FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Stoichiță a ieșit din ședința Comisiei Tehnice și a anunțat numele selecționerului ales! Urmează negocierile cu Răzvan Burleanu

Mihai Stoichiță
Mihai Stoichiță

Articol de , , - Publicat miercuri, 24 iulie 2024 13:11 / Actualizat miercuri, 24 iulie 2024 16:02

Gheorghe Hagi este prima variantă de înlocuitor pentru Edward Iordănescu în funcția de selecționer al României. Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice a FRF, a făcut anunțul în urmă cu câteva momente.

Așa cum GSP a informat în exclusivitate, Răzvan Burleanu va testa din nou imposibilul. Comisia Tehnică l-a ales pe Gică Hagi pentru postul de selecționer. Președintele FRF a fost mandatat pentru a merge la negocieri cu „Regele”.

VIDEO. Gheorghe Hagi, favorit să devină selecționerul României

Mihai Stoichiță a confirmat, de asemenea, și că Mircea Lucescu se numără printre variantele luate în considerare.

„Opțiunea numărul unu este Gică Hagi! Sunt și alți antrenori, foști selecționeri, tineri și experimentați. Nu pot să vă dau numele acum, pentru că nu am contorizat. V-am spus prima opțiune, probabil că vor fi aceleași etape ca atunci când a venit Edi.

Eu sper să accepte Gică Hagi, pentru că prea mult a amânat și poate fi și o garanție a succesului. Momentul lui a fost întotdeauna, pentru că mereu a fost ofertat și dorit. Cred că de 6 ani este ofertat.

Și domnul Lucescu este printre opțiuni. Nu mai vorbim de Mircea Lucescu, m-ați văzut în compania lui de multe ori în ultima vreme, o mare plăcere să stau alături de el. Nu i-am menționat și eu, pentru că sunt nume vehiculate în presă. E normal să fie așa, pentru că sunt vârfurile antrenoratului din România”, a declarat Mihai Stoichiță, la sediul FRF.

Ceilalți 4 antrenori luați în calcul pentru funcția de selecționer

Ulterior, oficialul FRF a dezvăluit că printre opțiuni se regăsesc Adrian Mutu, Mirel Rădoi, Cristian Chivu și Ladislau Boloni.

„Când vorbesc despre acești oameni care sunt pe listă, vorbesc cu admirație, pentru că îi cunosc foarte bine. Mi-au fost parteneri de competiție, unii îmi sunt și prieteni. A fost Mirel Rădoi, a fost și Adrian Mutu, și Cristian Chivu a apărut, dar mai puțin, nu așa cum a fost și rândul trecut”, a adăugat Mihai Stoichiță.

Cine formează Comisia Tehnică a FRF, cea care l-a ales pe Hagi

Mihai Stoichiță, Aurel Țicleanu, Lucian Burchel, Daniel Pancu, Lucian Sânmărtean, Massimo Pedrazzini, Dumitru Moraru, Marius Niculae, Miodrag Belodedici, Ion Geolgău, Dumitru Dumitriu, Rodion Cămătaru și Mihai Ianovschi sunt oamenii care fac parte din Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal.

Răzvan Burleanu nu a participat la ședință, nu a votat, dar a transmis marți că Gică Hagi este și favoritul lui:

Așteptăm ce spune Comisia Tehnică și, în funcție de ce propun ei, în ordine, abordăm selecționeri. Orice variantă e posibilă. Am în minte un nume, dar nu pot să vi-l spun. Știm că Hagi și-a pregătit ieșirea din acționariatul clubului, de ceva timp. Și eu, și el avem o viziune comună. Respect ordinea pe care o cere Comisia Tehnică, reprezint o instituție care e separată. Lista de nume pe care o primesc va fi o lista de nume în ordine, cu care vom vorbi cu selecționerii. Am avut un proces de construcție și de modernizare, pe care trebuia să-l avem din anii '90”

- Răzvan Burleanu, președinte FRF

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Scene revoltătoare la finalul meciului Kosovo - România! Radu Drăgușin a luat atitudine
Nationala
Scene revoltătoare la finalul meciului Kosovo - România! Radu Drăgușin a luat atitudine
I-a înfuriat la maxim pe suporteri chiar înaintea debutului pe banca naționalei Angliei: „Concediați-l acum!”
Campionate
I-a înfuriat la maxim pe suporteri chiar înaintea debutului pe banca naționalei Angliei: „Concediați-l acum!”
Lecția 2.0 » Au publicat imaginile din vestiarul naționalei: „România a fost aici!”
Nationala
Lecția 2.0 » Au publicat imaginile din vestiarul naționalei: „România a fost aici!”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (53)
cg_2407
cg_2407  •  25 Iulie 2024, 23:53

Sunt curios , mai are nevoie Janis de echipa de club daca accepta tati postul ? Nu vad ce rost ar mai avea ...

Dobermannul
Dobermannul  •  25 Iulie 2024, 13:27
Postat de dragan pe 24 Iulie 2024, 16:45

comisia tehnica? cum ziaristii sportivi din Romania refuza sa ne tina la curent cu ce vraji mai face comisia asta, pun eu o intrebare intrebatoare: stoichita, domnule, cum ati impatit banii primiti de la UEFA pentru participarea nationalei la turneul final? rog sume, motivatii si impozit- sa stim si noi cu cit participati (si voi) la PIB-ul Romaniei!

N-ai sa vezi. E "secret de stat".

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  25 Iulie 2024, 11:35
Postat de dragan pe 24 Iulie 2024, 18:07

de ce nepotisme- ai vazut vreun nepotism la Farul? stai linistit, cit timp isi mai bate joc burleanu de fotbalul romanesc- ca presedinte de federatie- Gica Hagi NU VA ANTRENA NATIONALA- asa cum niciun antrenor responsabil si cu scaun la cap n-o va face! pariu?

Hai pe cat de talentat a fost, pe atat de problematic ca si caracter. Functia de antrenor al echipei nationale cat timp esti patron-antrenor la alta echipa este incompatibila cu performanta

Vezi toate comentariile (53)
Comentează