FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LITUANIA

Lucescu e hotărât să ducă naționala în afara Bucureștiului » Două orașe nominalizate să-i găzduiască pe „tricolori”

Mircea Lucescu, în România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
Mircea Lucescu, în România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat marti, 10 septembrie 2024 11:13 / Actualizat marti, 10 septembrie 2024 15:22

Mircea Lucescu dorește ca echipa națională să joace și în afara Capitalei, din cauza gazonului prost de pe Ghencea și a atitudinii unor ultrași la meciuri. Selecționerul a nominalizat deja Craiova și Cluj Napoca printre orașele ce pot găzdui formația lui.

Mircea Lucescu a criticat fără menajamente starea gazonului de pe Ghencea după 3-1 cu Lituania, luni seară, în meciul secund din grupa de Liga Națiunilor. Tehnicianul nu s-a ferit de cuvinte la conferința de presă. „Mizerabil” a fost termenul cu care a catalogat terenul pe care el a repurtat prima victorie pe teren propriu în noul mandat de la prima reprezentativă.

Nu o dată, ci de două ori, a scos în evidență Il Luce un detaliu pe care vrea să-l pună în aplicare: echipa națională să iasă în afara Capitalei, să joace și în provincie. Din cauza gazoanelor din București, și cel de la Arena Națională a pus probleme în trecut, dar și din cauza reacției unor ultrași, care și-au dus mai departe răfuielile de grup la meciul de aseară.

România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
Atmosfera de la România - Lituania / FOTO: GSP
România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
Atmosfera de la România - Lituania / FOTO: GSP
România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)
+2 FOTO

„Naționala este a României”, a spus Mircea Lucescu la conferința de presă de după victorie

„Am jucat împotriva unei echipe cu o calitate fizică net superioară nouă, clar, evident, calități ale unei echipe baltice, care a surprins printr-un joc de posesie.

Noi ar fi trebuit să le răspundem lituanienilor cu un joc pe spații scurte, foarte rapid. Nu s-a putut din cauza terenului. A fost mizerabil!

Pentru o echipă care își pune totul pe tehnica pasei e foarte greu să... Când apar greșelile din cauza aceasta, jucătorii suferă, se enervează. Ei au avut controlul, lituanienii!

Terenul a fost execrabil, sper să nu ne mai întoarcem pe un astfel de teren, dacă nu-l pun la punct. Există și Craiova unde se poate juca, există și Cluj, există și stadionul nostru național. Și nu e obligatoriu să jucăm toate meciurile în București. Asta e echipa națională și ea trebuie să joace pe întreg teritoriul țării”, a comentat Il Luce.

Am avut și șansă că VAR ne-a dat nouă dreptate, în mod normal. Eu în continuare mă străduiesc să cunosc bine jucătorii. Îi știam doar așa, de sus, din tribună, nici acum nu-i cunosc pe toți pe prenume. Am avut multe discuții cu ei în ultimele zile
Mircea Lucescu, selecționer România

Mircea Lucescu a amendat și reacțiile ultrașilor

Ultrașii au avut ceva de împărțit cu șefii FRF, cu politicienii, cu reprezentanții Jandarmeriei. Și-au strigat nemulțumirile în multe momente ale jocului, în limbajul peluzei.

„Dacă începem meciul și, în loc de România, pornim cu alte lucruri, care nu sunt normale… Eu insist! Echipa asta trebuie să iasă și din București. Pentru că în București sunt mai multe facțiuni.

Oriunde te duci în provincie și joci, publicul este admirabil. Când eram eu am jucat în toată țara, peste tot. Într-adevăr, simți spiritul românesc”, a mai spus reputatul tehnician.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Obsesiv! Cuvântul pe care Șumudică l-a rostit de 28 de ori în 6 minute, după prima înfrângere pe banca Rapidului
Superliga
Obsesiv! Cuvântul pe care Șumudică l-a rostit de 28 de ori în 6 minute, după prima înfrângere pe banca Rapidului
Șumudică îi cere de urgență la Rapid, Moldovan îi taie elanul: „Mai trebuie să așteptați”
Superliga
Șumudică îi cere de urgență la Rapid, Moldovan îi taie elanul: „Mai trebuie să așteptați”
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”

