștina (Capacitate: 13.980 locuri, UEFA ****)
Arbitru: Aliyar Aghayev (Azerbaidjan) / Arbitru asistent 1: Zeynal Zeynalov (Azerbaijan) / Arbitru asistent 2: Akif Əmirəli (Azerbaidjan) / Arbitru de rezervă: İnqilab Məmmədov (Azerbaidjan) / Observator de arbitri UEFA: Michail Argyrou (Cipru) / Delegat UEFA: Andrey Medintsev (Bulgaria)

Mircea Lucescu, din nou la drum într-o campanie: „Știu la ce m-am angajat”

Joi seara, noul selecționer al României a fost deranjat de întrebările jurnaliștilor kosovari, pe care le-a considerat prea lungi. Lucescu voia să grăbească conferința pentru a ajunge cât mai repede la antrenamentul oficial.

„Asta nu e întrebare”, a replicat Lucescu la prima curiozitate a kosovarilor, care doreau să afle la ce se așteaptă selecționerul nostru de la jucători. „Întrebările voastre sunt prea lungi. Avem antrenament de făcut”, a răspuns Lucescu. Și a ținut să exclame, înainte de a începe seria de declarații: „În românește vorbesc”.

Apoi a continuat cu prefața meciului: „România e o echipă care s-a calificat le EURO, a câștigat grupa, e o echipă motivată, dispusă să facă toate eforturile pentru a face un pas înainte pentru calificarea la Campionatul Mondial. Noi suntem aici să jucăm fotbal, într-o competiție în care fiecare vrea să aducă tot ce e mai bun.

Nu există misiune ușoară, că altfel nu ar fi numită misiune. Știu la ce m-am angajat și încercăm să facem ce trebuie. Timpul e scurt, unii au făcut doar un antrenament, alții două, alții 3. Cam asta e situația. Știu că asta e situația. Lucrăm mult la nivel mental. Discutăm despre multe lucruri pe care le-am observat. Dar mai trebuie ceva în plus. Încerc să-i ajut cu sfaturile mele, cu experiența mea.

Tri Luce! România s-a distrat la Pristina și i-a oferit lui Lucescu un nou început de vis
Mircea Lucescu/ Foto: Cristi Preda GSP.

E o echipă cu jucători tineri, cu o medie de vârstă de 26 de ani. Sunt 10-11 jucători care au crescut împreună. E și meritul antrenorilor, care au menținut acest grup compact. E o misiune dificilă, dar am abordat-o cu foarte multă încredere”, a punctat Lucescu.

Eu m-am adaptat foarte repede aici. Se vor adapta și ei, nu au ce să facă, trebuie să se adapteze. Sper să mă comport de așa natură să nu simtă această diferență de vârstă. Dar spiritul meu a rămas destul de tânăr.

- Mircea Lucescu, selecționer România

Notițele lui Franco Foda, surprinse de fotoreporterul GSP!

În cele 15 minute de antrenament deschis al kosovarilor, fotoreporterul GSP Cristi Preda a reușit să surprindă câteva cadre exact cu notițele selecționerului gazdelor. Au fost câteva momente în care Franco Foda și-a frunzărit fișele de pregătire, suficient pentru a-și deconspira cumva o parte dintre planuri.

Imaginile arată diferite exerciții pe care Foda urma să le lucreze la ședința de pregătire, cu așezarea jucătorilor, trasee dirijate sau strategii de faze fixe.

România, antrenament înainte de meciul cu Kosovo/ foto: Cristi Preda (GSP)
Franco Foda și Vedat Muriqi/ foto Cristi Preda (GSP)
+1 FOTO

La antrenamente, tabela de marcaj a arătat un mesaj de salut în trei limbi, inclusiv „Bun venit” în română. Au mai fost „Mire se vini” în albaneză și tradiționalul „Welcome” în engleză.

Îl știu bine pe Lucescu de la Galata și Șahtior. La naționala României s-au schimbat lucrurile după EURO, e un nou antrenor și știm ce avem de făcut pentru a obține victoria

- Franco Foda, la conferința de presă premergătoare meciului cu România

Programul României în Liga Națiunilor 2024

  • Kosovo – România (6 septembrie 2024, ora 21:45);
  • România – Lituania (9 septembrie 2024, ora 21:45);
  • Cipru – România (12 octombrie 2024, ora 21:45);
  • Lituania – România (15 octombrie 2024, ora 21:45);
  • România – Kosovo (15 noiembrie 2024, ora 21:45);
  • România – Cipru (18 noiembrie 2024, ora 21:45);
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (125)
Karkaleki
Karkaleki  •  07 Septembrie 2024, 21:40
Postat de rav410wrc pe 07 Septembrie 2024, 11:17

Pan' la "reclamatia la UIE", le-am dat noi sarbilor-kosovari ...... ;)))

ma oftica nesimtitii aia de kosovari. Dupa ce ca Romania le face o favoare (lasind pe stadioanele ei nationala unei tari pe care nu o recunoaste) daca noi le fluieram lor imnul, vai, ne lasa fara stadion. Daca ei fluiera pe al nostru, e ok, ca ei sint minoritari. Pai stati asa, bai ...

muzzi1
muzzi1  •  07 Septembrie 2024, 18:30
Postat de mr90 pe 07 Septembrie 2024, 00:12

Drăgușin a pierdut mingea in propriul careu iar Kossovo a fost aproape de gol, cam mult spus ca a fost imperial !

imperial...asasin! :D

Vardy.Party
Vardy.Party  •  07 Septembrie 2024, 17:58
Postat de talpaiadului pe 07 Septembrie 2024, 17:27

Nu e asa Mr. Vardy, in primul rand din cauza ca aceasta este o sectiune de comentarii a unei gazete de sport si nu un forum, desi e adevarat ca exista unii pe aici care au luat-o ostateca, transformand-o intr-un fel de forum in care intra pentru a-si refula propriile frustrari din viata de zi cu zi. Talpaiadului nu exista in realitate, fiind doar un pseudonim, el neavand nici intretinere de platit si nici o meserie precum cea de contabil la fisc, iar userul care foloseste pseudenimul respectiv activeaza de bunavoie pe aceasta sectiune de comentarii, dar Lucescu, Ioanitoaia, Hagi, Piturca sau Neil Lennon sunt personaje reale, care nu participa pe sectiunea de comentarii si de aceea nu merita sa fie nevoiti a citi toate invectivele postate la adresa lor, atat de catre cei ca tine, care jignesc doar pentru a se relaxa, cat mai ales de catre ignoranti precum username, care jignesc din cauza ca pur si simplu nu au capacitatea de a intelege realitatea care-i inconjoara. E o diferenta fundamentala intre a-l persifla, denigra sau insulta pe talpaiadului, un simplu user la fel ca toti ceilalti si a face acelasi lucru autorilor articolelor sau oamenilor de fotbal despre care se scrie in articolele respective.

Of, Mr Talpai, Mr Talpai... ai sa te înveți vreodată? Normal ca eu te iubesc asa cum ești. Cat cu forumu'... știi proverbul: mai bine îl luam noi ostatec decât sa ne ia el pre noi.

Vezi toate comentariile (125)
Comentează