FOTBAL  »  NATIONALA  »  LITUANIA - ROMÂNIA

live de la ora 21:45 Lituania - România » Ce echipă pregătește Mircea Lucescu pentru meciul din Kaunas

Articol de , - Publicat luni, 14 octombrie 2024 23:45 / Actualizat luni, 14 octombrie 2024 23:45

România înfruntă de la ora 21:45, la Kaunas, naționala Lituaniei, în a patra etapă din Liga Națiunilor. Duelul va fi liveTEXT pe GSP.ro, iar reporterii Gazetei Sporturilor vor oferi cele mai importante informații de la stadion.

  • Lituania – România va fi în direct pe Antena 1
  • Reporterii GSP Sergiu Alexandru și Cristi Preda se află la Kaunas, de unde oferă cele mai importante detalii și fotografii

După trei victorii în primele trei meciuri, naționala României, prima clasată în grupă, vrea să continue parcursul excelent. Iar „tricolorii”, în ciuda faptului că meciul tur (3-1) l-au câștigat abia în ultimele minute, pornesc cu prima șansă, mai ales că Lituania e ultima în grupă, cu niciun punct. 

Întrebarea pentru Marius Marin care l-a iritat pe Lucescu: „Doar nu o să spună că sunt prost” + Selecționerul, replică pentru contestatari: „Nu se mai face asta. Asta se făcea pe vremea lui Răzvan”
LITUANIA - ROMÂNIA
Întrebarea pentru Marius Marin care l-a iritat pe Lucescu: „Doar nu o să spună că sunt prost” + Selecționerul, replică pentru contestatari: „Nu se mai face asta. Asta se făcea pe vremea lui Răzvan”

live de la ora 21:45 » Lituania – România

Lituania – România, echipe probabile

Lituania: Gertmonas – Sirvys, Kazukolovas, Girdvainis, Tutyskinas, Lesickas – Slivka, Gineltis, Vorobjovas, Golubickas - Kucys
Rezerve: Mikelionis, Bertasius, Anatanavicius, Baruskas, Kalinauskas, Cernych, Lekiatas, Matulevicius, Dolznikov, Milasius, G. Paulaskas, V. Paulaskas
Selecționer: Edgaras Jankauskas

România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Chipciu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Alibec, Mitriță
Rezerve: Târnovanu, Moldovan, Mihăilă, Drăguș, Dican, V. Ghiță, I. Hagi, C. Manea, Olaru, Sorescu, Pușcaș
Selecționer: Mircea Lucescu

Arbitru: Nicholas Walsh  // Asistenți: Graeme Stewart, Calum Spence (Scoția)
Stadion: Dariaus ir Gireno (Kaunas)

România a mers excelent până acum. Are 9 puncte din 9 posibile și un golaveraj excelent: 9-1. „Tricolorii” sunt pe primul loc în grupă, cu trei puncte peste Kosovo. Iar cu o victorie și-ar menține poziția și ar fi cu un pas mai aproape de câștigarea grupei, ceea ce ar duce la un baraj pentru calificarea la CM 2026.

De partea cealaltă, Lituania e ultima. Nu are niciun punct și un golaveraj negativ, 2-6.

Cum a prefațat Mircea Lucescu partida Lituania – România  

Mă aștept la un meci foarte dificil. E o echipă cu calități fizice deosebite. Sunt jucători puternici, înalți. Poate calitatea tehnică nu e la cel mai înalt nivel, dar jucătorii se sacrifică și nu cedează în duelurile unu contra unu. Știe cum să profite de fazele fixe și cum să joace minge lungă.

Eu admir spiritul lor de luptă, de dăruire. Sunt câțiva jucători la echipe bune, de exemplu Gvidas Gineitis, care acum e la Torino, va ajunge la o echipă mare.

Noi încercăm să câștigăm grupa, iar Lituania își joacă ultima șansă pentru a rămâne în divizia a treia. Va fi un meci de care pe care. Ei sunt mai buni fizic, noi mai tehnici. Din această confruntare, sperăm să câștigăm noi. Dar nu putem anticipa nimic. Trebuie să dăm totul la fiecare meci. E prea puțin doar să ne gândim că putem câștiga, trebuie să arătăm pe teren că merităm.

– Mircea Lucescu

Cum vede Edgaras Jankauskas meciul Lituania - România

Nu știu cum se va desfășura meciul, având în vedere cum se prezintă terenul. Nici la București nu a fost cel mai bun teren, dar calitatea meciului a fost mai bună decât a terenului. Să sperăm că va fi la fel, dar cu un rezultat mai bun pentru noi.

Gertmonas ne-a dat ceva informații, dar am studiat bine naționala României. Nu cred că vom avea parte de surprize. Trebuie să oprim seria de înfrângeri. România are jucători de mare calitate. Oricare poate înscrie. Defensiva e foarte puternică, iar portarul are mare experiență.

E o echipă de top, care vine după un parcurs bun la EURO. E o națională tare, cu jucători care evoluează la cluburi importante. Va fi un test pentru noi și vom încerca să dăm tot ce avem mai bun. Nu știu cum se va desfășura meciul, având în vedere cum se prezintă terenul. Nici la București nu a fost cel mai bun teren, dar calitatea meciului a fost mai bună decât a terenului. Să sperăm că va fi la fel, dar cu un rezultat mai bun pentru noi.

- Edgaras Jankauskas, selecționerul Lituaniei

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Incredibil! Jucătorul de la CFR a vrut să-l bată pe Petrescu: „Am intrat în vestiar, am dat cu piciorul în ușă și am țipat. Niciodată nu m-a «halit» și nici eu pe el”
Superliga
Incredibil! Jucătorul de la CFR a vrut să-l bată pe Petrescu: „Am intrat în vestiar, am dat cu piciorul în ușă și am țipat. Niciodată nu m-a «halit» și nici eu pe el”
OUT din lotul naționalei » Jucătorul s-a întors singur în România
Nationala
OUT din lotul naționalei » Jucătorul s-a întors singur în România
Convins de FRF! Golgeterul român a acceptat: „O onoare să joc pentru țara părinților mei!”
Nationala
Convins de FRF! Golgeterul român a acceptat: „O onoare să joc pentru țara părinților mei!”

Croatul revenit în România după mai mulți ani a sesizat câteva detalii: „Este mai scump! Dar ați avansat mult”

Elisabeta Lipă a amânat pentru o dată incertă întâlnirea cu foștii mari performeri care cer actualizarea rentelor viagere


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează