FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Marcel Răducanu regretă plecarea lui Edi și are o sugestie: „El ar fi potrivit să continue munca lui Iordănescu”

Marcel Răducanu
Marcel Răducanu

Articol de - Publicat luni, 22 iulie 2024 15:11 / Actualizat luni, 22 iulie 2024 17:10

Fostul internațional român Marcel Răducanu, 69 de ani, crede că Cristi Chivu ar fi cel mai potrivit să-i urmeze lui Edi Iordănescu la națională: „Îl văd capabil să ducă mai departe ce a făcut Edi. Să creeze o atmosferă bună și un colectiv unit”.

Marcel Răducanu crede că ideal ar fi fost ca Edi Iordănescu să continue la națională. Dar, în același timp, consideră că decizia selecționerului de a nu-și prelungi contractul cu FRF trebuie respectată.

Marcel Răducanu: „Nici nu știți cât de frumos se vorbește în Germania de naționala României!”

„La ce fond de jucători avem noi la ora actuală, este fantastic ce a realizat Edi la echipa națională. Nici nu știți cât de frumos se vorbește în Germania despre reprezentativa României! Grație lui, am făcut un pas înainte. Din toate punctele de vedere.

Eu zic că ar fi trebuit să rămână, era cel mai bine. A creat un colectiv unit, o atmosferă unică, i-a adus pe suporteri alături de națională.

Pe de altă parte, dacă el consideră că trebuie să pună punct, și noi trebuie să-i respectăm decizia. Poate simte nevoia unui an sabatic, cum și-a luat Guardiola sau, mai nou, Klopp. A depus o muncă titanică. Și dacă a făcut-o acum, când e pe val, foarte bine. Mai bine așa decât să fii dat afară, mai târziu”, a comentat fostul internațional român.

Marcel Răducanu regretă plecarea lui Edi și are o sugestie: „El ar fi potrivit să continue munca lui Iordănescu”
Cristi Chivu

Marcel Răducanu este pentru Cristi Chivu: „Îl văd genul care ar putea continua munca lui Edi”

Fostul jucător al Stelei și al Borussiei Dortmund are și o sugestie pentru succesiunea lui Iordănescu junior: Cristi Chivu! „Eu chiar îl văd genul care ar putea continua munca lui Edi. E un antrenor modern, școlit în Italia, vorbește limba jucătorilor. A fost și un mare internațional.

Știu că a antrenat doar la Inter Primavera și că e plecat demult din fotbalul românesc, dar nu cred că a pierdut contactul. Și dacă lui Cosmin Contra și Mirel Rădoi li s-a acordat o șansă, de ce să nu-i acordăm și lui Chivu una?”, crede Marcel Răducanu.

VIDEO. GSP LIVE » Raul Rusescu: „L-aș pune pe Cristi Chivu selecționer, dacă pleacă Edi Iordănescu”

Marcel Răducanu crede că numele grele nu vor bătaie de cap „pentru că știu cum este la noi”

El a trecut în revistă și alte nume mari: „Gică Hagi e prea implicat la Farul și e vorba și de Ianis. Nu cred că ar accepta să preia naționala pentru ca apoi să i se reproșeze că-și promovează copilul sau jucătorii pe care i-a crescut la Academie.

Mircea Lucescu e liber, într-adevăr, dar la vârsta lui nu știu dacă mai are chef să vină. Boloni? Olăroiu? Probabil că ei se feresc să revină în fotbalul nostru pentru că știu cam cum merg lucrurile la noi. Dan Petrescu? Abia a semnat un nou contract cu CFR Cluj, a început o treabă acolo, n-ar fi profi să-i lase baltă”.

Am văzut și eu critici la adresa lui Edi Iordănescu, chiar și după ce a calificat naționala de pe primul loc la Euro. Iar despre presiunile patronilor de cluburi, ce să mai zic? E de ajuns să ne amintim cât tam-tam s-a făcut cu Andrei Ivan și cu Alexandru Mitriță. Dar așa-i la noi.
Ce pot să spun eu este că Edi le-a dat peste nas tuturor prin ceea ce a realizat la națională. Prin calificarea și parcursul de la Euro 2024. În Germania ar fi fost prețuit, cu siguranță
Marcel Răducanu, fost internațional român

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Haos sub ochii vedetelor din Premier League » Doar militarii înarmați au putut opri furia fanilor, după ce naționala lor a suferit un eșec istoric
Campionate
Haos sub ochii vedetelor din Premier League » Doar militarii înarmați au putut opri furia fanilor, după ce naționala lor a suferit un eșec istoric
Trei transferuri dintr-o lovitură! Clubul din Superliga trece pe filiera africană
Superliga
Trei transferuri dintr-o lovitură! Clubul din Superliga trece pe filiera africană
Ionel Ganea și-a agresat vecinul, apoi l-a lovit pe altul care filma! Momente INCREDIBILE: polițiștii au emis ordin de protecție
Diverse
Ionel Ganea și-a agresat vecinul, apoi l-a lovit pe altul care filma! Momente INCREDIBILE: polițiștii au emis ordin de protecție

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (17)
luter
luter  •  23 Iulie 2024, 12:31

cele doua figuri de la frf sunt greu de digerat ,ma refer la burlan sec si stai -chita ,in mintea lor si a gastii aprobatoare mache pipera .trebuie sa aleaga un supus pentru gasca .nu trebuie unul cu personalitate si cu ideile lui ,edy are marele merit de a unii pe jucatori in jurul unui tel, in rest cu tot respectul ,nu este antrenor ,nu are stofa ,meciurile cu belgia si olanda au arata limitele nu lotului ci celui care antreneaza echipa .sa auzim de bine ca de rau ne-am saturat .

o_bic
o_bic  •  23 Iulie 2024, 08:56

Nea Marcele,e timpul unui antrenor cu experiență la națională.

johny2003
johny2003  •  23 Iulie 2024, 00:59
Postat de parpalache pe 22 Iulie 2024, 15:40

Cristi Chivu?Marcel Raducanu se vede ca a tulit-o cam demult din aceasta țara și nu știe ca naționala e afacerea clanului Becali-GG și cei doi veri!Așa ca...„cel mai potrivit”va fi ...Luțu!

Tu esti ciuruit intr-un hal fara de hal... Confunzii gigeii, verii, cu Burlanu....

Vezi toate comentariile (17)
Comentează