FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Unul azi, altul mâine » Mihai Stoichiță, negocieri de gradul ZERO cu doi antrenori după refuzul lui Hagi

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță
Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță

Articol de , - Publicat luni, 29 iulie 2024 20:32 / Actualizat luni, 29 iulie 2024 20:32

Naționala României caută selecționer după plecarea lui Edi Iordănescu (46 de ani). Prima variantă luată în calcul a fost Gheorghe Hagi (59 de ani). Acesta a anunțat astăzi prin intermediul unui comunicat faptul că refuză propunerea. Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice a FRF, s-a întâlnit astăzi cu Adrian Mutu (45 de ani) pentru a discuta preluarea echipei naționale.

FRF s-a reorientat rapid după refuzul lui Hagi. Adrian Mutu a devenit unul dintre principalii favoriți să preia echipa națională. În cursul zilei de azi Mihai Stoichiță s-a întâlnit cu Adrian Mutu, potrivit iamsport, informație confirmată și de sursele GSP.ro.

Din informațiile GSP.ro, Mutu nu este singura variantă luată în calcul pentru postul de selecționer. Federalii vor avea o întâlnire zilele următoare și cu Mirel Rădoi (43 de ani). Ambii tehnicieni sunt liberi de contract în acest moment și reprezintă soluții la îndemână pentru FRF.

Adrian Mutu și Mirel Rădoi, luați în calcul pentru postul de selecționer al naționalei României

Adrian Mutu a mai lucrat cu FRF în perioada ianuarie 2020-aprilie 2021, atunci când a fost selecționerul României U21. Ultima experiență a „Briliantului” pe banca unei echipe de club s-a terminat într-un mod nefericit pentru el.

Mutu a plecat de la CFR Cluj la începutul lunii aprilie după eșecul drastic din Cupa României cu Corvinul Hunedoara, scor 0-4. El a intrat atunci în conflict cu Panagiotis Tachtsidis, eliminat în partida respectivă.

Unul azi, altul mâine » Mihai Stoichiță, negocieri de gradul ZERO cu doi antrenori după refuzul lui Hagi
Mirel Rădoi și Adrian Mutu, foto: Imago Images

Mutu a calificat naționala României U21 la Campionatul European din 2021, acolo unde a acumulat 5 puncte, însă nu a ieșit din grupe.

Mirel Rădoi, următorul pe listă

Stoichiță a purtat prima rundă de negocieri cu Adrian Mutu, iar următorul tehnician vizat este Mirel Rădoi. Ar fi pentru a doua oară când tehnicianul preia echipa națională.

Acesta a părăsit naționala României în 2021, după o partidă cu Liechtenstein. România a ratat atunci calificarea la barajul pentru Cupa Mondială din 2022.

Am luat decizia, cred că e normală dacă nu am reușit să mă clasez pe primele două locuri. Pentru mine lucrurile sunt clare, cred că este cel mai bun lucru pe care-l pot face, să-mi asum eșecul prin a nu continua. Nu există o demisie, contractul se încheie. Am luat decizia finală de a nu continua. Nu mi-a fost ușor. Le-am comunicat băieților

- Mirel Rădoi, pe 14 noiembrie 2021

Nici pentru Rădoi ultima experiență pe banca unei echipe de club nu s-a terminat într-un mod fericit. A fost demis de Al Jazira, formație din Emiratele Arabe Unite, după 3 luni. Nu a rezistat decât 9 meciuri la Al Jazira.

Rădoi fusese prezentat pe 5 ianuarie și avea un salariu de 2,5 milioane de euro anual. Semnase un contract valabil pe un an și jumătate.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Simona Halep, oprită în conferință de Ion Țiriac: „Nu spune! E ilegal, dragă!” » A urmat un moment comic: „Aoleu, da!”
Tenis
Simona Halep, oprită în conferință de Ion Țiriac: „Nu spune! E ilegal, dragă!” » A urmat un moment comic: „Aoleu, da!”
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (47)
chepandy777
chepandy777  •  30 Iulie 2024, 15:07

afara ma cu incompetentii astia 2, in ce hal am ajuns

dumitru.serban
dumitru.serban  •  30 Iulie 2024, 11:18
Postat de Dodeliniho pe 30 Iulie 2024, 06:28

Presa este mare și poți alege sa mergi la alți. Dar am un sfat pentru tine. Nu te lua de jurnaliști, fac și ei ce pot și cum pot. Uneori exagerează, în alte dați chiar spun ceva util. Tu ar trebui sa înțelegi, ca ce scrie unul poate ca ție sa nu-ți placa dar mie da sau invers. Ce facem încercăm sa jignim băieți sau fetele care au scris articolul? Este mai ușor sa mergi mai departe decât sa jignești. Tu ești ascuns după un nume fals, ei își au numele și mulți au copii. Nu cred ca ar vrea sa vadă copii ce scrie x și y ca tatăl lor nu scrie bine sau aberează. Fixare știre poate să placă sau nu unora. Normal că toți suntem supărați ca nu scriu de Craiova, FCSB, Dinamo sau altele. Dar asta nu ne dă dreptul să jignim un jurnalist. Fiți oameni mai buni și totul va fi bine, și nu cred ca îți va șterge cineva mesajele dacă ai scris ceva civilizat

Nu, nu fac ce pot. A fost o intreaga cenzura aici de cand cu Theodor Jumatate, un abuz inimaginabil

ticavieriu41
ticavieriu41  •  30 Iulie 2024, 07:09

Iarăși vom avea campanii eșuate cu oricare din cei doi!Rușine conducerii FRF!

Vezi toate comentariile (47)
Comentează