FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV Propunere-surpriză pentru echipa națională: „Eu nu ies la TV, dar merită și el o șansă. Nu că este al meu!”

Articol de - Publicat luni, 16 septembrie 2024 18:12 / Actualizat luni, 16 septembrie 2024 18:39

Cristi Dulca, 51 de ani, este de părere că fiul său, Marco, 25 de ani, campion al Sloveniei, titular la NK Celje, ar merita încercat la acțiunile viitoare ale primei reprezentative.

Echipa națională a României a trecut cu bine de primele două meciuri din Liga Națiunilor, victorii cu Kosovo și cu Lituania. Și așteaptă cu încredere următoarele două partide, din deplasare, cu Cipru și cu Lituania.

Fost component al Generației de Aur, Cristi Dulca, 51 de ani, este de părere că și fiul său, Marco Dulca, 25 de ani, titular la campioana Sloveniei, NK Celje, ar putea fi o opțiune pentru prima reprezentativă în viitorul apropiat.

Marco Dulca este fotbalistul campioanei Sloveniei, NK Celje, antrenat de Albert Riera

După ce a început fotbalul la juniorii lui U Cluj și a trecut și prin academia celor de la Swansea, Marco Dulca a evoluat la toate selecționatele naționale, mai puțin la prima reprezentativă.

A îmbrăcat tricoul celor de la Viitorul, Chindia și FCSB, iar din vara anului trecut a plecat în Slovenia. A semnat cu NK Celje, a cucerit campionatul acolo. Este antrenat de spaniolul Albert Riera, 42 de ani, fostul internațional al Furiei Roja, fost campion cu Galatasaray și Olympiacos, fost fotbalist la Liverpool, printre altele.

Mi-a povestit și mie Marco despre antrenorul lui, Albert Riera, fostul internațional spaniol. Vreau să să merg și eu să asist la antrenamentele lui. Chiar dacă este mai tânăr, a luat campionatul în Slovenia, a pregătit pe Bordeaux. Am înțeles că are un grup de WhatsApp cu Pep Guardiola, cu Xavi, cu toți spaniolii mari, vorbesc acolo despre fotbal
Cristi Dulca

Marco Dulca va juca și în grupele Conference League

Marco și Celje vor juca în grupele Conference League. Adversarele slovenilor sunt Guimaraes, Istanbul Bașakșehir, Betis Sevilla, Jagiellonia, Pafos (echipa ce-a eliminat-o pe CFR Cluj) și The New Saints.

În actualul sezon, mijlocașul central care evoluează și ca stoper a adunat 10 meciuri pentru Celje. În ultima etapă, cu Nafta (3-1), Riera i-a transmis că îl menajează întrucât vrea să-l folosească din primul 11 cu NK Maribor, miercuri, peste două zile.

„Eu nu ies la TV, dar merită și el o șansă. Nu fiindcă este al meu, pur și simplu este recomandat de faptul că joacă în străinătate și la o echipă ce este în grupele cupelor europene. Iar campionatul este cu mult angajament, se joacă fotbal tare.

Să fie sănătos și să continue pe acest drum! A jucat 10 meciuri în 30 de zile, partide din cupele europene și cele din competiția internă”, a povestit Cristi Dulca.

Propunere-surpriză pentru echipa națională: „Eu nu ies la TV, dar merită și el o șansă. Nu că este al meu!”
Familia Dulca, fericită la celebrarea titlului câștigat de Marco în Slovenia
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (11)
portardelegenda
portardelegenda  •  18 Septembrie 2024, 07:22
Postat de Vardy.Party pe 16 Septembrie 2024, 18:45

Acum aflăm că, în fapt, Nea Gigi e mic copil, când mai bagă și el câte o sugestie dojenitoare, între un Psalm și o spovedanie.

Chiar ș așa

Hagicianul
Hagicianul  •  17 Septembrie 2024, 08:47

Când se uită și vede că jucători de la Bodrumspor sau Glasgow Rangers B prind naționala de fiecare dată, indiferent dacă joacă sau nu, e normal să spere și el.

pspsps
pspsps  •  16 Septembrie 2024, 19:29

se pare ca si Rivaldo l-a propus pe fii-su la nationala Braziliei ca a luat cupa cu Viitorul...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează