FOTBAL  »  NATIONALA  »  A REVENIT „IL LUCE”

EXCLUSIV Marcel Răducanu n-are nicio îndoială cu privire la revenirea lui Mircea Lucescu: „Mai bine de atât nu există. Am simțit ceva la Koln”

Marcel Răducanu
Marcel Răducanu

Articol de - Publicat marti, 06 august 2024 13:45 / Actualizat marti, 06 august 2024 14:13

Legenda Stelei și a Borussiei Dortmund, Marcel Răducanu (69 de ani), consideră că revenirea lui Mircea Lucescu la echipa națională este cel mai bun lucru care i se putea întâmpla fotbalului românesc.

De la Dortmund, Germania, Marcel Răducanu a ținut să salute revenirea lui Mircea Lucescu pe banca reprezentativei României.

„Îl felicit, din toată inima! A luat o decizie foarte bună. Mai bine de atât nu există. Cred că este cel mai bun lucru care i se putea întâmpla fotbalului românesc în acest moment. Lucescu trebuia să facă exact ceea ce simte și asta a făcut. N-o să-i fie ușor, dar ce-i ușor în viață?”, a comentat pentru GSP fostul internațional român, marți, imediat după ce tehnicianul în vârstă de 79 de ani a acceptat oferta FRF de a semna un contract până-n 2026.

Marcel Răducanu nu-și face griji în privința lui Il Luce: „Mircea Lucescu n-are vârstă”

Marcel Răducanu nu-și face nicio problemă în privința faptului că Il Luce se află la o vârstă înaintată: „Ne-am întâlnit la Koln, la meciul naționalei cu Belgia. Așa cum l-am văzut atunci, energic, implicat, nu-mi fac niciun fel de griji. De atunci am simțit ceva. A fost foarte focusat pe meci, analitic. Aș spune chiar că Lucescu n-are vârstă”.

Mircea Lucescu a mai stat pe banca naționalei în perioada 1981 - 1986, când a și calificat-o la Euro 1984. Acum, obiectivul este calificarea la Mondialul 2026. „Atunci avea jucători mai valoroși la dispoziție. Acum, grație și predecesorului său, Edi Iordănescu, are un grup unit”, susține fostul internațional.

Marcel Răducanu: „La experiența imensă pe care Lucescu o are în a construi echipe, cred că naționala a intrat pe mâini bune”

„Cred că de aici va începe să construiască. Iar la experiența imensă pe care o are în a construi echipe, cred că naționala a intrat pe mâini bune. Cele mai bune! Probabil, acum, pe termen scurt, o să facă ceea ce ani de zile i-a adus succes.

Să-i motiveze pe băieți, să țină grupul unit și să corecteze ce i s-a părut că n-a mers la Euro. Problema jucătorilor care evoluează mai puțin la cluburi sau chiar deloc va rămâne.

Dar am înțeles că vrea să promoveze tineri, cum a făcut și la naționala Turciei. Ceea ce mi se pare o decizie bună. Mai bine cu tineri care sunt pe teren în mod constant decât cu jucători care lustruiesc banca prin străinătate”, susține Marcel Răducanu.

Marcel Răducanu: „Așa ceva trebuie să dispară!”

Cât privește mass-media, pe foștii internaționali și pe suporteri, fostul internațional crede că „trebuie să-l ajutăm și să-l susținem cu toții pe Lucescu. Îmi aduc aminte de Christoph Daum. Nici nu-l numiseră bine că la noi era deja criticat. Așa ceva trebuie să dispară!”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Nationala
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
România - Lituania, în al doilea meci din Liga Națiunilor. Lucescu forțează
Nationala
România - Lituania, în al doilea meci din Liga Națiunilor. Lucescu forțează
Mihai Rotaru sparge banca! Cât plătește Craiova pentru transferul lui Cicâldău » Mutarea e definitivă, pe 4 ani
Superliga
Mihai Rotaru sparge banca! Cât plătește Craiova pentru transferul lui Cicâldău » Mutarea e definitivă, pe 4 ani

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (1)
uiuiui
uiuiui  •  06 August 2024, 14:49

Cine l-a criticat pe Daum ?!?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează