FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA

Marius Șumudică a desființat strategia lui Edward Iordănescu: „Nu suntem în stare! Trebuia să știe să mute”

Marius Șumudică
Marius Șumudică

Articol de , - Publicat miercuri, 03 iulie 2024 14:41 / Actualizat miercuri, 03 iulie 2024 15:41

Marius Șumudică a criticat prestația României din partida cu Olanda, pierdută de „tricolori”, scor 0-3. Meciul din „optimile” EURO 2024 a marcat epilogul aventurii trupei lui Edward Iordănescu la Campionatul European. Golurile batavilor au fost reușite de Cody Gakpo, desemnat omul meciului pe „Allianz Arena”, și Donyell Malen, autorul unei „duble”.

Fostul antrenor de la Astra, Gaziantep sau CFR Cluj, desemnat Antrenorul anului în Ancheta Gazetei Sporturilor din 2016, a fost extrem de dur cu privire la strategia abordată de selecționerul Edward Iordănescu, pe care îl numește „prietenul meu”.

Marius Șumudică, critic la adresa strategiei lui Edward Iordănescu pentru România - Olanda 0-3

„Noi nu suntem în stare să facem atac pozițional, nu putem să dominăm nicio echipă, poate doar una inferioară nouă. La nivelul EURO nu putem să facem construcția de la portar și să ajungem la 10 pase consecutive, să finalizăm o fază.

România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
+45 FOTO

Nu avem calitatea să facem lucrul ăsta. Încercând să faci acest atac pozițional în momentul în care Olanda te prindea cu fața spre poartă și avea spații... te mânca! Olanda are viteză, calitate și rezolvă situații unu la unu.

Dacă tu stai la cutie, te retragi în zona roșie și aștepți să joci contraatacul, Olanda te subordonează și în acest fel. Nu ai avut nicio șansă, chiar dacă te deschideai să joci sau dacă te-ai fi apărat. Ieri nu ne-am apărat și nici nu am atacat”, a declarat Marius Șumudică, conform fanatik.ro.

Șumudică susține că selecționerul ar trebui să fie mai flexibil legat de sistemul de joc

El a subliniat, de asemenea, că orice echipă trebuie să aibă cel puțin două sisteme de joc ca să se poată adapta de la meci la meci în funcție de adversar. Șumudică s-a arătat nemulțumit de faptul că Edward Iordănescu își concentrează tactica doar în jurul modulului 4-3-3.

„Este clar că asta depinde foarte mult și de adversar, care a fost net superior. Trebuie să fim corecți, dar la mine există un dar. O spun din punctul de vedere al antrenorului care toată săptămâna a spus că ar fi jucat altceva.

Turcia a jucat toate meciurile în 4-3-3, ieri joacă 5-4-1 contra Austriei. Orice echipă trebuie să știe să mute, să aibă cel puțin două module pe care să știe să le joace. Nu poți să joci numai 4-3-3, nu poți!

Ai văzut ce a zis Koeman, am rămas perplex! Am văzut un comentariu al unui om de fotbal la un post de televiziune care spune că noi avem un selecționer peste Ronald Koeman. Cu toată stima pentru Edi, este prietenul meu, îl respect, a făcut rezultate incredibile cu această generație.

Să spui ieri că Edi Iordănescu este peste Ronald Koeman, care a antrenat Barcelona… Eu am plecat să îmi fac un sandviș, eu am plecat din living, am căzut jos. Am plecat de nervi, era înainte de șase. A zis că selecționerul nostru în momentul de față este mai bun ca Ronald Koeman!

Îl respect pe Edi, este un antrenor cu rezultate, dar nici ca vârstă nu se apropie de Ronald Koeman. Poate va ajunge la nivelul lui, dar să spui că ai selecționerul mai bun decât Ronald Koeman când el a antrenat Barcelona, să fim puțini realiști!”, a adăugat Șumudică.

VIDEO Edi Iordănescu, conferință de presă după România - Olanda: „Știam că au jucători buni și cum vor încerca să ne spargă liniile, dar cred că am dominat primele 20 de minute”

Citește și:

Nemții fac scandal! „Toată Germania, șocată de decizia arbitrului” » Părerea specialistului: „Este penalty, mâna era clar depărtată de corp” + Gazzetta dello Sport tună: „Cadou făcut Spaniei. Un 11 metri macroscopic!”
Euro 2024
Nemții fac scandal! „Toată Germania, șocată de decizia arbitrului” » Părerea specialistului: „Este penalty, mâna era clar depărtată de corp” + Gazzetta dello Sport tună: „Cadou făcut Spaniei. Un 11 metri macroscopic!”
Gigi Becali a anunțat astăzi o schimbare în primul „11” și o plecare de la FCSB: „Nu are cum să joace” » Prim verdict după Supercupă
Superliga
Gigi Becali a anunțat astăzi o schimbare în primul „11” și o plecare de la FCSB: „Nu are cum să joace” » Prim verdict după Supercupă
Fiorentina i-a stabilit prețul lui Louis Munteanu » Cât trebuie să plătească FCSB și Rapid dacă îl mai vor pe atacant
Superliga
Fiorentina i-a stabilit prețul lui Louis Munteanu » Cât trebuie să plătească FCSB și Rapid dacă îl mai vor pe atacant

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (21)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  04 Iulie 2024, 11:29

Din toata stirea am retinut ca Sumudica a plecat in bucatarie sa-si faca un sandvis.

nicasdfghjklpoiuytre
nicasdfghjklpoiuytre  •  04 Iulie 2024, 10:15

Șumi a jucat fotbal la un anumit nivel , Eduard la ce nivel a jucat. a fost promavat de generalul Oprea mare specialist in fotbal si in interesul national.

reflector
reflector  •  04 Iulie 2024, 00:26

Iar iese acest magraun din cocina lui și grohaie aiurea !! Din păcate sunt publicate idioțeniile spuse de de acesti tuciurii tupeiști în loc sa se publice cauzele adevărate ale decaderii fotbalului romanesc la nivel de cluburi acaparat de diversi cocalari paranoici ce-și spun patroni de cluburi , dictatori retardați ce- și urmăresc doar interesele meschine proprii neglijand total performanta sportiva !!!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează