FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA LA EURO

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA „Îl cam obligă să continue” » Presiune de la vârful FRF pe Edi Iordănescu: „Părerea mea? S-ar grăbi!”

Edi Iordănescu, în timpul meciului România - Ucraina // foto: Guliver/gettyimages +37   FOTO
Edi Iordănescu, în timpul meciului România - Ucraina // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , - Publicat miercuri, 19 iunie 2024 15:05 / Actualizat miercuri, 19 iunie 2024 17:15

Mihai Stoichiță, 70 de ani, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a participat astăzi la o conferință de presă în cantonamentul din Wurzburg al naționalei, opinând că selecționerul Edi Iordănescu ar trebui să-și prelungească înțelegerea cu FRF.

Edi Iordănescu, 46 de ani împliniți pe 16 iunie, se află de doi ani și jumătate la cârma naționalei. Contractul îi expiră la finele acestui Campionat European, pe care l-a început senzațional, o victorie răsunătoare cu Ucraina, scor 3-0.

Înaintea turneului final, părțile s-au așezat la masa tratativelor în repetate rânduri, dar nu au găsit un consens. S-ar dori continuitate din ambele părți, dar rămân ceva detalii de pus la punct.

Astăzi, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a opinat că selecționerul ar face bine să continue la cârma primei reprezentative. Concluzia lui „Lippi”? Că Iordănescu „s-ar grăbi” dacă ar da curs unei alte propuneri.

VIDEO. Mihai Stoichiță, despre contractul lui Edi Iordănescu: „Sper să continue, s-ar grăbi dacă ar pleca”

„Valul de simpatie și de respect, iubire, l-ar cam obliga să facă treaba asta (n.r. - să semneze prelungirea). Bine, nu sunt vremuri în care să ținem cont numai de emoții. Ținem cont și de modul în care vrem să ne clădim viitorul, dar eu cred că... și presiunea familiei poate-l va determina să continue.

Oricum, nu e cel mai important element acum, în economia acestui turneu. Se poate discuta și după acest turneu o eventuală continuare.

Părerea mea? S-ar grăbi dacă ar pleca în altă parte! Eu sper să continue”, a comentat Stoichiță, omul în care Răzvan Burleanu are încredere deplină atunci când vine vorba despre deciziile la nivel sportiv.

Edi Iordănescu, bilanț de mandat: campanie ratată în Nations League, apoi calificare la Campionatul European

Începutul de mandat al lui Edi Iordănescu la cârma naționalei a adus o campanie dezamăgitoare în Nations League. „Tricolorii” au încheiat pe ultimul loc o grupă cu Muntenegru, Bosnia și Finlanda, astfel că au retrogradat în grupa valorică C.

Au urmat preliminariile pentru Campionatul European. „Tricolorii” au arătat bine îndeosebi în ultimele meciuri din calificări și au încheiat pe primul loc o grupă din care au mai făcut parte Elveția, Kosovo și Israel, obținând astfel biletele pentru Euro 2024, primul lor turneu final după o pauză de 8 ani.

Mulțumiți de munca selecționerului, șefii Federației doresc să-i prelungească contractul. Următorul mare obiectiv ar fi calificarea la Campionatul Mondial din 2026. România n-a mai participat la un turneu final de CM din 1998!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (2)
Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  20 Iunie 2024, 10:39

Si Edi e om si traieste din fotbal. De ce sa nu fie lasat sa duca acasa bani seriosi? Corect ar fi sa fie lasat sa vada cat poate obtine si ca gest patriotic sa-si ofere serviciile nationalei contra unui contrac similar. Azi el e platit cu o suma derizorie pentru pozitia lui si nu e corect sa se puna presiune pe el. Asa cum jucatorii spera sa prinda contracte importante dupa acest campionat, ar trebui sa fie lasat si Edi sa-si gaseasca un angajament pe masura. Hai Romania!

danglumetu
danglumetu  •  19 Iunie 2024, 16:48

vai, ce ne mai rasfatam! a spus clar ca ramine, sarmanii ziaristi, neavind ce scrie, vor sa faca o stire din orice informatie rasuflata!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează