FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANIVERSARE

EXCLUSIV Decizia luată de Mircea Lucescu în ziua în care împlinește 79 de ani: „Să vedem dacă mai pot face ceva pentru fotbal”

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de - Publicat luni, 29 iulie 2024 12:28 / Actualizat luni, 29 iulie 2024 13:00

Legendarul Mircea Lucescu a împlinit astăzi 79 de ani. Va sărbători în tihnă în sânul familiei, va urmări de la TV meciul Petrolul - Rapid: „Este totuși ziua mea, nu pot lăsa familia...”. De văzut care sunt planurile celor de la FRF și ale lui Gică Hagi privind prima reprezentativă

Mircea Lucescu, considerat de mulți specialiști cel mai mare antrenor român din toate timpurile, a împlinit astăzi 79 de ani. Tehnicianul este acasă, la București, alături de familie și a primit numeroase telefoane și mesaje de felicitare.

Mircea Lucescu rămâne o variantă pentru echipa națională

„Am făcut ce-am putut pentru fotbal, pentru România. Să vedem dacă mai pot face...”, a reacționat, enigmatic, Il Luce pentru Gazeta Sporturilor.

Chiar dacă nu a fost plasat drept favorit la funcția de selecționer al naționalei, Mircea Lucescu este o variantă pentru a fi antrenorul primei reprezentative. Mai ales dacă Gheorghe Hagi, varianta #1, va declina oferta FRF.

Il Luce are relații cordiale cu Răzvan Burleanu, președintele federației, și ceilalți oficiali importanți ai forului.

5ani a fost Mircea Lucescu antrenorul echipei naționale, 58 de meciuri, 28 victorii, 19 remize și 15 eșecuri, calificând formația reprezentativă la primul Euro din istoria ei, în 1984

Mircea Lucescu vede Petrolul - Rapid la TV, de ziua lui

Un împătimit după fotbal, Il Luce a mărturisit că nu va fi prezent diseară la Primvs Derby, între Petrolul și Rapid, de la ora 22:00, la Ploiești. Cu toate că a fost văzut la multe partide ale giuleștenilor sau din campionatul intern. Cu toate că îi vine greu să nu meargă la un meci de fotbal, inclusiv de ziua lui.

„Nu cred că voi ajunge la acest meci. Este ziua mea, sunt cu familia... O să mă uit la partidă la TV”, a replicat reputatul tehnician.

Prodigioasa lui carieră de antrenor include experiențe la Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter Milano, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior Donețk, Zenit St. Petersburg, naționala Turciei și Dinamo Kiev.

Un total de 43 de ani, cu 35 de trofee câștigate, între care Cupa UEFA (cu Șahtior Donețk) și Supercupa Europei (cu Galatasaray).

9luni au trecut de la încheierea ultimului angajament al lui Mircea Lucescu, când a renunțat la contractul cu Dynamo Kiev

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (16)
Salient
Salient  •  29 Iulie 2024, 20:21
Postat de mafa pe 29 Iulie 2024, 13:16

Ce echipa avea Ajax in '71-73 cu Neeskens si Cruyff ca artizani !!...articolul spune ca este cel mai mare antrenor ROMÂN al tuturor timpurilor pe când Kovaci si Jenei a fost si este jumi juma român.

Ce importanta are etnia unor mari antrenori, cetateni romani? Nationalismul, rasismul si religia sunt cauza raului de la noi si din lume. Daca noi si restul lumii am fi mai toleranti, atunci ar fi mai bine pentru toti. O minte deschisa inseamna un orizont larg.

Salient
Salient  •  29 Iulie 2024, 14:40

Calitate vs cantitate. Stefan Kovacs a fost incomparabil. Nu numai pentru ce a realizat la Ajax, dar si pentru cum a pus fundatia dezvoltarii fotbalului francez (mediocru pana la venirea lui). Mare antrenor si om!

iahim
iahim  •  29 Iulie 2024, 14:39

1.E.Ienei 2.St.Covaci 3.A.Iordanescu 4.V.Piturca 5.A.Niculescu 6.M.Lucescu

Vezi toate comentariile (16)
Comentează