Real Madrid - Stuttgart, prima etapă din Liga Campionilor » Cum arată echipele probabile și cotele

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (22)
MaxiP
MaxiP  •  11 Septembrie 2024, 12:36
Postat de chromophobia pe 10 Septembrie 2024, 15:18

Pt. cine nu stie, exista un protest al tuturor galeriilor organizate indoferent ca e vorba de Steaua, U. Cluj, Petrolul, Dinamo in care isi striga nemultumirea in privinta legii de rahat unde se face inchisoare cu executare pt. o torta dar altii care fura sute de milioane de € li se dau cu suspendare. Aseara nu degeaba s-a continuat protestul la Peluza Sud sau in peluza unde a fost si UST. Organizarea a fost de tot rahatul, am ajuns la primul control de veroficare la ora 21:00 si am reusit sa intru pe stadion la ora 21:58 ( minutul 13). Firma de paza SAS nu verifica pe nimeni minute in sir si bineinteles ca oamenii isi exprimau nemultumirile, jandarmii le-au atras si ei atentia ca se misca f. greu. Sa nu tii cont ca trebuie sa fii mult mai organizat atunci cand un meci se joaca luni dupa ce termina toti ziua de lucru, esti amator. Putine porti deschise.

Am si eu curiozitatea cine a facut inchisoare pentru o torta aprinsa. Ca daca facea unul, cred eu, nu mai aprindea nimeni. Se lasa frecvent cu batai, scaune rupte, mai ramane incendirea stadionului si tot am dubii ca face vreunul puscarie, mai repede cade Guvernul. A, ca i-au retinut din cand in cand pe 3-4 peste noapte... aia nu e inchisoare cu executare, asa aia de fura milioane de euro chiar au mai stat inchisi, macar provizoriu. In rest de-acord, ar trebui sa faca puscarie cei care fura, dar cel mai important sa li se cam confiste tot ce au (ca de recuperat pagube in intregime e imposibil, dar macar sa nu le fie rentabil). Insa astea sunt putin povesti cu baba care vinde patrunjel si e inchisa si cel care aprinde torta pe stadion, in dauna altora. Nu prea face nimeni puscarie si asta e chiar o problema. Si da chiar si baba de vinde patrunjel merita sa mai stea putin inchisa. Nu pentru patrunjel, dar e mai grav daca vinde lapte sau smantana de pilda. Ca la un moment dat poate omoara un copil, nu de alta.

alexandru131982
alexandru131982  •  10 Septembrie 2024, 22:23

Legat de supararea domnilor imbracti in negru…care stau in peluza si care meci de mci striga orice altceva decat hai romania,hai x sau y….eu asta cu mesajul lor ,,Libertate pentru suporteri’’ nu o inteleg.Ca nu au voia sa arunce cu petarde este o ingradire a vreunei libertati fundamentale?Poate mai vrem sa venim si noi cu copii cu bunicii…oameni care nu au nevoie de scandal si de fumigene…drept urmare daca simtiti ca nu sunteti liberi…duceti va tata pe camp…si strigati acolo ce vreti(dar fara sa deranjati vecinii)…pe bune…chiar sunteti frustrati…pentru faptul ca vreti sa puneti in pericol viata voastra dar si a altora va pare ca nu sunteti liberi…nu ma face decat sa ma gandesc ca voi orcum veniti la meciuri doar ca sa agitati apele…nu conteaza cum si ce s a jucat…ca voi erati ocupati oricum cu FRF Gigi,DIGI si tot asa…stati acasa…meciurile se joaca si fara voi stati linistiti…poate asa vor veni si mai multi oameni la stadion.

dobrin
dobrin  •  10 Septembrie 2024, 19:50
Postat de pixelplus pe 10 Septembrie 2024, 15:47

Eu nu va inteleg pe voi ziaristii ca o tineti intr-una cu nationala lui Iordanescu si mai nou a lui Lucescu. Cum sa fie a lui Lucescu? A luat-o pe PFA? Mai oameni buni este nationala Romaniei. Lucescu este angajat pentru a pregati nationala. Asa ca schimbati registrul. In rest succes Romania!!!

Eh, asa si Rangers e "echipa lui Ianis Hagi" de parca ar fi patron.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close